hengelspullen.nl

 • > overzicht hengelsport reviews

hengels

reels

molens

kleding

kunstaas

opbergen en zitten

klein materiaal

bootspullen en electronica

persberichten

Vraag maar Raak

Winkelbezoeken

Evenementen

Techniek

Reviews: hengels

D.A.M. Sumo Competition Barbel Duo-tip 3,30m

D.A.M. Sumo Competition Barbel Duo-tip 3,30m
Binnen de hengelsport wordt steeds meer rekening gehouden met de wens van de sportvisser. De leveranciers van hengels spelen daar steeds meer op in en er verschijnen meer en meer duo hengels. Een duo hengel is een standaard handvat en onderstuk waarin een tweede deel past. Dit tweede deel kan een feeder tip zijn met verschillende toppen of een holle top ( lb). Lees meer..

Ultralight drop shot vissen met de Daiwa One&Half

Ultralight drop shot vissen met de Daiwa One&Half
Yeah, dropshotvissen. Een manier van vissen die mijn inziens het verticaalvissen nog wel eens van zijn troon kan stoten. Niet zo gek, je vangt immers bijna altijd wel wat aan de dropshot methode. Ook al is het maar een baarsje.. Het succes van het dropshotvissen is de diverse fabrikanten niet onopgemerkt gebleven. Lees meer..

Review C.J.W. Musky Jerkbait Light

Review C.J.W. Musky Jerkbait Light
Sinds 2006 heeft Cor Spinhoven de Muskie Jerkbait light in zijn assortiment. Deze jerkbait hengels zijn gemaakt voor de kunstaasvisser die de hoogste eisen stelt aan gewicht, gevoel en design. Hiermee is de Muskie Jerkbait hengel de Crème de la Crème onder de jerkbaithengels en daardoor geschikt voor de die-hard kunstaasvisser. Iedere C.J.W. is door Cor Spinhoven met de hand gemaakt en de blanks zijn door Cor zelf ontworpen. Wij behandelen in deze review de C.J.W. Muskie Jerkbait Light van 2006. De hengel heeft een werpgewicht van 40 gram en is 2 meter lang. Lees meer..

 REVIEW Shimano Beastmaster BX barbel

REVIEW Shimano Beastmaster BX barbel
Al twee jaar vis ik heel tevreden met de Shimano Barbel classic op barbeel. Deze hengel verschaft me een genot tijdens de dril, die moet je ervaren hebben, wil je echt begrijpen wat ik wil zeggen. In die twee jaar hebben me vele sportvissers vergezeld naar de waterkant, en allen waren even verrukt als ik . Natuurlijk kon het dan ook niet uitblijven of ik schreef er een lyrisch review over. Ik kreeg er via mijn website ook vele vragen over, vooral waar de hengel te koop was/is. En dat was het probleem van zeker het afgelopen jaar. De hengel was bijna nergens meer te koop. Navraag bij Shimano gaf me uitsluitsel. De hengel werd niet meer gemaakt, daarvoor in de plaats kwam er een andere. Betere natuurlijk! Lees meer..

Karperhengel: 30plus 2,75 lbs Radar door Pieter

Karperhengel: 30plus 2,75 lbs Radar door Pieter
Na de reviews van de 3 en de 2,5 ponder is het tijd voor de 2,75 ponder, een gouden middenweg en bij vele karpervissers geliefd. Deze hengel heb ik niet alleen in Frankrijk getest tijdens de Tour de Carpe, maar hij heeft het ook op mogen nemen tegen het riviergeweld van de IJssel en haar sterke karpers. Heeft de hengel al dit geweld kunnen doorstaan? Lees het verhaal en kijk naar de foto’s, dat zegt genoeg! Lees meer..

Karperhengel: 30plus 2,5 lbs radar door Pieter

Karperhengel: 30plus 2,5 lbs radar door Pieter
Om de kwaliteiten van een hengel te kunnen testen moet je er mee drillen en er mee smijten. Het ruwe werk dus, we gaan hem er flink van langs geven! De hengel werd net als de 3 lbs versie getest op vier verschillende Franse wateren tijdens het steeds populairder wordende evenement TOUR DE CARPE! Voor verslagen van deze wedstrijd zie www.tourdecarpe.com of kijk in het augustusnummer van De Beet. Voor verschillende onderdelen binnen deze review zal ik deels in herhaling vallen omdat het dezelfde lijn hengels betreft als de 3 lbs hengel, namelijk de RADAR- serie. Hier gaan we zeker meer van horen binnen de karpervisserij! Lees meer..

Cormoran Blackbull S dropshot hengel door Ron

Cormoran Blackbull S dropshot hengel door Ron
De laatste tijd vang ik maar slecht in de wateren rondom Haarlem. Meestal ga ik er met mijn boot op uit, simpelweg omdat ik graag op het water zit. Maar een dagje vissen vanuit de boot is best een gedoe, even snel vissen is er niet bij. Verder zijn de beste vertikaalplekken in Haarlem zo goed als leeg. Tijd dus voor nieuw water. Mijn oog was gevallen op het Amsterdam Rijnkanaal. In het verleden had ik al eens met een visser staan praten die mij de nodige stekinformatie en tips gegeven had voor dit water. Omdat ik snel even wou kijken of er daadwerkelijk wat te vangen viel, legde ik het tweedelige dropshothengeltje "Blackbull" van Cormoran in de achterbak van mijn auto (transportlengte 118cm). Ik pakte snel wat klein dropshotmateriaal en weg was ik! Lees meer..

De heavy feeder van Sportex door Frans

De heavy feeder van Sportex door Frans
Sportex draait al geruime tijd mee in de hengelsportbranche. De hengels die ze bouwen hebben een hele goede naam. Niet alleen degelijk, ook robuust, zeer goede kwaliteit. Oftewel een Duits merk..Eerlijk gezegd had ik nog nooit van de naam gehoord, tot ik een folder onder ogen kreeg van Q-baits. Daarin stond de hengel afgedrukt in zijn volle glorie. Papier is geduldig, ik weet het, maar ik nog veel geduldiger. Eerst zien dan geloven. Enkele weken later op een beurs heb ik de hengel in mijn handen, en kan ik hem “droog” testen. De eerste indruk is de beste is me geleerd. Toch gaat deze vlieger niet altijd op! Want ondanks mijn bedenkingen neem ik de hengel toch mee. Wie weet denkt vriend barbeel er anders over… Lees meer..

Karperhengel: 30plus 3 lbs radar door Pieter

Karperhengel: 30plus 3 lbs radar door Pieter
Om de kwaliteiten van een hengel te kunnen testen moet je er mee drillen en er mee smijten. Het ruwe werk dus, we gaan hem er flink van langs geven! De hengel werd getest op vier verschillende Franse wateren. Variërend van een kale bak tot extreme obstakelvisserij en een oude rivierarm. Lees meer..

Review The Flu-Go van Pikemaster Lures

Review The Flu-Go van Pikemaster Lures
Door Ron - De dagen worden weer langer. Nog een paar weken en de zomertijd begint weer en het snoekbaarsseizoen is gesloten. April en mei zijn daarom geschikt om de hengelspullen na te kijken en je voor te bereiden op het nieuwe roofvisseizoen. Want in juni is het alweer zover, je mag dan weer op snoekbaars vissen. Heerlijk s'avonds met een ondergaand zonnetje nog even het water op om wat glasogen aan de haak te slaan. Ik kijk er nu alweer naar uit. De snoekbaars is in deze periode meestal goed los, dus het materiaal moet dan echt in topconditie zijn. Lees meer..

review BROMANoDELL Gone Fishing Concept 9’ #7-8 door Ron

review BROMANoDELL Gone Fishing Concept 9’ #7-8 door Ron
Op een dag in 2004 bracht ik een bezoek aan de winkel van Bert Schouten (Handy Fish) en kwam zo in aanraking met de wereld van het vliegvissen. Bert stelde voor dat ik een curses vliegvissen ging volgen, iets waar ik als fanatiek visser natuurlijk ja op zei. Een week later was het al zover. Sindsdien ben ik geïntrigeerd door het vissen met de vliegenhengel. Aangezien je op een dag veel werpt, is voor een pleziere viservaring, een goede hengel van groot belang. Of de BROMANoDELL Combo Fly pack aan mijn eisen voldoet, zal uit deze test naar voren komen. Lees meer..

F4E WINNER tele 400 attack door Bouke

F4E WINNER tele 400 attack door Bouke
Kleine telescopische hengeltjes met een lengte van zo’n 3,4 of 5 meter zijn vrijwel overal te koop. Variërend van goedkoop (enkele euro’s) tot die waar voor diep in de buidel moet worden getast. Nou ja diep, maar wanneer voor dergelijke hengeltjes bedragen van € 40,=, € 50,= en meer wordt gevraagd, dan vind ik dat duur. Ik ben niet wat je noemt een merken freak. Maar bij hengeltjes uit een dergelijk prijssegment denk ik veelal gelijk aan klinkende merknamen als Garbolino, Maver of bijvoorbeeld Shimano. Lees meer..

Review Shimano Ultegra XSB 4500 door Bouke

Review Shimano Ultegra XSB 4500 door Bouke
Bij het zien van deze molen stond ik direct versteld van het aantal noviteiten waarmee Shimano deze molen heeft uitgerust. Door tal van goede werpmoleneigenschappen en nieuwtjes met elkaar te combineren, is Shimano er in geslaagd een compleet nieuwe Ultegra op de markt te brengen. De Ultegra, een big pit werpmolen welke zich in de praktijk reeds meer dan bewezen heeft, heeft er met de XSB een broertje bij. Dat dit kleintje voor zijn grotere broer niet onder doet, zal uit deze review blijken. De Ultegra XSB een werpmolen met big pit. Lees meer..

Dutch Master van Preston Innovation door Frans

Dutch Master van Preston Innovation door Frans
Op mijn zoektocht naar een extra hengel voor de barbeelvisserij werd me een Dutch Master van Preston Innovation aangeprezen. Deze hengel heeft zijn sporen al verdiend in de feederwereld. Met een lengte van 4.32 meter leek hij me goed inzetbaar op de waal. Van een collega visser mocht ik de hengel één week uitproberen. Van dat aanbod maakte ik gewillig gebruik! Lees meer..

JVS Carp Buster 950 door Bouke

JVS Carp Buster 950 door Bouke
Dat het vijver- en specimenvissen (o.a. op grote brasem en karper) steeds meer aan populariteit wint, is iets dat wij kijkend naar het aanbod van vaste hengels steeds meer gewaarworden. Was het zo dat je niet eens zo lang geleden nog met je powertop aan de slag moest; zie je tegenwoordig steeds vaker hengels die specifiek voor deze wijze van vissen (de zgn. powerhengels) op de markt worden gebracht. Lees meer..

BromanOdell 'Gone Fishing' 5,5'5-15gr. lichte spinhengel door Ron

BromanOdell 'Gone Fishing' 5,5'5-15gr. lichte spinhengel door Ron
Ik herinner mij nog goed dat de postbode in het gesloten seizoen een doos bij het hengelspullenkantoor kwam afleveren. Vol verwachting nam ik de doos in ontvangst, opende hem en trof de hengel van Bromanodell aan. Een lekker licht hengeltje dat ik voor de baarsvisserij met kleine spinnertjes en twisters wou gaan inzetten. Dat de hengel ook ideaal zou zijn voor de vissrij op de snelle roofbleien, bleek een tijdje later. Lees meer..

C.J.W. vertikaalhengel light 1.95 - door Ron

C.J.W. vertikaalhengel light 1.95 - door Ron
Al een paar jaar ben ik neergestreken in Haarlem. Ik weet nog goed dat ik jaren geleden hier in het westen aankwam en mij verwonderde over het mooie viswater. Rietkragen, woonboten, overhangende bomen.. Het duurde dan ook niet lang of ik ging met mijn volle arsenaal aan hengelspullen op pad. Vol goede moed knoopte ik mijn favoriete plug aan de lijn. Een aasje waar ik al menig snoek mee had weten te verleiden in het noorden en oosten van ons land. Echter na een paar uur trollen, was er nog geen vis aan de haak. Vreemd, dacht ik. Ik had toch wel een snoekje moeten haken.. Lees meer..

“Blue Gentleman Fly” door Rinus van de Kerkhof

“Blue Gentleman Fly” door Rinus van de Kerkhof
De naam Albastar ben ik de voorbije jaren af en toe tegengekomen op hengelsportbeurzen, op het internet of in een catalogus. Ik las de naam soms als ik langs een van de stands op een beurs liep, maar nooit heb ik een hengel van dit merk in handen gehad, voornamelijk eigenlijk omdat ik alleen interesse had in vliegvishengels en die zag ik er nooit tussen staan. Nu heeft Albastar echter een vliegenhengel toegevoegd aan hun “Blue Gentleman” serie. Lees meer..

Review Fenwick SeaHawk XSB1 272 en Seahawk XSB1 302 door Rene

Review Fenwick SeaHawk XSB1 272 en Seahawk XSB1 302 door Rene
Ik moet zeggen dat ik even heb getwijfeld of ik deze review zou kunnen schrijven. Gedurende de test heeft Fenwick namelijk een nieuwe versie van de door mij geteste hengels uitgebracht. Omdat de blank en de performance van de hengel hetzelfde zijn gebleven, was ik in staat deze review af te maken. Ik behandel ook direct de nieuwe versie, die over een aantal een aantal extra's beschikt. Leest u verder… Lees meer..

Review Shimano Catana hengelset door Bouke Sinnige

Review Shimano Catana hengelset door Bouke Sinnige
Herfst, de regen en het vallen van de bladeren, een periode waarbij in de natuur letterlijk een knop wordt omgezet. Voor veel vissers betekend dit het einde van hun visseizoen. De doorgewinterde visser weet beter. Het wordt voorn tijd! Met het kouder worden van de nachten, trekt de voorn met scholen tegelijk massaal de havens in. Niets is zo mooi als op een zonnige herfst- of winterdag voorn te gaan vissen. Lees meer..

G2 Splitcane hengels; … gereedschap met karakter. Door Rinus van de Kerkhof

G2 Splitcane hengels; … gereedschap met karakter. Door Rinus van de Kerkhof
Het zal zo’n vijfenveertig jaar geleden zijn dat ik mijn eerste hengeltje kreeg, een vijfdelig bamboestokje dat mijn opa bij een viswedstrijd gewonnen had en omdat ik het oudste kleinkind was, kreeg ik die hengel. Tjonge, wat heb ik er veel mee gevist en ik heb het hengeltje nog steeds, sterker nog, het staat bij me in de woonkamer. Het visvirus had met het krijgen van dit hengeltje genadeloos toegeslagen en via steeds langer wordende vaste stokken, match hengels, winkle pickers, feederhengels, ultra lichte spinhengels, vlokhengels en wat dies meer zij, kwam ik uiteindelijk uit bij de vliegenhengel en die ben ik nog steeds trouw. Lees meer..

Productreview Arca Grand View Feeder door Bouke Sinnige

Productreview Arca Grand View Feeder door Bouke Sinnige
Er wordt door beginnende feedervissers via het internet regelmatig de vraag gesteld, welke feeder het best gekocht kan worden. De antwoorden zijn divers; feedervissers adviseren immers vaak de hengel of het merk waarmee ze zelf vissen. Zijn dit de betere? Ik weet het niet, ik moet u het antwoord schuldig blijven! Op mijn zoektocht naar een goede feeder, heb ik mij laten informeren. Lees meer..

Review Hengelsport 2000 Wizard Spin door Willem Lampe

Review Hengelsport 2000 Wizard Spin door Willem Lampe
Ik hoefde niet te raden wat er in die kartonnen koker zat die de buurvrouw me aanreikte. De komst was aangekondigd. Door Ron van hengelspullen.nl. Het mailtje was kort, maar kernachtig: er komt een spinhengel je kant op, wil je ‘m testen en je bevindingen op papier zetten. Dat zag ik zeker niet als straf, zijnde een gepassioneerd roofvisser. Een kinderlijke opwinding maakte zich van me meester. Lees meer..

Shimano Speedmaster AX 13 mtr pack - door Bouke Sinnige

Shimano Speedmaster AX 13 mtr pack - door Bouke Sinnige
Voor een langere periode is door mij het hengel-pack Speedmaster AX van Shimano getest. Dit pack, waarmee door mij op diverse soorten water is gevist, bleek niet alleen allround inzetbaar, maar ook een fijne hengel om mee te vissen. Van stilstaand water en kanalen, welke bekend staan om hun secure wijze van vissen, tot aan flink stomend water waar ik lollypop’s moest gebruiken voor een juiste aaspresentatie. Lees meer..

Review Henk Simonsz Vertical H Baitcast 1.80

Review Henk Simonsz Vertical H Baitcast 1.80
Met de komst van het vertikaalvissen op snoekbaars, is er een arsenaal aan hengels op de markt gekomen voor deze vorm van visserij. Algemeen kan worden gesteld dat een vertikaalhengel kort, licht en strak moet zijn. De meeste snoekbaarsvissers geven de voorkeur aan een molen, wij bekijken echter in deze review de mogelijkheid van het vertikaalvissen met een reel. Lees meer..

Review Cormoran Black Star Vertical CM

Review Cormoran Black Star Vertical CM
Het verticaal- en diagonaalvissen is in Nederland één van de meest toegepaste technieken om de snoekbaars, maar ook de snoek, aan de haak te slaan. Met een goede techniek en de juiste hengelspullen zijn de resultaten vaak zelfs beter als met levend aas (verboden). Of je vis vangt, hangt voor een groot deel af van het materiaal dat je inzet om de vis te belagen. Lees meer..

Review Shimano Catana AX240M 10-30gr

Review Shimano Catana AX240M 10-30gr
Het ontstaan van de Shimano producten stamt uit 1921 en is te danken aan een Japanner met één heel duidelijk doel. Deze Japanner, genaamd Shozaburo Shimano, verkondigde destijds “mijn uiteindelijke doel is om Shimano producten de beste te maken in Kansai, daarna de beste in Japan en uiteindelijk de beste van de hele wereld”. Momenteell is Shimano één van de grote spelers in de hengelsportmarkt. In deze review nemen we de Catana AX240M onder handen. Of we hier te maken hebben met één van de beste producten in de wereld, kun je in deze review lezen. Lees meer..

Test Abu Garcia Enticer Carp 12' 2 1/2

Test Abu Garcia Enticer Carp 12' 2 1/2
Er is in de karperwereld een grote vraag naar hengels die specifiek geschikt zijn voor het vissen op karper. Een grote karper kan enorm sterk zijn en goed materiaal is dan noodzakelijk. Een goede manier om te achterhalen wat voor hengel je nodig hebt voor het vangen van karpers, is om na te gaan hoe je op karper gaat vissen. Vis je vooral op afstand, dan heb je een ander type karperhengel nodig dan als je dicht onder de kant vist. Ook de hoeveelheid obstakels in en rondom het water zijn van invloed op een juiste hengelkeuze. Lees meer..

Review Pike Master Lures Buster Jerk I 80 gr

Review Pike Master Lures Buster Jerk I 80 gr
Pike Master Lures (PML) is voor de meeste sportvissers bekend om de 23 soorten kunstaas die deze distributeur verdeelt. De Buster Jerk is momenteel 1 van de populairste jerkbaits op de markt. Sinds enige tijd heeft PML ook 2 hengels in het assortiment die specifiek ontwikkeld zijn voor het vissen met jerkbaits. De totale ontwikkeltijd van deze hengels was 8 maanden. De jerkbait hengelreeks van Pike Master Lures bestaat uit de Buster Jerk I en de Buster Jerk II. Lees meer..

Shakespeare Odyssey 9ft 6-7 vliegenhengel

6 april 2006 - Test: Shakespeare Odyssey 9ft 6-7 vliegenhengel
Vliegenhengels zijn op het gebied van prestatie en gevoel de meest geavanceerde hengels te koop. Daarnaast zijn vliegenhengels veelal een stuk duurder als bijvoorbeeld een spinhengel. Shakespeare is een bekende en gerespecteerde hengelsport fabrikant en wij zijn in de bevoorrechte positie om de allom geprezen Shakespeare Odyssey 9ft 6-7 vliegenhengel te testen. Lees meer..

Test Fox Jerk Bait

5 maart 2006 - Getest: FOX JERKBAIT
Het vissen met jerkbaits vraagt om speciaal gereedschap - om jerkbaits de juiste actie mee te geven, is een goede hengel onmisbaar. De hengel dient niet te lang te zijn, waardoor het meegeven van een subtiele actie aan de jerkbait mogelijk wordt. Het vissen met jerkbaits is de laatste jaren behoorlijk populair geworden. Het is niet gek dat Fox dit jaar met een speciale reeks komt, specifiek voor deze vorm van visserij. Lees meer..

Reviews: Molens

Update - Advertenties verschijnen nu ook op Facebook

Update - Advertenties verschijnen nu ook op Facebook
Alle advertenties die op hengelspullen.nl worden geplaatst, zullen ook automatisch binnen een uur op Facebook worden geplaatst. Voor het aankomende jaar zijn er nog een aantal updates van hengelspullen.nl gepland. Tip van de sluier: Degenen die nu al gebruik maken van hengelspullen.nl of dat in de afgelopen 10 jaar regelmatig hebben gedaan, zullen hier profijt van gaan ondervinden. Lees meer..

Nieuwe viskajaks exclusief bij Poask Hengelsport

Nieuwe viskajaks exclusief bij Poask Hengelsport
Lees meer..

Winkelbezoek H2O Sports Strand Horst

Winkelbezoek H2O Sports Strand Horst
-Door Ron- Vlak voordat ik met Hengeslpullen begon was ik werkzaam bij Mastervolt, een organisatie die producten levert voor energievoorziening in boten en mobiele toepassingen. Uit die tijd kan ik mij H2O Sports nog herinneren als zijnde een Energyshop van Mastervolt. Lees meer..

Hengel Expo 2011 België

Hengel Expo 2011 België
Tijdens Hengel Expo 2011 wordt alle op het gebied van hengelsport verzameld in hallen 5 & 6 van Kortrijk Xpo, goed voor meer dan 10.000 m² hengelsportplezier! U vindt er voor de 9de keer op rij alle facetten van uw favoriete sporttak terug: Belgische en internationale topfabrikanten, invoerders van diverse grote merken, winkeliers met tal van koopstanden, hengelsporttoerisme en verschillende informatiestanden waar u terecht kunt voor een antwoord op al uw vragen over de hengelsport.

Ga direct naar de Hengel Expo site voor meer info: Hengel Expo 2011 Lees meer..

Foto's beurs Utrecht 2011 ONLINE

Foto's beurs Utrecht 2011 ONLINE
Dankzij meer dan 10 likes op onze oproep op Facebook hebben wij vandaag foto's kunnen maken op hengelsport en visbotenbeurs 2011 in Utrecht. Onze dank daarvoor is groot! We hebben ons namelijk meer dan kostelijk vermaakt. Over het algemeen (op een paar zuurpruimen na) was het een gezellige dag in het teken van alles en alleen maar hengelspullen! We willen dan ook hierbij iedereen bedanken die ons een lach op het gezicht heeft gegeven. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd! Lees meer..

Shimano Rapala Masters 2011 Day one: Windy conditions

Shimano Rapala Masters 2011 Day one: Windy conditions
Iedereen is veilig aangekomen in Anjum aan het Lauwersmeer. Het landalpark dat pal tegen het Lauwersmeer aan ligt is een ideale locatie om vanuit te starten. Bijna 50 deelnemers staan klaar om het zoete nat op te gaan – en met schuim dit keer! Lees meer..

Rix Hengelsport Lutten gaat uitbreiden

Rix Hengelsport Lutten gaat uitbreiden
Rix Hengelsport Lutten houdt op zaterdag 17 september een grote verbouwingopruiming in de winkel. Op het gehele voorradige assortiment wordt 20% korting gegeven. Lees meer..

Shimano Antares DC7-LV reel in actie!

Shimano Antares DC7-LV reel in actie!
Via een link van Shimano op Facebook kwam ik terecht bij een video van http://www.bkkfishingtour.com. In deze video zie je de Shimano Antares DC7-LV reel in actie. Maar wat verder opvalt is dat water waarin gevist wordt. Wat een mooie visserij en wat een geweldige roofvis die er gevangen wordt. Een must see. Lees meer..

Zie dit! PowerFish'n volautomatische molen

Zie dit! PowerFish'n volautomatische molen
Welke spinvisser kent het niet? Na een dag werpen begin je het toch wel te voelen in je polsen. In Amerika is er al iemand die er een oplossing voor heeft gevonden: een automatische molen! En niet alleen is een dergelijk mechanisme handig voor luie polsen maar ook voor de vissers onder ons die om wat voor reden dan ook niet met een molen kunnen vissen. Lees meer..

Tomasco visboten nieuwe hoofdsponsor Predatortour 2012

Tomasco visboten nieuwe hoofdsponsor Predatortour 2012
(persbericht) Tomasco visboten uit het Friese Stiens wordt de nieuwe hoofdsponsor van de Predatortour editie Zweden 2012 (Laxsjön) Tomasco zal voor deze editie een unieke en limited edition bouwen. Dit zal de “465 Predatortour” gaan worden. Lees meer..

Sjaak Verburg Nederlands Kampioen Bootvissen 2011

Sjaak Verburg Nederlands Kampioen Bootvissen 2011
Op zondag 19 juni was het niet alleen Vaderdag maar vond ook het Nederlands Kampioenschap Bootvissen 2011 plaats. Tijdens deze dag bewezen Sjaak Verburg en Louis van Bommel van het Shimano Zeevisteam dat ze niet voor niets geselecteerd zijn voor het aankomend WK Bootvissen in Italië. Lees meer..

Rix / Fox Rage Roofvisevent

Rix / Fox Rage Roofvisevent
Zondag 26 juni van 10.00-16.00 uur, gratis toegankelijk. Deze dag word georganiseerd door Centerparcs Huttenheugte in samenwerking met Rix Hengelsport en Fox Rage. Dietmar Isaiasch zal op deze dag een tweetal lezingen geven over het vissen op roofvis. Lees meer..

Bart Voeten vangt Benelux Record Karper!

Bart Voeten vangt Benelux Record Karper!
Op vrijdag 20 mei jl. heeft Shimano Tribal teamlid Bart Voeten het Benelux Record Karper verbroken. Bart Voeten wist de kolossale spiegelkarper genaamd ‘De Mohikaan’ tot aanbijten te verleiden. Hij ving de geweldenaar op een top gewicht van maarliefst 37,45kg / 82,56lb! Lees meer..

Visma maakt genomineerden voor hengelsporthoofdstad bekend

Visma maakt genomineerden voor hengelsporthoofdstad bekend
De vijf genomineerden: Den Helder, Groenlo, Hoogezand-Sappemeer, Nijkerk en Rotterdam.
De nominatieronde is gesloten en de nominaties zijn geteld, maar de strijd om de titel ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’ is nog niet gestreden. In totaal zijn maar liefst 145 verschillende dorpen en steden genomineerd door hengelsporters, hengelsportverenigingen of het gemeentebestuur. Uit de inzendingen is een top vijf samengesteld. In alfabetische volgorde zijn Den Helder, Groenlo, Hoogezand-Sappemeer, Nijkerk en Rotterdam de vijf steden die in de race zijn om ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’ te worden. Lees meer..

Spro lanceert nieuwe watersportcatalogus 2011 online

Spro lanceert nieuwe watersportcatalogus 2011 online
De nieuwe, 36 pagina’s tellende catalogus van Jarvis Marine is vanaf heden te vinden op www.spro.eu. Tal van nieuwe elektromotoren en een compleet nieuwe serie bootaccessoires zijn voor het eerst te bewonderen in de nieuwe online catalogus. Lees meer..

Penn-Zeehengelsport-Zeevisteam behaalt dubbel

Penn-Zeehengelsport-Zeevisteam behaalt dubbel
Tijdens de finaledag van het Kampioenschap van België hebben de heren van het Penn-Zeehengelsport Zeevisteam de dubbel weten te behalen. De dubbel houdt in dat ze zich Kampioen van België en winnaar van het selectiecriterium WK ploegen mogen noemen. Samen met de bronzen medialle op het WK dit jaar in Portugal maakt 2010 een topjaar voor het Belgische team. Lees meer..

Visma zoekt hengelsporthoofdstad van het jaar

Visma zoekt hengelsporthoofdstad van het jaar
Vissen is één van de meest beoefende sporten van het land. Uit cijfers van Sportvisserij Nederland blijkt dat 2 miljoen Nederlanders regelmatig een hengel uitgooien. De sport is dynamischer dan ooit. Was vroeger uitsluitend het buitengebied decor voor hengelsporttaferelen, tegenwoordig winnen grootstedelijke omgevingen terrein. Wat is dé ultieme visplek van Nederland volgens de hengelsporters zelf? Visma gaat op zoek naar de ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’. Lees meer..

Regels zijn regels - review Fat Pencil Prey van Savage Gear

Regels zijn regels - review Fat Pencil Prey van Savage Gear
Mijn maat en ik staan te vissen en hebben de grootste schik. Allebei een roofblei op de kant. En wat voor! Sinds deze dag is hij houder van een nieuw persoonlijk record. De zilveren jager die hij heeft weten te strikken meet liefst 80 cm. Een wereldvis! Boordevol adrenaline en nauwelijks bekomen van de vreugde en euforie volgt een anticlimax. Een politiebusje rijdt over de brug. Stopt even, rijdt verder, keert en dan weet je hoe laat het is. Controle. Gelukkig hebben we niets te vrezen. Althans, dat denken we… Met ferme pas en de handen in de zij komen twee agenten op ons afgestapt. De pistolen bungelen losjes in de holster. Lees meer..

Visma trapt af met primeurs voor hengelsporters

Visma trapt af met primeurs voor hengelsporters
Nieuwe plannen, producten en programma’s op grootste hengelsportbeurs van Europa Vanochtend om 10.00 uur opende Ahoy Rotterdam haar deuren voor de 42ste editie van de grootste hengelsportbeurs van Europa; Visma. De eerste uren werden door diverse partijen aangegrepen om een flink aantal primeurs te presenteren. Visma 2010 vindt plaats tot en met 28 maart en biedt haar bezoekers een boordevol beursprogramma en gevarieerd exposantenaanbod. Lees meer..

PENN Surfmaster 850 door Pieter

PENN Surfmaster 850 door Pieter
Ik was op zoek naar een degelijke molen waarmee ik als onervaren strandvisser ver mee kon gooien. Strandvissen is voor mij een relatief nieuwe hobby geworden naast mijn andere visserijen. Het klinkt misschien niet logisch, maar een beginner heeft absoluut het beste materiaal nodig. Vaak leveren verre worpen meer vis op. Een ervaren strandvisser heeft een goede werptechniek. Een beginner daarentegen kan door het juiste materiaal toch nog net een aantal meter verder gooien. Hierdoor vangt men vaak meer vis en heeft men meer plezier in de visserij. Lees meer..

review Sargus Penn door Bouke

review Sargus Penn door Bouke
Bij klasse werpmolens, denken de meeste sportvissers onder ons direct aan klinkende merknamen als Shimano of bijvoorbeeld Daiwa. Het merk Penn kennen ze niet of wordt slechts geassocieerd met zware big-game reels. Dit terwijl Penn naast dit soort reels ook als producent van eerste klas werpmolens en bijvoorbeeld zware powerhengels (voor de zeevisserij) zeker bij de top gerekend dient te worden. Bij het noemen van deze merknaam, zie je dan ook veelal alleen de wat oudere vissers onder ons glimlachen. Sterke verhalen over vangsten gerealiseerd met hun Penn werpmolen en die over hun onverwoestbare karakter volgen elkaar dan vaak in rap tempo op. Lees meer..

Review Daiwa Exceler 2500E - door Ron

Review Daiwa Exceler 2500E - door Ron
Op je vismateriaal moet je voor de volle 100% kunnen vertrouwen. Een molen heeft mij om de één of andere manier altijd weten te fascineren. Het ronddraaien van de slinger, het werpen en het dichtslaan van de beugel, de slip afstellen... Je ziet het wel eens in films, de eenvoud waarmee sommige acteurs met een wapen omspringen. Als een molen dat ook voor mij kan doen, dan ben ik tevreden! Lees meer..

Review Spro Passion 740 door Rene Sehr

Review Spro Passion 740 door Rene Sehr
Ik durf zeer bot te beweren dat geen hengelartikel blij hoeft te zijn om in mijn handen te vallen voor een test. Zoals ik al in een eerdere test heb vermeld, mishandel ik mijn spullen. De zgn. goedkoop-duurkoop artikelen vallen hierbij zo door de mand. In de vliegviswereld gruwelt men van mij. De meeste vliegvissers koesteren hun hengels; spoelen en drogen hun hengels en reeltjes trouw elke visbeurt keurig af. Ik tuig mijn vliegenhengel nooit af en deze gaat gewoon opgetuigd mee naar zee op de brommer en daarna gewoon weer de schuur in. Dit om even aan te geven dat als iets bij mij een seizoen overleeft, het wel goed zit met het gebruikte materiaal. Lees meer..

“Doorgedraaid?!” Tica Abbyss TF door Michel Steenvoorden

“Doorgedraaid?!” Tica Abbyss TF door Michel Steenvoorden
Enige tijd geleden heeft de Firma Albatros een behoorlijke “make-over” ondergaan. Speciaal voor de karpervisser werden er diverse nieuwe merken en producten gelanceerd. Zo kwam daar een nieuwkomer op de “vrijloopmolenmarkt” van het bedrijf TICA; de Abbyss TF.
Ondergetekende vist echter al meer dan 2 jaar met deze molen en heeft er de nodige uren mee gemaakt en er vele vissen mee gevangen. Tijd om deze molen eens te gaan bespreken. Lees meer..

Superkoop: WaterLine OXy8000 zeemolen 14 kogellagers

Superkoop: WaterLine OXy8000 zeemolen 14 kogellagers
Als er een product in de hengelsport onderhevig is aan weersinvloeden, dan is het wel een zeemolen. Zout, water, zand en vochtige zoute lucht kunnen na verloop van tijd hun tol eisen. Daarom is het van belang om bij de aanschaf van een zeemolen, goed op te letten of de molen wel geschikt is voor de zeevisserij. Lees meer..

Getest: Waterline Blue Wave 2000 spin 8 kogellagers

Getest: Waterline Blue Wave 2000 spin 8 kogellagers
In deze review behandelen we een molen die opvalt door 8 kogellagers, een mooi design en een prijs van 39 euro. Wij hebben de molen tijdens het zeebaarsvissen en het snoekbaarsvissen ingezet. Bij het zeebaarsvissen hebben wij vooral gelet op het binnenhalen en werpen met de molen. Bij het verticalen op de snoekbaars hebben wij gekeken of de molen licht is en lekker onder je hengel hangt. De BlueWave 2000 die wij in deze review behandelen, is de kleinste uit de serie. Er is ook een 3000 model verkrijgbaar tegen dezelfde prijs bij goedkopervissen.nl. Lees meer..

Reviews: reels

Abu Garcia REVO MGX

Abu Garcia REVO MGX
Vanaf Oktober 2011 is de nieuwe REVO MGX verkrijgbaar. Als je op de verschillende Amerikaanse websites kijkt, dan zou je de conclusie kunnen trekken dat het om een meesterwerkje gaat. Of het echt zo'n juweeltje is, dat kan natuurlijk alleen de praktijk uitwijzen. Totdat deze nieuwe Revo echt aan de tand kan worden gevoeld, hebben wij enkele filmpjes verzameld over deze nieuwe reel van Abu Garcia. Lees meer..

Pruik ongedaan maken zonder lijnverlies

Pruik ongedaan maken zonder lijnverlies
Wie kent het niet. Ben je lekker aan het gooien met een plug of jerkbait en hoppa, daar is de spelbreker: een pruik! Tot vandaag de dag probeerde ik met wat gepiel en soms met behulp van een schaar, de knoop uit de lijn te krijgen. Naast dat het zonde is van de lijn, ben je daardoor ook weer kostbare vistijd kwijt. In het filmpje zie je hoe je de lijn makkelijk weer uit de knoop kunt halen. Ik heb het nog niet zelf geprobeerd door het gesloten seizoen, maar mocht ik straks een pruik gooien, dan weet ik nu wat te doen! Lees meer..

Review PENN 525 MAG, DREAM MACHINE

Review PENN 525 MAG, DREAM MACHINE
In de hengelsport valt mij op dat elk jaar nieuwe modellen en series op het toneel verschijnen, maar ook geruisloos weer verdwijnen. Het aantal hengels en molens is ontelbaar en elk jaar zijn er weer nieuwe vindingen en vernieuwingen. Op het gebied van de werpreels voor de zoutwatervisserij lijkt er niet zo’n vernieuwingsdrift te zijn. In deze review neem ik eens een werpreel onder de loep; de Penn 525 Lees meer..

Review Daiwa Megaforce 150i

Review Daiwa Megaforce 150i
De Daiwa Megaforce 150i is sinds het begin van dit jaar te koop bij de betere hengelsportzaken. Reden voor ons om dit speeltje uit de Daiwa fabriek eens aan de tand te voelen. De Megaforce is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld de Daiwa Bayard, of dit prijsverschil ook een kwaliteitsverschil betekent, zal uit deze test bijken. Wij hebben de reel nu 5 maanden in ons bezit. Hierdoor hebben wij een goed oordeel kunnen vormen over zowel de goede als de slechte eigenschappen van dit product. Lees meer..

Review Daiwa Bayard 150 jerkbait reel

Review Daiwa Bayard 150 jerkbait reel
Als er iets is wat ik graag doe dan is het wel vissen met een jerkbait. Eigenlijk is het voor mij de ideale manier van vissen. Afhankelijk van je concentratie en jerkbait-keuze vang je vis. Materiaal speelt daarbij voor mij een belangrijke rol. Hoe lekkerder het allemaal in je hand ligt, hoe meer ik kan genieten van een aanbeet. In deze review behandel ik een reel die speciaal gemaakt is voor het vissen met een jerkbait: de Daiwa Bayard 150L. Lees meer..

Review Daiwa Viento

Review Daiwa Viento
Op de grote internationale hengelsportbeurs "ICAST" in America werd de Daiwa Viento voor het eerst voorgesteld aan het publiek. De Viento valt direct in het oog door de innovatieve twitchin bar en de metalic blauwe kleur. Meteen was duidelijk dat het om een innovatief product ging. Door de twitchin-bar is het onder andere mogelijk slack uit je lijn te halen door middel van één druk op de knop. Hierdoor zou je in principe gevoeliger moeten kunnen vissen, je houdt meer controle over je aas. Lees meer..

Spro

7 mei 2006 - Test SPRO Pro Specialist 4000
In relatief korte tijd heeft SPRO zich ontplooid tot één van de grootste hengelsportgroothandels in Europa. Spro is leverancier van een groot assortiment aan hengels, molens, lijnen, tassen, foedralen, kunstaas en accessoires. Productontwikkeling, distributie en exportactiviteiten voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten vindt plaats in Nederland. Spro werkt nauw samen met een aantal bekende en professionele sportvissers zoals: Henk Simonsz, Jana Maisel, Spro Zoetwater Team en het Spro Zoutwater Team. Lees meer..

Okuma Airframe

23 april 2006 - Test Okuma Airframe AF 7/9 vliegenreel
De body en spoel van de Okuma Airframe vliegenreel zijn gemaakt van licht-gewicht zwart grafiet in combinatie met roestvrij stalen onderdelen. Hierdoor is deze reel ook geschikt voor de zeevisserij. Na gebruik kun je de reel afspoelen onder zoet water, zonder dat dit negatieve gevolgen zal hebben voor de duurzaamheid. Lees meer..

Test Abu Ambassadeur C3

19 maart 2006 - Getest: Abu Ambassadeur C3
Abu Garcia is niet onbekend in hengelsport land. In 1921 richte Carl August Borgstrom AB Urfabriken (ABU) op in het plaatsje Svangstra in Zweden. De winkel van Carl August Borgstom was aanvankelijk gespecialiseerd in het maken van horloges, telefoonmeters en taximeters. Na wereldoorlog II nam de vraag naar taximeters enorm af en hierdoor besloot Carl August Borgstom zich in 1939 te storten op het maken van visreels. In dat jaar werd de eerste reel van Abu geboren: De Record. Lees meer..

Reviews: Kleding

Review Rapala Prowear Titanium HT gloves door Ron

Review Rapala Prowear Titanium HT gloves door Ron
Koude handen! Iedere visser kent dit probleem wel. Vooral als de temperaturen rond het vriespunt liggen, zijn het vaak je handen die als eerste afkoelen. Staat er ook nog een gure wind, dan wordt vissen in de winter een aangelegenheid voor de echte die-hards. Maar ook voor deze die-hards is het vervelend om koude handen te hebben. Een moeilijk gehaakte vis onthaken wordt nog lastiger met handen die moeizaam meewerken. Tijd voor mij om te kijken of hier iets aan te doen is. Lees meer..

Thinsulate thermolaars door Frans

Thinsulate thermolaars door Frans
Zolang als ik mijn rijbewijs heb vis ik de wintermaanden door. Altijd zag ik wel een uitdaging om te gaan, welk jaargetijde het ook was. In de eerste jaren heb ik zelfs nog de echte gesloten tijd meegemaakt. Maar ook die tijd kon me niet weerhouden om te gaan vissen. In Maarssen kon je in die tijd terecht op twee vijvers ( particulier). Voor 5 gulden per dag mocht je dan vissen. Daar heb ik het echte torrenpikken geleerd. Vele wedstrijdvissers kwam ik daar tegen, allemaal met dezelfde passie……. Lees meer..

COMBI-review: pak-heat warmers! Door onze reviewers.

COMBI-review: pak-heat warmers! Door onze reviewers.
In deze review bekijken we een product een keer op een andere manier. In plaats van de bevindingen van 1 hengelspullen-expert, hebben alle hengelspullen reviewers hun bevindingen op papier gezet. Het betreft een product waar iedere doorgewinterde visser blij mee zal zijn: de pak-heat voet- en lichaamverwarmers. In hoeverre dit product aan de eisen van onze reviewers voldoet, zal uit deze duurproef blijken. Lees meer..

Ik zet mijn lamp op ~ door Frans Vogels

Ik zet mijn lamp op ~ door Frans Vogels
Ik zet mijn lampje vast op mijn hoofd en pak mijn hengelspullen in een hand, de stoel in de andere hand en negeer het gegiechel wat steeds harder klinkt. Verontwaardigd vraag ik wat er aan de hand is wat nog meer gelach veroorzaakt. Tussen het lachen door verteld mijn dochter dat ik er toch zooooo leuk uitzie, instemmend geknik van mijn vrouw. Nou, jullie zijn gewoon jaloers zeg ik waarop het stel haast dubbel ligt. Lees meer..

Review Tavata vliegvisvest v.c.l. (vest-classic-light) door Ger Smets

Review Tavata vliegvisvest v.c.l. (vest-classic-light) door Ger Smets
Een vliegvisvest moet voor de vliegvisser aan bepaalde eisen voldoen. Daarbij heeft iedere vliegvisser ook nog eens zijn eigen inbreng. Om hierin een middenweg te vinden, heeft Tavata de V.C.L. op de markt gebracht. Een zeer gedetailleerd vliegvisvest met 14 opbergzakken voor je materialen, kleinspul, reels of extra spoelen. Een vliegvisvest is de “viskoffer” van de vliegvisser, dus iedere opbergzak zal gevuld worden . Ook moet het praktisch zijn in gebruik. Lees meer..

Review polariserende zonnebril Tavata

Review polariserende zonnebril Tavata
In deze review behandelen wij een belangrijk deel van onze hengelsport uitrusting: de zonnebril met polariserende glazen. Met name als in het voor- en naarjaar de zon laag staat, is een zonnebril een absolute must voor de doorgewinterde sportvisser. Met name als je veel uren op of aan het water vertoeft, zul je een goede bril waarderen. Daarnaast zul je alles veel beter kunnen zien en heb je geen last meer van de zonnestralen die via het water je ogen bereiken. Lees meer..

Reviews: kunstaas (inclusief vliegen)

Intro en actiefilmpje Musky Mania Lamprey (soft Bunt)

Intro en actiefilmpje Musky Mania Lamprey (soft Bunt)
Vandaag stond weer in het teken van het slepend, verticalend en diagonalend vissen op snoek. We waren dit maal op pad met Tim Koopman, die in het bezit is van de Musky Mania Lamprey. De Lamprey is een softbait Bunt. Tim noemt het dan ook een Soft Bunt. De echte naam is Lamprey. Enfin, het gaat om de actie, en daar zit het wel goed mee! Zie filmpje (23-11 online in de loop van de dag). Lees meer..

(UPDATED)Gezocht tester voor Swamp Donkee!

(UPDATED)Gezocht tester voor Swamp Donkee!
Dit kunstaas dat rond de 30cm (totaal met staart) lang is, moet nodig eens getest worden door een roofvisser! Heb je zin om dit kunstaas in je wartel te hangen en dit te doen voordat er ijs ligt? Laat dan een berichtje achter onder dit bericht op onze Facebook pagina. Lees meer..

Yo Zuri Aile Magnet S 90 HAJ goud/zwart door Willem

Yo Zuri Aile Magnet S 90 HAJ goud/zwart door Willem
In Amerika worden de pluggen van Yo-Zuri alom beschouwd als top, echt het neusje van de zalm. In Nederland zie je dit merk mondjesmaat in hengelsportzaken opduiken, maar het kan niet anders of daar komt verandering in. De Yo-Zuri’s bezitten een aantal kwaliteiten, die ze net dat beetje voor geeft op andere zich lang en breed bewezen hebbende merken. Het gaat in de hengelsport al net zo als in andere takken van sport, de medische wereld en de ruimtevaart, de innovatie en ontwikkeling staat niet stil. Lees meer..

Review Ron Thompson Put 'n' Take #3

Review Ron Thompson Put 'n' Take #3
Door Willem - Ron Thompson is een gitarist van formaat. Jarenlang speelde hij in de band van blueslegende John Lee Hooker. Daarnaast tokkelde hij ook met grootheden uit het metier, zoals daar zijn Big Mama Thornton, Jimmy McCracklin en Pee Wee Crayton. Geen belletje? Tadááá, Tina Turner toch zeker wel! John Lee Hooker liet zich ooit ontvallen, “Ron Thompson? He’s my main man!” Het is je reinste flauwekul natuurlijk, maar daardoor ben je, of je…, je…, ik, geneigd de visattributen van zijn naamgenoot het voordeel van de twijfel te geven. De Ron Thompson van het visgerei is van een ander slag dan de gitaarbeul, die leed en pijn zo goed via zijn snaren weet over te brengen. Lees meer..

Nieuw van Pike Master Lures: Buster Jerk Frog

Nieuw van Pike Master Lures: Buster Jerk Frog
De Buster Jerk van Pike Master Lures is inmiddels al een oude bekende. Ik denk dat de meeste kunstaasvissers onder ons er wel eens mee heeft gevist. Met name de kleur bepaald vaak of je vis vangt of niet, tenminste dat is mijn ervaring met deze jerkbait. Zo heb ik persoonlijk voor ieder water een Buster Jerk in een bepaalde kleur. Nieuwe kleurtjes zijn dan ook meer dan welkom nu het seizoen weer geopend is. Lees meer..

Poison Frog series van Strike Pro

Poison Frog series van Strike Pro
Binnenkort komt Evert van Pikemaster Lures met een nieuwe serie Buster Jerks op de markt. Welke kleuren het precies zullen zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Evert wil dit nog niet zeggen. Maar met wat speurwerk op het internet zijn we in ieder geval achter 2 kleuren weten te komen. Spannend dus! Lees meer..

Vissen met de Prologic Savagear Rattleshad 18cm

Vissen met de Prologic Savagear Rattleshad 18cm
Kunstaas. Iedere visser heeft er een mening over. Zo wisselt de ene visser continue van aas, de ander vist al jaren met hetzelfde. Op een mooie zondag ging ik met Bob van Hengelsport 2000 trollen. De missie was dikke snoeken vangen. Ik had een flinke box met kunstaas meegenomen aangezien het water waar gevist zou worden, redelijk onbekend voor mij was. Ondanks de grote box met honderen kunstaasjes, pakte ik mijn vertrouwde 22cm Relax shad, een Sizmic Toad en een Little Ernie uit de box. 'Experimenteren doen we wel als we alleen in de boot zitten!', was mijn gedachte. Lees meer..

Savage Gear 2011 preview

Savage Gear 2011 preview
Struinend over het internet, vond ik een aantal foto's van wat nieuw kunstaas voor 2011. Het betrof de nieuwe Soft 4Play van Savage Gear. De Soft 4Play is de opvolger van de 4Play Swim & Jerk lip lures en zien er op de foto bijzonder aantrekkelijk uit. Natuurlijk kan ik de roofvisser in Nederland deze foto's niet onthouden. Voor meer informatie kijk binnenkort ook op de site van Savage Gear of wordt lid van hun Facebook pagina. Lees meer..

Pröppie door Willem (review Cormoran Belly Dog SR)

Pröppie door Willem (review Cormoran Belly Dog SR)
Aan de stamtafel in de lokale dorpskroeg is elk nieuwtje snel bekend. “Heb je ’t al gehoord, Gait heeft verkering.” De logische tegenvraag die gesteld wordt is met wie. “Ze komt niet uit het dorp.” Een onbekende dus. De nieuwsbrenger wordt gevraagd Gait’s verovering te omschrijven. Dat het niet de hoofdprijs is ligt in de lijn der verwachting. Met opgetrokken wenkbrauwen en na een aantal ‘euh’s’ vielen enkele steekwoorden; klein, blond, blozend gezicht en nogal een euh, een euh, eindelijk kwam het hoge woord eruit, een pröppie – voor hen die het Sallands niet machtig zijn een propje. Lees meer..

De blauwe engel door Willem

De blauwe engel door Willem
Een curieus, maar waar gebeurd verhaal over een hengelaar en een bijzonder stuk kunstaas. ‘In het oosten woonde een hengelaar met een doos vol nepvisjes. Van al zijn kunstaasjes koesterde hij één in het bijzonder: de blauwe J13 van Rapala, een klassieker in zijn soort. Soms liep hij te struinen en te werpen langs sloten en kanalen, maar wat hij sister pike ook voor de neus hield, de gevlekte vis hield de kaken stijf op elkaar. Tot ie zijn blauwe J13 aan de draad knoopte. Heel vaak werd dan toch de visdag gered door een vangst. De hengelaar dichtte het stukje kunstaas magische waarde toe, sprak van een toverplug of een wonderaasje, maar in wezen was het niets meer dan twee stukjes opgespoten hout, met twee dreggen en een zwemlip er aan. Lees meer..

Review Prologic Butch Lure door Willem

Review Prologic Butch Lure door Willem
In mijn beleving stond mijn oma altijd in de keuken te koken en was mijn opa altijd aan het vissen. Tegen het eind van de middag kwam ie dan thuis met ongelooflijk dikke vissen. Ik denk brasems, maar dat weet ik niet meer, ik was nog maar een uk, wel herinner ik me dat oma ze schoonmaakte en ze bakte in de pan. Opa was de beste visser van de hele wereld. Ik, zijn oudste kleinzoon, was naar hem vernoemd. Kleinzoon Willem is net als zijn opa zaliger verslaafd aan de hengel. Lees meer..

Devon spinning lures door Ron

Devon spinning lures door Ron
Mijn viskist zit vol met kunstaas. En als je dan gaat vissen wil je je tijd niet verdoen aan kunstaas dat op dat moment niet ideaal is. Het hangt allemaal van de omstandigheden af voor welk kunstaas ik kies. Bij donker weer pak iets anders dan op een stralende dag. Bij snel stromend water pak ik een ander aasje dan bij stilstaand water. Toch is er één uitzondering op deze regel: de Devon Minnow die ik in deze review behandel. Ga ik op rooflbei vissen, dan hangt dit propellortje namelijk standaard in mijn wartel! Lees meer..

De Bentley (Lucky Craft Splash Tail) door Willem

De Bentley (Lucky Craft Splash Tail) door Willem
Een Bentley omschrijven? Nou…, eh, een uiterst luxe automobiel, duur natuurlijk, topdesign, nogal wat power en grootse prestaties zeker, tja, eh, een verfijnde, maar fantastische rijbeleving, lijkt me. Een Bentley was het eerste waar ik aan dacht bij het zien van de Splash Tail van Lucky Craft. Rick Speth, de uitbater van Rix hengelsport, drukte me dit luxe aasje in de vingers en vroeg me wat ik er van vond. En of ik hem wilde testen. Dat laatste is nooit een straf. Laat ik voorop stellen dat ik wel even mijn twijfels had. In die zin, waar zal ik deze schoonheid voor in zetten? “Er zal vroeg of laat toch wel een roofblei intuinen”, vermeldde de hengelsportwinkelier met overtuiging. “Vast wel”, antwoordde ik, maar mijn twijfels moeten welhaast voelbaar zijn geweest. Lees meer..

Achterdocht door Willem (Review Goldy pluggen)

Achterdocht door Willem (Review Goldy pluggen)
E-mailtje van Ron: Willem hoe gaat ie? Ik heb hier nog drie kleine pluggen liggen van Goldy, maar ben razend druk, zie jij kans om ze te testen? Snel terugmailen. Stuur maar op Ron, geen enkel probleem! Een paar dagen later arriveerde een pakketje met daarin twee doosjes met als inhoud een nepvisje. Goldy Original Wobbler was eigenlijk de enige info welke op het doosje vermeld stond. Geen nood, google biedt uitkomst. Lees meer..

De BBZ-1 Shad van Spro door Willem

De BBZ-1 Shad van Spro door Willem
Jubel, jubel en nog es jubel Het was op een fraaie zondagochtend deze zomer. Ik had juist een aardige hengelsessie achter de rug. Drie snoekjes bij de neus genomen en intens genoten van de rust en stilte om me heen, enkel verstoord door kibbelende koeten, krassende kraaien en razendnieuwsgierige roodbonte melkmeisjes. Een ochtendje ouderwets genieten vanaf de kant. Laarzen aan, baitcaster in de rechterhand, schoudertasje mee, met daarin wat plakken ontbijtkoek en een doos met kunstaas en lekker struinen langs de waterkant, onderwijl futen en waterhoentjes observeren. Vroege vogels onder elkaar. Lees meer..

Aangenaam kennismaken, de dropshottechniek! Door Willem

Aangenaam kennismaken, de dropshottechniek! Door Willem
Tja, recensie…, het klinkt nogal gewichtig, maar in wezen is het niet meer dan een beoordeling, normaal gesproken van één persoon. Dikwijls wordt dit voor waarheid aangenomen, maar het is slechts een mening van één iemand. Die van een ander kan daar best haaks op staan, maar ja…, die schrijft geen recensie. Ron Koldeweid van hengelspullen.nl bracht mij een bezoekje en had daar een rit van het westen naar het oosten van het land voor over. Hij kwam voor een hengelsafari, maar speelde voor Sinterklaas en nam onder meer een pet en wat speeltjes voor de moderne man voor me mee, op hengelsportgebied welteverstaan. Daartussen zat ook materiaal om te dropshotten afkomstig van de firma Goedvolk uit Haarlem. Lees meer..

De Bevy Prop van Lucky Craft door Willem

De Bevy Prop van Lucky Craft door Willem
Het was in het najaar van 2008. Buiten spoelde een stevige slagregen de straten schoon. De lucht was donker en dreigend. Binnen brandde de kachel en rook het naar verse koffie. In de winkel voor hengelsportfanaten aan een gedempt kanaal in het Overijsselse dorpje Lutten stonden de hengelstokken keurig in gelid, stijf als voetbalinternationals tijdens het afspelen van het Wilhelmus. Twee mannen wisselden ervaringen uit, betrekking hebbende op de hengelsport. De roofblei in het bijzonder. Rick Speth, eigenaar van Rix hengelsport, vroeg of ze het nog deden. Roofblei en bijten welteverstaan. De klant ontkende, de laatste vissessies waren zonder tastbaar resultaat. Waar hingen ze uit die zilveren pijlen? Lees meer..

Ultima UK door Bouke

Ultima UK door Bouke
De lezers onder ons zal het niet ontgaan zijn; de pagina grote advertenties van Ultima (niet te verwarren met Ultimate), waarin de Power Carp (een door Ultima compleet nieuw ontwikkelde powerlijn) met de nodige elan werd gepresenteerd. Het was een dergelijke advertentie, waardoor ik in contact ben gekomen met de Sales- en Marketingmanager van dit merk nylon. Na een middagje uitvoerig met Ultima te hebben gesproken, waarbij het complete productgamma aan hoogwaardige vislijnen letterlijk bij mij op tafel kwam; was ik er van overtuigd. Ultima heeft het! Lees meer..

Jerkbaitvissen met de Strike Pro Buster Jerk 2

Jerkbaitvissen met de Strike Pro Buster Jerk 2
Door Ron: De Buster Jerk 2 is één van mijn favoriete jerkbaits. Waarom ik zo enthousiast over dit stukje plastic ben, zal in deze review duidelijk worden. Desondanks beschikt het jerkbaitvissen, maar ook specifiek dit kunstaas, over een aantal nadelen. Ook deze nadelen zal ik in deze review niet onder stoelen of banken schuiven. Lees meer..

Mag Popper van Yo-Zuri door Willem

Mag Popper van Yo-Zuri door Willem
Stel er wordt me een ultimatum gesteld: al mijn hengelspul moet verdwijnen op één hengel en drie kunstaasjes na. Over de hengel wil ik nog even nadenken, maar onder de drie uitverkoren aasjes zit zeker een popper. Gelukkig is het niet aan de orde, maar ‘stel dat’, dat zou het maar zo kunnen dat de Mag Popper van Yo-Zuri eruit wordt gepikt. Waarom uitgerekend die? Lees meer..

review Kastmaster door Willem

review Kastmaster door Willem
Het waren voornamelijk de vrouwen die de nationale driekleur hoog hielden tijdens de Olympische Spelen in Peking. De zwemestafetteploeg met ‘roofblei’ Marleen Veldhuis, de hockeymeiden, de krachtpatsers van vrouwelijke kunne bij het waterpolo en natuurlijk Anky van Grunsven, die als geen ander de kunst verstaat een stoer paard te laten huppelen als een mietje. Voor hen was het hoogste eremetaal weggelegd: goud! Maar ik, hengelaartje aan de waterkant, ga voor zilver. Een mooier eremetaal dan zilver bestaat niet voor mij. Lees meer..

Tumult! de Salmo Turbo Jack door Willem

Tumult! de Salmo Turbo Jack door Willem
Lees meer..

Megabass pluggen voor zee(baars) door Rene

Megabass pluggen voor zee(baars) door Rene
Een beetje een omgekeerde review deze keer. Ik begin algemeen en zal uiteindelijk de review zeer specifiek besluiten. Ook niet een enkel item dit keer, maar een bepaald merk eens onder de loep genomen, want anders zou het net zo zijn als slechts de motor besproken zou worden van een nieuwe auto in een autotest. Als u mijn review leest zal het hopelijk wat duidelijker worden. Lees meer..

MaxForce Runner Topwater door Willem

MaxForce Runner Topwater door Willem
Elk mens is bevooroordeeld. Ik ook hoor. Zelfs als hengelaar. Elk mens heeft ook zo zijn voorkeuren. Ik ook. Zeker als bevlogen hengelaar. Hoe natuurlijker iets overkomt, hoe meer vertrouwen ik er op voorhand in heb. Dus was het even slikken toen Rick, ‘bevelhebber’ van Rix hengelsport met de MaXforce Runner in handen drukte. Gelukkig wel de variatie ‘frog’, kikker dus (zie boven nummer 5) en niet die Nederlands elftalkleur, de orange lightning nummer 4). Wat is dit in hemelsnaam, vroeg ik me af. Lees meer..

Stanley Ribbit en Bull Ribit door Willem

Stanley Ribbit en Bull Ribit door Willem
‘Als Rick de Kikker zingen wil, rikkerdekikkerdekik/Dan houdt geen kikkertje zich stil, rikkik rikkik rikkik/En als hij zijn vertelboek pakt, van wel 3 duimen dik…/Dan geeft er in het hele kikkerbos/geen kikker meer een kik’. Jeugdsentiment voor stevige 40-plussers, het begon in 1967 en een jaartje later was de animatieserie Rick de Kikker alweer van de buis. Waar Rick gebleven is? Geen idee. Misschien gegrepen en opgepeuzeld door een snoek. Ach nee flauw, maar feit is wel dat onze gespikkelde vrienden hun vinnetjes niet omdraaien voor een mals kikkerboutje. Lees meer..

Yo-Zuri Live Bait door Willem

Yo-Zuri Live Bait door Willem
Met de Live Bait van Yo-Zuri is het bijna zonde om te vissen, want stel dat je hem verspeeld…, maar ja, daar ligt wel zijn primaire taak, in het nat roofvis verleiden om de tandjes er in te zetten. Maar goed, het gevalletje mag er weliswaar aantrekkelijk uitzien, het blijft zonde dit speeltje in de viskoffer of voor de pronk uit te stallen in een vitrine. Tim Beeren van verkoopsite goedkopervissen.nl zond het juweeltje na telefonisch contact toe. Lees meer..

Lucky Craf G-Splash Ghost Blue Shad - Top of the Pops

Lucky Craf G-Splash Ghost Blue Shad - Top of the Pops
Top of the Pops is mooi en uiterst toepasselijk als titel van de recensie van de G-Splash van Lucky Craft. Of Geen Popper, maar Topper! Maak er maar wat van. Het is allemaal hardstikke leuk en aardig, zo’n wervende leus, maar het gaat natuurlijk om het aasje zelf, wat doet dat ding dan zo al, en, ook niet geheel onbelangrijk, waarom is ie zoveel duurder dan een ander poppertje. Vergelijken is altijd lastig. Je wil van A naar B en dat lukt net zo goed in een Suzuki als in een Mercedes. Lees meer..

De MaXForce Flat Head door Willem

De MaXForce Flat Head door Willem
Finding Nemo! De MaXforce Flathead swimbait deed me denken aan de animatiefilm van Disney, waar iedere peuter stapel op is, vanwege de combinatie van avontuur, spanning, knap filmwerk en geraffineerde trucage. Rick, de eigenaar van Rix hengelsport in Lutten, drukte het speeltje in mijn handen, met de vraag of ik hem serieus kon testen. “Het mooie van dit merk is”, zo voegde hij er aan toe, “in vergelijking met anders spul, is het niks te duur.” Nu is het vaak zo, een prijs van niks, is een aasje van niks, maar dat gaat in het geval van deze Nemo niet op. Maar ik zal eerlijk zijn, als liefhebber van natuurgetrouwe weergaves had ik zo mijn twijfel. Lees meer..

ADVERTORIAL - Q-baits Smartlink

ADVERTORIAL - Q-baits Smartlink
Vanuit alle hoeken probeer je druk te zetten, maar er is geen beweging in te krijgen. Zo vast als een huis. Je realiseert je dat het een alles of niets poging wordt. Hand op de spoel en zo hard mogelijk trekken waarna je vervolgens een ‘zweepje’ binnendraait. Even lijkt het of de wereld instort. Je meest geliefde, best vangende, niet meer te krijgen plug rust ergens op vier meter diepte. Lees meer..

De Maddock ‘orange lightning’ van Q-baits - Liefde op het eerste gezicht

De Maddock ‘orange lightning’ van Q-baits - Liefde op het eerste gezicht
Op de hengelsportbeurs in Utrecht maakte ik kennis met mijn collega-testers van de onvolprezen internetpagina www.hengelspullen.nl. We hebben het glas, of nou ja glas, het goudgele godenvocht was godbetert in plastic bekers gedumpt, maar goed, toch geproost op de onderlinge samenwerking. En natuurlijk ervaringen uitgewisseld over de ons zo geliefde hengelsport, ieder daarbij zijn eigen discipline promotend. Lees meer..

Review Conrad Big Dive 17cm door Ron

Review Conrad Big Dive 17cm door Ron
In deze review behandel ik een plug die tot de top der top-pluggen behoort. Crème de la Crème volgens Bob van Hengelsport 2000. Naast de honderden kunstaasjes in mijn kist, behoort ook dit exemplaar vandaag de dag tot mijn arsenaal. Waarom? Dat zal ik proberen te vertellen door mijn ervaring met dit kunstaas. Lees meer..

Review Cormoran Activator Trout door Willem

Review Cormoran Activator Trout door Willem
Het is van essentieel belang dat je als tester en rapporteur geloofwaardig blijft. De eerlijkheid gebiedt dan ook te zeggen dat ik me een hoedje schrok, nadat ik de Cora-Z Activator Trout uit de verpakking haalde. Oef, wat een joekel, stelde ik vast met opgetrokken wenkbrauwen. En wat een felle kleuren, ‘boer wat zeg je van mijn kippen, boer wat zeg je van mijn haan, hebben ze dan geen mooie veren, of staat jou de kleur niet aan’, het aloude kinderliedje gonsde terstond door mijn bovenkamer. Lees meer..

Prologic Freestyler Redrum door Willem

Prologic Freestyler Redrum door Willem
Mijn ome Gait – de Heer hebbe zijn ziel – was een joviale vent, die de lach aan zijn broek had hangen. Hij werkte in de bouw, in de tijd dat er nog echte specialisten rondliepen. Timmeren was wat ome Gait graag deed, evenals een hengeltje uitgooien in z’n vrije tijd, met tante Dinie naast ‘m in de tuinstoel en de thermoskan koffie en wat broodjes kaas in aanslag. Hij had een hekel aan trammelant en had als lijfspreuk ‘je bent niet verantwoordelijk voor de kop die je hebt, maar wél voor de smoel die je trekt!’ Lees meer..

Review Rollo Minnow door Willem

Review Rollo Minnow door Willem
De 8ste van november 1944. In de Ardennen begon Hitler’s troepen een laatste wanhoopsoffensief om het tij te doen keren, terwijl op de Balkan, in Zagreb om precies te zijn, het gezin Iliev werd verblijd met de geboorte van een zoon. De jongen werd Vojislav genoemd en had een goed stel hersenen meegekregen van Onze Lieve Heer. Hij studeerde in Zwitserland af, kreeg een titel, maar keerde na zijn opleiding terug naar de streek van herkomst. Nou, leuk Willem, hoor ik de lezer al denken, wat interesseert mij die Joegoslaaf. Daarom terzake, Vojislav Iliev is de schepper van de Rollo Minnow. Lees meer..

Review 4Play Hering Liplure door Willem Lampe

Review 4Play Hering Liplure door Willem Lampe
Wat ik dacht? Dit ding hoort thuis in een rariteitenkabinet! Rick, eigenaar van Rix hengelsport en internetshop rixhengelsport.nl, plukte een gele 4Play Hering Liplure uit het rek en zei: “nieuwe kleur Willem, wil je ’s kijken wat je er van vindt?” Een vierdelige plug in een hoogst merkwaardige uitmonstering, althans de opdruk, want dat betekent ‘pas op, radioactieve straling’. Ik ken de ontwerper niet, maar had gelijk beelden hoe hij op ‘t idee was gekomen. Lees meer..

Marc Petitjean's Magic Head door Rinus

Marc Petitjean's Magic Head door Rinus
Vaak heb ik hem al ontmoet, steeds op de een of andere vliegvisbeurs. Steevast zit hij te binden, centraal gezeten in zijn immer zeer stijlvol ingerichte stand en dan natuurlijk altijd met het door hem – en door velen met hem – zo geliefde cdc binnen handbereik. Natuurlijk heb ik het over Marc Petitjean. Lees meer..

Review Koolie Minnow BRL door Willem Lampe

Review Koolie Minnow BRL door Willem Lampe
Als getrouwd hengelsporter is het laveren. Niet iedereen heeft evenveel mazzel als Dietmar Isaiasch, die zijn charmante wederhelft Carmen zo gek kreeg dat ze graag de hengel ter hand neemt, en dan bedoel ik niet de zijne. Ik ben niet verbonden aan Carmen, maar aan Marjet en die heeft niets met vissen. Om af en toe toch dingen samen te doen struin ik wel es met haar over een of andere rommelmarkt, vind ze leuk en ach, als je daar toch bent speur je naar boeken over voetbal of hengelsport, of je duikelt pardoes nostalgisch visgerei op. Lees meer..

Review Imakatsu Power Bill door Willem Lampe

Review Imakatsu Power Bill door Willem Lampe
Mijn vismaat is een beste kerel, maar niet een man van veranderingen. Doen we een etentje, dan wordt na aandachtige studie van de menukaart gekozen voor spare-ribs, of, indien niet behorend tot het aanbod een mals biefstukje medium. Aan de waterkant is dat niet anders. Als we gaan polderen, heb ik vooraf al een idee wat er aan z’n onderlijntje komt te hangen, in negen van de tien keer een Mann’s, de 1-Minus of de Stretch 1-Minus, de J11 of J13 van Rapala of de Whitefish of Perch van Salmo. Lees meer..

Review Lucky Craft Gunfish door Willem Lampe

Review Lucky Craft Gunfish door Willem Lampe
Mijn moeder heeft het er nog wel es over. Mijn woordenschat beperkte zich tot ‘dada’ en ‘prrrr’, het laatste met het nodige gespetter en mijn grootste frustratie was de duikelaar. Dan gaf ik dat kreng een klets, waarna het heen en weer wiegde, maar uiteindelijk weer in de uitgangspositie terecht kwam, zelfs wanneer ik het met rood aangelopen hoofd van me afmikte. “Goh, wat kon je driftig worden”, put moederlief uit haar herinnering. Lees meer..

Review Lucky Craft Wander door Willem Lampe

Review Lucky Craft Wander door Willem Lampe
Roofvissers die serieus met hun hobby bezig zijn, zijn freaks. Ik bedoel niet de gelegenheidsliefhebber, die in de zomermaanden met een blinkertje in het water van zijn woonwijk zit te kloten, maar de jongens die vakliteratuur als De Roofvis verslinden, het er voor over hebben ultravroeg uit de veren te stappen, regen en kou trotseren en mannen als Bertus Rozemeijer, Henk Simonsz en Jan Eggers tot voorbeeld hebben. Lees meer..

(Her)introductie Zara Spook door Willem Lampe

(Her)introductie Zara Spook door Willem Lampe
Retro is hot en staat voor het teruggrijpen op spulletjes en ontwerpen uit het verleden. In behangwinkels word je doodgegooid met dessins uit de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw. Tijdens het laatste decennium is retro in toenemende mate populair geworden. Voor ooit stoere, maar op de achtergrond geraakte scheurijzers als Kreidler en Zündapp worden tegenwoordig fors geld neergeteld, net als voor de Puch en Tomos, ja, zelfs de destijds als sullig beschouwde Solex mag zich verheugen in hernieuwde belangstelling. Lees meer..

Review streamers Fly Supply

Review streamers Fly Supply
Tapas, eetlust opwekkende hapjes afkomstig uit de Spaanse en Baskische keuken. Lekkernijtjes als olijven, ‘calamares’, in verstaanbaar Hollands inktvisringen en ‘albondigas’, voor ons, kaaskoppen, pittige gehaktballetjes. Stelt u zich een zwoele zomeravond voor op een gezellig plein, geurige waaiers van in olijfolie en rozemarijn gebakken vis en vlees, Spaanse gitaren op de achtergrond en een verkwikkende kelk witbier op tafel. La Dolce Vita, wat kan het leven fijn zijn. Lees meer..

Review Sammy van Lucky Craft door Willem Lampe

Review Sammy van Lucky Craft door Willem Lampe
Hij heet Sammy en komt van de firma Lucky Craft. Zelden kom je dit exclusieve merk tegen in hengelsportzaken. Ik zag ‘m hangen bij mijn lokale hengelsportzaak en was gelijk verkocht. Het was liefde op het eerste gezicht, ik was verblind en geobsedeerd door de weerkaatsing van The Golden Shiner. Nu is het vaak zo dat in hengelsportwinkels hengelaars worden gevangen, betoverd door mooie kleurtjes en een gladde, gelikte designs. Lees meer..

Review Yo-Zuri Crystal ZZ Pop door Willem Lampe

Review Yo-Zuri Crystal ZZ Pop door Willem Lampe
Af en toe stevig schrikken is goed, want schrikken ontvet het hart! Zelf schrik ik regelmatig. Nee, niet op vijftiende van de maand, op Sint Salarius, wanneer mijn honorarium is bijgeschreven, dat bedrag ken ik zo onderhand wel. Al een beetje meer als mijn vrouw begint over een ander kleurtje op de muur, want de uren die gaan zitten in klussen gaan af van de zuivere vistijd, zonde. Wie echt wil schrikken moet gaan popperen. Lees meer..

Review Devil’s Own Shads door Tim Beeren

Review Devil’s Own Shads door Tim Beeren
Misschien redelijk onbekend in het roofviswereldje, misschien zelfs té onbekend! We hebben het hier over de Devil’s Own Shads van Shakespeare. Ze werden bij mij onder m’n neus geduwd met de boodschap: “Dit zijn echt topshadjes!” Ik gaf ze een kans en al gauw kwam ik erachter dat deze shads onweerstaanbaar zijn voor de snoekbaars. Lees meer..

Review N.K. Druppel

Review N.K. Druppel
R&R Tackle heeft sinds kort de Druppel van N.K. Baits in het assortiment. De Druppel is een zelfgemaakt kunstaas van Nick Koosterman. N.K. Baits heeft momenteel 3 verschillende modellen in het assortiment; De Druppel, de Rex en de Funhead. De Druppel is in een 9 en 15 cm versie verkrijgbaar. Alle jerkbaits van N.K. Baits zijn leverbaar in 7 kleuren. In deze review bespreken we hoe 9cm versie van de Druppel het best kan worden gevist. Daarnaast komt aan de orde onder welke omstandigheden dit kunstaas het best presteert. Lees meer..

Vissen met Arjan Willemsen en zijn Halve Liter

Vissen met Arjan Willemsen en zijn Halve Liter
Jerkbaits zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit de kunstaaskoffer van de serieuze roofvisser. Alle maten en kleuren zijn tegenwoordig te koop. Jerkbaits verschillen in formaat, drijfvermogen, actie en vangkracht. Een jerkbait die allom geprezen wordt in roofvisland, is de Halve Liter van Arjan Willemsen. Voor ons reden om een dag met de roofvis-guru Arjan Willemsen op pad te gaan en te zien hoe dit kunstaas het best gevist kan worden. Lees meer..

Review door Hans de Jerker: Tavata Jerkbait

Review door Hans de Jerker: Tavata Jerkbait
Dit keer nemen we een jerkbait van Tavata onder de loep. Om de jerkbait te testen, hebben wij Hans de Jerker gevraagd zijn mening over deze jerkbait te geven. De jerkbait uit de Tavata lures range heeft een gewicht van bijna 100 gram en een lengte tegen de 25 cm aan. Maten die vooral voor de grote snoek interessant zijn. Lees meer..

Getest Relax shad van Guusbaits

Getest Relax shad van Guusbaits
Afgelopen week was het dan zover: hengelspullen.nl reisde af naar Noorwegen om snoeken te vangen. De snoektrip, georganiseerd door Leon en Evert van Pike Master Lures Travel, begon op vrijdag 29 september. De auto was zwaar bepakt met hengelspullen die ingezet zouden worden om de snoek te belagen. De jerkbaitstokken die ingezet werden voor deze zware duurtest waren afkomstig van Pike Master Lures (PML), Cor Spinhoven (review binnenkort online) en Fox. Lees meer..

Review zeebaars-killer-: Kastmaster lepels

Review zeebaars-killer-: Kastmaster lepels
De Kastmaster is een stukje kunstaas dat al sinds de jaren '50 geproduceerd wordt door Acme Lures in Amerika. Sindsdien is er niets veranderd aan het ontwerp van de Kastmaster. Hij wordt veel gebruikt in Amerika, waar het een 'dodelijk' kunstaas is voor het vangen van grote baarzen. In Nederland is dit kunstaas ook zeer geliefd, vooral bij de kunstaasvisser op zeebaars. Lees meer..

Test Rapala Xrap #13 Jointed (UPDATED MOVIE!!)

Test Rapala Xrap #13 Jointed (UPDATED MOVIE!!)
De Rapala X-rap is voor de meeste kunstaasvissers geen onbekende. Deze plug is al een tijd op de markt en kan gezien worden als een opvolger van de orginele Rapala's. Met name onder de snoekbaarsvissers en baarsvissers was de eerste ééndelige versie van de X-Rap geliefd. In 2005 heeft de ééndelige versie van deze plug zelfs de eerste prijs gewonnen (beste kunstaas 2005) op de Icast, een grote amerikaanse beurs. Wij hebben de opvolger, de X-Rap jointed zowel achter de boot als vanaf de kant getest. Lees meer..

In the picture: Strike Pro Flexx

In the picture: Strike Pro Flexx
Strike Pro is een producent van kunstaasproducten, die continue onderzoek doet naar middelen om kunstaas te verfijnen. Strike Pro is al vanaf 1973 actief in de hengelsportindustrie. Strike Pro heeft door innovaties en het inspelen op nieuwe ontwikkelingen een wereldwijde reputatie weten te verwerven. Distributeur voor Nederland is Pike Master Lures. De Flexx is sinds juni 2006 bij de meeste hengelsportzaken verkrijgbaar. De nieuwe groen-geel gekleurde Flexx van Strike Pro hebben wij 'aan de haak gevoeld'. Lees meer..

Review: Salmo Slider 10F / 10,0cm / 36 gr Floating

Review: Salmo Slider 10F / 10,0cm / 36 gr Floating
In het voorjaar en het begin van de zomer is de snoek vaak in de hoge waterlagen te vinden. Om Esox dan te verleiden moet je over kunstaas beschikken dat over de juiste actie beschikt. Je kunt natuurlijk voor een 'vertrouwde' plug of spinner kiezen. Wil je echter wat actiever bezig zijn, dan is een jerkbait zoals de Salmo Slider, een leuk stukje kunstaas. Op een mooie woensdagavond in juni met ongeveer 6 tot 14 knopen wind uit het westen hebben wij de Salmo Slider aan een kunstaas-test onderworpen. Lees meer..

Test Cormoran Activator

13 maart 2006 - Getest: Cormoran Activator 18cm/95gr
Zo moeilijk het soms kan zijn om je kunstaas de juiste actie te geven, zo makkelijk is het met de CORA-Z ACTIVATOR te vissen. Dit kunstaas, afkomstig uit de Cormoran fabriek, beschikt over alle eigenschappen die het vissen met kunstaas letterlijk kinderspel maken. De Activator kan op veel manieren gevist worden. Voordeel hiervan is dat je ook de moeilijke plekjes met dit kunstaas kunt bevissen. Lees meer.

Reviews: Opbergen & zitten

Nordik Tackle Octbox 2011 nu bij RIX Hengelsport

Nordik Tackle Octbox 2011 nu bij RIX Hengelsport
De Nordik Tackle Octbox 2011 is ontworpen om de hedendaagse hengelaar zo comfortabel mogelijk te laten vissen. Het verplaatsen van al uw materiaal vanaf uw vertrekpunt naar de visstek kan snel en praktisch gebeuren, ook wanneer u een grotere afstand moet overbruggen. Mede dit unieke concept van het transportsysteem worden zelfs ruige en ongelijke oevers moeiteloos begaanbaar. Zo draagt dit unieke transportsysteem bij aan een plezierige visdag. Lees meer..

De Ultimate Saltwater koeltas door Bouke

De Ultimate Saltwater koeltas door Bouke
Ondanks het feit dat de zomer van 2008 als nat, koud en wispelturig de boeken in is gegaan, heeft deze ook tal van mooie warme dagen gekend. Zo waren de eerste 10 á 15 dagen van mei (vorig jaar) wat dat betreft subliem. Er van uitgaand, dat ons de komende maanden weer de nodige zon te wachten staat, wil ik deze review wijden aan het bij warm weer optimaal houden van uw aas. Dat vers en goed aas óók bij mooi zonnig weer garant staat voor uitstekende vangsten, blijkt uit de foto met maar liefst 6 zeelten. Lees meer..

(persbericht) Nieuwe shelters van Fox

(persbericht) Nieuwe shelters van Fox
Fox komt in 2009 met een groot aantal nieuwe producten op de markt. Qua shelters zijn de Eclipse, Equalizer A-line en Ranger serie nieuw. In 2009 zijn de Fox tenten voorzien van een ritssysteem waardoor de deuren half geopend kunnen worden. Dit is uniek in de markt. Hierdoor kan ongedierte niet de tent inkruipen. De gehele deur kan ook afgeritst worden. De tenten van Fox zijn gemaakt van het nieuwe Fox Ven-Tec materiaal dat niet reageert op temperatuurschommelingen. Lees meer..

(persbericht) Nieuw in 2009 van Matchcraft Fishingtackle

(persbericht) Nieuw in 2009 van Matchcraft Fishingtackle
Voor de witvissers onder ons is Matchcraft geen onbekende meer op de markt van plateau's en viskisten. Voor 2009 brengt Matchcraft een compleet plateau met 25 mm poten op de markt. Het plateau is uitgerust met een transportsysteem. Erg handig zijn de hendels aan het transportsysteem. Deze kunnen worden gebruikt als feeder/leefnetsteun. Lees meer..

Korum draagtas en foedraal door Frans

Korum draagtas en foedraal door Frans
Door Frans - Tijdens mijn kribhop tochten had ik al vlug in de gaten dat goed draag/vervoermateriaal zeer belangrijk zijn. Mijn eerste keren had ik alleen een emmer, met daarin een paar korven, een klok kaas en een mesje erin. Mijn hengel en schepnet in de andere hand beklom ik in die tijd de kribben van de Waal. Lees meer..

Korum Self Inflating onthaakmat door Frans

Korum Self Inflating onthaakmat door Frans
In de karperscene is een onthakingsmat al meerdere jaren niet meer weg te denken. Dit is één van de attributen die als eerste door een karpervisser wordt aangeschaft. Barbelen worden toegedicht tot de familie van de karperachtige. Sterker nog ze gedragen zich als een karper. Daarom is het ook nodig om ze als een karper te behandelen. En een onthakingsmat hoort daar dus ook bij. Lees meer..

Latex pannet korum door Frans

Latex pannet korum door Frans
Na het vangen van mijn eerste barbelen had ik al vrij snel mijn schepnet ( klein pannetje) vervangen door de grootste maat pannet die ik krijgen kon. Deze had een diameter van bijna 70 cm en een diepte van 60 cm. In mijn ogen uiterst ideaal voor het vissen op barbeel. Niet alleen tijdens het scheppen, maar ook bij het gebruik tijdens het terugzetten van een barbeel. Lees meer..

Review Matchcraft Fishingtackle Feedersteun

Review Matchcraft Fishingtackle Feedersteun
Feederen, een manier van witvissen welke ik samen met het vissen met de vaste hengel het liefst beoefen. Het wachten tot dat de top van de feeder de eerste aanbeet doorgeeft, is voor mij keer op keer een belevenis. Het is voor mij de uitgesproken wijze van vissen, voor de soms wat verder wegliggende vis. Het belang van een goede feederhengel en molen (afgestemd op het type water en de afstand welke je moet overbruggen) spreekt voor zich. Een goede feedersteun daarentegen; daar wil het helaas nog wel eens aan ontbreken. Lees meer..

De Spro waterdichte leefnettas, door Bouke

De Spro waterdichte leefnettas, door Bouke
Ik denk dat de meeste vissers er wel eens mee zijn geconfronteerd, het feit dat de auto na een keer lekker te hebben gevist, wat minder fris ruikt. Zondags, onderweg naar je schoonmoeder krijg je van je vrouw opnieuw te horen dat je liefhebberij stinkt en dat wanneer het niet anders kan, je in het vervolg de auto maar thuis moet laten. Vooral vissers die regelmatig een nog niet geheel droog leefnet achter in hun auto mee naar huis nemen, weten waar ik over praat. Lees meer..

Review Korum lichtgewicht stoel door Frans

Review Korum lichtgewicht stoel door Frans
De laatste 2 jaar vis ik eigenlijk alleen nog maar op de waal. Ik heb daar de barbeel ontdekt en ben helemaal in de ban van die sterke spierbundel. Voor mij is dit de ultieme visserij. Om deze barbeel goed aan zijn schubben te komen in het belangrijk dat je makkelijk mobiel bent. Dat houdt in makkelijk je spullen bijeen kunt pakken, om weer te verkassen naar een volgende krib. Het moet dus allemaal klein bepakt zijn, licht en makkelijk te vervoeren. Lees meer..

Review Matchcraft Grijzebox (Mini) door Bouke

Review Matchcraft Grijzebox (Mini) door Bouke
Alsof ik met een attachékoffer naar mijn visstek loop, zo handig en eenvoudig laat zich de kleine grijze box van Matchcraft mee naar het water nemen. De boxen van Matchcraft bevestig je vanwege hun nieuwe universele klemsysteem, op eenvoudige wijze aan je visplateau. Dit vernieuwde klemsysteem volstaat, waardoor extra aluminium poten waarmee je normaal gesproken zo’n grijzebox aan de achterzijde extra steun geeft, overbodig zijn geworden. Niet langer het geklungel en gesleep van extra poten. Dankzij dit vernieuwde klemsysteem, hangen deze bakken ondanks hun inhoud stevig en vrijwel niet door. Lees meer..

De Stotta van Preston door Bouke

De Stotta van Preston door Bouke
Goed gereedschap is het halve werk. Dit gezegde, is waar ik in eerste instantie aan moest denken bij het zien van de Stotta. Een loodknijper, gemaakt naar het grondbeginsel van de alom bekende nagelknipper. Middels het bekende hefboomprincipe, kan je met deze knijper naast nauwkeurig lood op uw nylon bevestigen ook lood verwijderen zonder uw nylon hierbij te beschadigen. Lees meer..

Shimano Beastmaster schepnetsteel door Bouke Sinnige

Shimano Beastmaster schepnetsteel door Bouke Sinnige
Ik denk dat wij het allemaal hebben wanneer we flinke vis hebben gehaakt. Je gaat op het puntje van je kist zitten, de adrenaline stroomt rijkelijk door je bloed. Iedere vluchtpoging van de vis wordt zo goed mogelijk gepareerd. Je blijft scherp en focus je helemaal op de vis. De rust keert eerst terug wanneer de vis het schepnet in glijdt. Eenmaal geschept, rekenen wij ons rijk….wat kan er immers nog gebeuren….. Met in de ene hand de hengel en de andere de schepnetsteel kan begonnen worden aan de laatste fase, het landen van de vis. Lees meer..

Review Preston Space Station viskist door Bouke Sinnige

Review Preston Space Station viskist door Bouke Sinnige
Het lekker gevist hebben, is niet alleen afhankelijk van de behaalde vangst maar van de wijze waarop je aan de waterkant hebt vertoeft. Zo zie je tegenwoordig de meest luxe en comfortabele stoelen en stretchers voor karpervissers. Maar ook de witvissers kan er wat van! In het rijtje van comfortabele viskisten (van merken als bijvoorbeeld Rive en Milo), kennen wij sinds kort een nieuwkomer: de Space Station van Preston. Lees meer..

Productreview van de Space Station Shuttle van Preston door Bouke Sinnige

Productreview van de Space Station Shuttle van Preston door Bouke Sinnige
Was het zo dat je vroeger met een hengel in de ene en een snee brood in de andere hand naar het water ging, tegenwoordig ligt dit anders. Een beetje visser heeft naast een goed gevulde foedraal ook een volle voeremmer, een viskist met voetplateau, een leefnettas en een tas met diverse losse spulletjes bij zich. Dit moet allemaal naar de waterkant worden gezeuld. Lees meer..

Spotlight: Superhandige kunstaastas van Tavata

Spotlight: Superhandige kunstaastas van Tavata
Als kunstaasvisser wil je tijdens het vissen het liefst op ieder moment over je favoriete plug, spinner of jerkbait beschikken. Het kan immers maar zo zijn dat je tijdens een visdag verschillende plekken bevist. Verschillende situaties vragen (soms) om variatie in je kunstaas. Het is dan handig, als je alles netjes opgeborgen bij je hebt en makkelijk kan vervoeren. Gewicht is ook van belang, aangezien je geen onnodige balast mee wilt slepen. In deze review kijken wij of deze tas compact, licht en handig genoeg is voor de doorgewinterde kunstaasvisser. Lees meer..

Spotlight: Opbergetui voor 18 kunstaasjes

Spotlight: Opbergetui voor 18 kunstaasjes
Dit keer hebben wij een primeur van Tavata Lures voor 2007: een handig lichtgewicht opbergetui waarmee je 18 kunstaasjes op een veilige, compacte en bovenal ruimetebesparende manier kunt vervoeren. Kunstaas tot 16 centimeter past in een opbergvakje. De opbergvakjes zijn voorzien van een rubberachtig ademend materiaal. Hierdoor blijven je pluggen, lepels, softbaits en spinners in topconditie. Lees meer..

Review Tavata foudraal 1.90m.

Review Tavata foudraal 1.90m.
In deze review nemen we een hengelfoudraal van Tavata onder de loep. Met hengels die steeds gevoeliger worden door het gebruik van carbon, is het van groot belang je dure hengels tegen invloeden van buitenaf te beschermen. Naast een goede polstering, is de aanwezigheid van opbergvakken en van belang bij de keuze. Natuurlijk wordt er ook gelet op de prijs en het gebruiksgemak. Lees meer..

Reviews: klein materiaal

Berkley NanoFil Uni-filament vislijn

Berkley NanoFil Uni-filament vislijn
s werelds meest innovatieve sportvislijnen producent Berkley, heeft zojuist bekend gemaakt dat er in het 3e kwartaal van dit jaar een revolutionaire nieuwe sportvislijn op de markt komt. De exacte details volgen binnenkort tijdens een wereldwijde lancering voor een groot deel van de Internationale pers. Jan van de Bovenkamp heeft als Product manager een fors deel in de ontwikkeling van deze lijn gehad en spreekt van een ware revolutie! Starten op diameters dunner dan menselijk haar en dat met een trekkracht van meer dan een kilo! Lees meer..

Pallatrax, het nieuwe kaas?

Pallatrax, het nieuwe kaas?
Rusteloos…. Elk jaar opnieuw rond dezelfde periode… Wanneer de eerste warme zonnestralen van het jaar door mijn studentenkamer op mijn bureau neerdalen, wordt ik altijd zeer rusteloos….Het is dan niet het schoolwerk of het afstuderen wat me zo rusteloos maakt, maar de weet dat er zeer binnenkort weer krachtige (super)vissen in een machtige rivier op me zitten te wachten. Lees meer..

Ik zie, ik zie wat de vis niet ziet. En het is…..?

Ik zie, ik zie wat de vis niet ziet. En het is…..?
Review Cormoran Corcast, door Rob Rijkers - Een aantal jaar geleden kreeg ik voor het eerst van het fenomeen ‘fluorocarbon’ te horen. Het klonk mij maar raar in mijn oren. Eerlijk gezegd dacht ik bij de benaming meer aan een scheikundig middeltje (zeg maar iets dat bijv. in een batterij of in een kernraket zou kunnen zitten)… Lees meer..

ATT’s (Advanced Technology Tackle) beetmelders

ATT’s (Advanced Technology Tackle) beetmelders
Bij het aanschaffen van een beetmelder zie je als snel door de bomen het bos niet meer. Ik kan nu, na 15 jaar karpervissen zeggen dat ik een beetmelder heb gevonden die bij mij past! Echt zuinig ben ik niet op mijn spullen. Alles staat in het teken van vangen en het is voor mij geen modeshow aan het water. Het materiaal moet tegen een stootje en een flinke laag onvervalste Franse stuwmeer modder kunnen. Als een plotselinge waterstijging je beetmelders onder water zet of ze waaien om tijdens een storm, donderen uit de boot of wat dan ook, dan is het fijn als ze 100% water dicht zijn. Je merkt het al ze moeten voor mij hufter-proof zijn. Ik heb de ATT’s aan een aantal bizarre testen onderworpen. Lees hier het resultaat. Lees meer..

Review Korum S3 haken door Frans

Review Korum S3 haken door Frans
Al zoekend in de eerste maanden naar barbeel en naar geschikt materiaal, probeer je diverse merken en dingen uit. Doordat je de spullen gebruikt, kom je er langzaam maar zeker achter wat voor jou en vissend op deze vis en rivier het beste is. Ik wil daarmee zeggen dat wat ik goed vind niet heilig is. Het is mijn ervaring, gebruikt op mijn manier, op mijn water. Er zullen echt wel diverse andere manieren zijn, andere merken. Lees meer..

De MAGIC MATCH ready tied rigs door Bouke

De MAGIC MATCH ready tied rigs door Bouke
De Magic Match kant en klare tuigen van Preston zijn wat mij betreft een regelrecht schot in de roos (of op zijn Engels Bullseye). Door het combineren van kwalitatief goed nylon, haak en lood met eerste klas wedstrijddobbers (geschikt voor de meest voorkomende type water), brengt Preston professionele kant en klare tuigen op de markt. Tuigen waar niet alleen de recreant, maar ook de gevorderde wedstrijdvisser goed mee uit de voeten kan. Na met deze tuigen een tal van weken te hebben gevist, maak ik voor u de balans op. Lees meer..

Ultima UK (2de en laatste deel) door Bouke

Ultima UK (2de en laatste deel) door Bouke
(Bouke is niet meer actief voor hengelspullen) Tjonge, wat gaat de tijd snel. Het is inmiddels zo’n drie maanden geleden, dat ik u kennis heb laten maken met Ultima. Deze Engelse onderneming, welke zich heeft gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige monofile hengelsportlijnen (nylon), heeft voor ons hengelsporters naast de drie soorten lijn welke ik in mijn eerste review heb behandeld nog tal van andere interessante lijnen. Deze tweede review betreffende het totaal assortiment van Ultima, wil ik mij beperken tot de Power, PowerMatch, PowerSilk, Virage en de wel zeer bijzondere Flocast. Lees meer..

De Monomaster door Bouke

De Monomaster door Bouke
Bij het zien van dit vernuftig apparaatje moest ik direct aan holle bolle Gijs denken. De vriendelijke dikkerd die door zijn constant geroep “papier hier, papier hier” de Efteling jaar in jaar uit opvallend schoon weet te houden. Naast het feit dat kinderen een extra snoepje vragen, puur en alleen om het snoeppapiertje maar in die alles verslindende mond te kunnen stoppen, zoeken ze letterlijk het hele park af naar alles wat maar op de grond ligt. Papier hier……..papier hier, dank u wel! De Monomaster, een klein vernuftig apparaatje dat gretig alle stukjes (afval) vislijn verslindt zou wat mij betreft hier van afgeleid kunnen zijn. Lees meer..

Nieuw dropshotmateriaal van Cormoran door Ron

Nieuw dropshotmateriaal van Cormoran door Ron
Sinds kort brengt Cormoran dropshotmateriaal op de markt. Aangezien je bij het dropshotten tegen de bodem vist en het dropshotloodje op de bodem ligt, is duurzaamheid en een lage prijs van belang. Het komt immers wel eens voor dat je vast komt te zitten aan een obstakel onder het wateroppervlak. Het is daarom van belang dat het allemaal niet te duur is en toch goed werkt. Cormoran staat bekend om haar kwalitatief hoogwaardige producten tegen een goede prijs. De verwachtingen zijn dus hooggespannen! Lees meer..

Aanvulling Spro Team Competition dobberserie door Bouke

Aanvulling Spro Team Competition dobberserie door Bouke

Zo rond augustus september vorig jaar, heb ik een review geweid aan de Spro Team Competition dobberserie (zie hiervoor: deze review). Vanwege het de laatste tijd steeds populairder wordende vijvervissen (vooral het karpervissen met de vaste stok), heeft Spro sinds kort zijn Team Competition dobberreeks uitgebreid met een tweetal nieuwe type dobbertjes te weten de “Carp” en de “Carp Inline”. Deze twee nieuwe modellen, zijn net als alle andere dobbers uit deze reeks, perfect vissende dobbertjes welke in nauw overleg met het Spro zoetwaterteam zijn ontwikkeld.

Lees meer..

Gamakasu G Power Ultra Braid X8 0.20 door Ron

Gamakasu G Power Ultra Braid X8 0.20 door Ron
Weet je wat het vervelende is aan dyneema? Je weet pas of het werkt als je ermee gevist hebt! En dan niet een uurtje vissen, nee, weken, zo niet maanden lang. Het blijft een domper als je na een paar sessies beseft dat de lijn die op je reel of molen zit niet is wat je ervan verwacht had. Helaas ben je in het slechte geval dan al heel veel euro's kwijt die je beter aan een barbecue voor je gezin had kunnen besteden. Lees meer..

(persbericht) Nieuw van Spro:Gamakatsu G-Power Ultra Braid X8

(persbericht) Nieuw van Spro:Gamakatsu G-Power Ultra Braid X8
Door het samenstellen van een gevlochten lijn uit maarliefst 8 individuele Dyneema strengen slaagt Gamakatsu erin om een bijzonder ‘zijden-zachte’ G-Power X8 PE lijn te ontwikkelen. Deze eigenschap garandeert dat de lijn minder weerstand ondervindt aan de spoelrand, hierdoor zijn significant verdere worpen het resultaat. Dankzij de ‘tight-braiding’ technologie absorbeert de lijn minder water en zijn de duurzaamheid en slijtvastheid vergroot. Lees meer..

Review Gamakatsu G-power ultra braid

Review Gamakatsu G-power ultra braid
Zo’n 25 jaar geleden maakte ik binnen de hengelsport voor het eerst kennis met dyneema. Het toen nog erg los geweven platte draad is de laatste decennia doorontwikkeld tot een hoogwaardige vislijn welke binnen onze huidige hengelsport niet meer weg te denken is. Net als bij het monofile nylon, kent ook de dyneema verschillende kwaliteiten. Dat Gamakatsu (marktleider op gebied van wedstrijdhaken en hoogwaardig nylon) óók binnen dit segment toon aangevend bezig is, blijkt uit de voortreffelijke viseigenschappen van de Gamakatsu G-Power ultra braid. Na met dit dyneema te hebben gevist, maak ik voor u de balans op. Lees meer..

Nieuwe series wedstrijddobbers van Timm’s door Bouke

Nieuwe series wedstrijddobbers van Timm’s door Bouke
Tijdens mijn bezoek aan de Hengelsportbeurs te Utrecht, was ik op zoek naar noviteiten op hengelsportgebied. Bij mijn bezoek aan de stand van Wout van Leeuwen werd ik blij verrast door de presentatie van Frank Timmermans met zijn Timm’s-dobbers. Mijn oog viel direct op een drietal nieuwe series. Lees meer..

P-line CXX onderlijndraad door Bouke

P-line CXX onderlijndraad door Bouke
Door Hengelsport AAS PNP (de verdeler van o.a. het Parallelium Strong + GT1, zie hiervoor mijn review )is mij gevraagd een review te wijden aan het voor de Nederlandse hengelsportmarkt compleet nieuwe merk nylon P-Line. Het P-Line CXX onderlijnendraad welke men mij hiervoor toe heeft laten komen, veraste niet alleen mij maar ook mijn vaste vismaat. Lees meer..

Pallatrax Wisker stick door Frans

Pallatrax Wisker stick door Frans
Surfend op het net kwam ik op een Engelse site terecht, waar diverse mooie foto’s op stonden, met daarop afgebeeld enorme barbelen. Als aas kennen ze in Engeland geen kaas, zoals hier, maar vissen daar meer met pellets en made. De laatste jaren is de pellets steeds meer in opkomst gekomen op dat continent. Engelsen zijn op één of andere manier op visgebied overal en altijd de voorlopers geweest als het nieuwe ontwikkelingen betreft. Lees meer..

GMS 50 ML Aromaten door Bouke

GMS 50 ML Aromaten door Bouke
Dat GMS een jonge onderneming met een interessante productlijn is, getuigen de eerder door mij geschreven reviews. In de review over de hoog geconcentreerde poeders (zie http://www.hengelspullen.nl/nieuws/review.asp?ID=130) evenals die over de chelaten (zie http://www.hengelspullen.nl/nieuws/review.asp?ID=160) hebben wij GMS leren kennen als een innovatieve onderneming met een boeiend product. Zonder naar collega concurrent te kijken, brengt Piet Groot een geheel eigen lijn met supplementen en aromaten op de markt. Lees meer..

GMS Chelaten door Bouke

GMS Chelaten door Bouke
Vitaminen, mineralen en allerlei andere voedingssupplementen hebben wij dagelijks nodig voor het in optimale conditie houden van ons lichaam. Zo kennen wij bijvoorbeeld kalk voor onze botten, ijzer voor een goede spierfunctie en o.a. zink voor een goede vruchtbaarheid. Ook vissen zijn in deze constant opzoek naar allerlei mineralen en spoorelementen. Het feit dat vissen dagelijks in de bodem aan het wroeten zijn, is dan ook niet alleen het gevolg van het opzoek zijn naar voedsel, ook trachten vissen op deze wijze hun dagelijks benodigde portie mineralen en bouwstoffen te vinden. Lees meer..

Pelletvisserij door Bouke

Pelletvisserij door Bouke
Vroeger ging je met een snee brood en een paar gekookte aardappels naar de waterkant. Met een mooie vlok of een bloemig stukje aardappel wist je toen altijd wel wat te vangen. Tegenwoordig bestaat het aas negen van de tien keer uit maden en casters, het brood en de gekookte aardappel zijn wat dat betreft passé. Lees meer..

Spro Team Competition Floats (dobbers) door Bouke

Spro Team Competition Floats (dobbers) door Bouke
Ca. een maand of vier geleden stond er in Het Visblad een artikel over de nieuwe serie Spro Team Competition Dobbers. Iedere maand zou er door een van de leden van het Spro zoetwaterteam, de specifieke eigenschappen een bepaald type dobber (in totaal 7 verschillende modellen) aan de hand van een klein artikel worden toegelicht. Het eerste artikel en zover mij bekend tevens laatste, betrof het model “Speed”. Gezien het hoge afwerkingsniveau alsmede de voortreffelijke viseigenschappen van deze serie dobbers, wil ik door middel van deze review hier verandering in brengen. Lees meer..

Gamakatsu G-Hard door Bouke

Gamakatsu G-Hard door Bouke
Ondanks het feit dat een haak erg belangrijk is voor het al dan niet slagen van je vissessie, had ik als reviewer nooit verwacht hier met zo’n grote regelmaat nieuws over te kunnen melden. Is het niet de weerhaakloze haak, die in steeds meer varianten te koop komt, is het wel het productieproces of materiaal dat wijzigt. Zo heeft Gamakatsu, welke constant op zoek is naar verbeterpunten, bij de hakenserie G-Hard het high carbonstaal verruild voor het compleet nieuw ontwikkelde SHS-staal. Van deze nieuwe serie haken die naast ongekend scherp, tot maar liefst vijfmaal langer mee gaan, wordt veel verwacht. Lees meer..

Parallelium Strong+GT1 door Bouke

Parallelium Strong+GT1 door Bouke
Tijdens mijn bezoek aan de Visma jl. was ik opzoek naar noviteiten op hengelsportgebied. Het was een kleine stand met relatief weinig toeters en bellen, welke mijn aandacht trok. Mijn oog viel direct op een nieuw merk nylon. Parallelium, een Frans product voorzien van het EFTTA keurmerk. Vrijwel iedere hengelsportzaak heeft wel een stelling of wand met allerlei klosjes nylon visdraad. Ga je hier echter opzoek naar het EFTTA-keurmerk, dan kom je van een koude kermis thuis. Lees meer..

Review Timm's dobbers door Bouke

Review Timm's dobbers door Bouke
Wanneer ik in een hengelsportzaak ben, kan ik altijd lang en gebiologeerd voor een carrousel met dobbertjes staan. Of dit te wijten is aan al die felle kleurtjes, of het feit dat ik weg kan dromen bij de gedachte met een dergelijk pennetje aan de waterkant te zitten, ik weet het niet. Ik was blij verrast te horen dat Frank Timmermans (directeur/eigenaar Fishingshop.nl zie http://www.fishingshop.nl) de zelfde passie heeft. Ook hij heeft moeite bij het zien van al dit moois, om daar zo aan voorbij te gaan. Dat uit een dergelijke fobie iets moois kan ontstaan, blijkt uit de Timm’s-dobbers (afkorting voor Timmermans), zoals door Frank op de markt gebracht. Lees meer..

Review serie G1 Competition haken van Gamakatsu

Review serie G1 Competition haken van Gamakatsu
Door Bouke - In eerdere reviews heb ik wel eens iets geschreven over het belang van een goede nylon lijn en een goede haak. Dit zijn immers de materialen waarmee uiteindelijk een vis tot een aanbeet wordt verleidt. Een soepele vrijwel onzichtbare lijn met daaraan een op de vis en aas afgestemde haak. Vanwege het belang van deze twee componenten, wordt hier constant door ontwikkeld en naar mogelijke verbeterpunten gezocht. Dat Spro in nauwe samenwerking met Gamakatsu hier opnieuw in is geslaagd, blijkt uit de nieuwe serie Gamakatsu (wedstrijd)haken, die onder de naam G1 Competition, door Spro op de markt worden gebracht. Lees meer..

Review Skinz pellets door Bouke

Review Skinz pellets door Bouke
Na mijn bezoek aan de laatst gehouden Visma kan ook ik als witvisser er niet meer omheen, het vissen met pellets (en dan bedoel ik natuurlijk het witvissen met pellets). Dat dit zich zo snel zou ontwikkelen, had ik nooit verwacht. Waren er tot voor kort alleen de bekende maïs en trouvit voerpellets, nu vind je bij vrijwel ieder gerenommeerd aas- / voermerk naast een hele collectie voer- ook haakpellets. Lees meer..

Review G.M.S. hooggeconcentreerde poeders

Review G.M.S. hooggeconcentreerde poeders
Door Bouke - Tegenwoordig zijn er steeds meer vissers die met een bepaalde regelmaat geur- en/of smaakstoffen gebruiken. Of het te maken heeft met het feit dat men op deze wijze denkt te kunnen voorkomen dat er geen vis gevangen wordt. Of er juist van verzekerd wil zijn dat men veel vis gaat vangen, is mij niet helemaal duidelijk. Een ding is zeker, er is op dit gebied veel te koop. Ze beweren stuk voor stuk het wondermiddel te zijn. Het lijkt wel of het voer lekker moet ruiken, wil je vis vangen, zoveel is er te koop. Lees meer..

Catana Barbel classic van Shimano door Frans

Catana Barbel classic van Shimano door Frans
Nadat ik me met Shimano in verbinding had gesteld, die trouwens zeer snel reageerde, had ik na drie dagen al de Catana Barbel classic in huis. Natuurlijk in het midden van de week zodat het weekend nog verder weg leek. Thuis al aardig met de hengel aan de slag gegaan. Zo op het eerste oog leek het me een fijne hengel die een buiging tot aan het handvat liet zien. Een lekkere soepele hengel, en toch strak en mooi dun uitgevoerd. De hengel heeft een lengte van 3,66 meter, wat me in beginsel tegenviel. Met zijn 32 geleideogen kon ik de top bijna tot aan het handvat laten krommen. Ik kon niet wachten tot de eerste barbeel zich aandiende. Lees meer..

Top Secret Professional Stipp-Dipp Bait Powder

Top Secret Professional Stipp-Dipp Bait Powder
Door Bouke - Toen gekleurde maden nog volop te verkrijgen waren, werden deze regelmatig ingezet. Het was net of de kleur rood, het aasgedrag van vissen in de positieve zin beïnvloede. Het feit dat er nog steeds volop rood kunstaas (maden, pinkies en ver de vase) wordt verkocht en deze bij menig visser terug te vinden is, zegt in deze voldoende. Diep in mijn hart mis ik de rode made nog steeds! Oké, het is beter voor de vis; maar laten we eerlijk zijn hebben wij er niet altijd fijn mee gevist? Lees meer..

Review ESP Anchor Rig Tube door Tim

Review ESP Anchor Rig Tube door Tim
ESP (Extra Sensory Perception) komt voort uit een samenwerking tussen de producent van Drennan en de succesvolle (Engelse) karpervisser, Terry Hearn. Een merk dat zich toelegt op het vervaardigen van de hoogste kwaliteit karperproducten en al jaren zeer succesvol is. E.S.P. is een kwalitatief merk voor zowel de beginnende als de professionele karpervisser. Lees meer..

De Kensaki Carp 3510-bn weerhaakloze haak door Frans

De Kensaki Carp 3510-bn weerhaakloze haak door Frans
No way…het zou nog niet bij me opkomen….al bijna 40 jaar vis ik nu, gemiddeld wel 2 dagen per week. Welk jaargetijde ook speelt, mijn huidige hengelspullen hebben nog nooit rust gehad. Vroeger wel…toen alle nog beter was….veiliger….en mooier. Zoals iedereen zegt. Ik heb nog meegemaakt dat de hengelsport een gesloten tijd had. Een visloze periode van eind maart tot eind mei. In deze tijd niet meer voor te stellen. Sommige roofvissen hebben het nog, maar daar heb ik niets mee. Lees meer..

Gamakatsu G-Line Fluorocarbon door Bouke Sinnige

Gamakatsu G-Line Fluorocarbon door Bouke Sinnige
Met de winter ophanden, een periode waarin het water vaak kraak helder is en menig sportvisser voor ieder visje letterlijk alles uit de kast moet halen, heeft Gamakatsu het aantal diameters waarin G-line Fluorocarbon te verkrijgen is flink uitgebreid. Deze lijn welke voorheen leverbaar vanaf 0,16 mm, is binnenkort ook verkrijgbaar in de diameters 0,08 tot en met 0,14 mm. Lees meer..

Zeevissen: Shakespeare X-Tools door Rene Sehr

Zeevissen: Shakespeare X-Tools door Rene Sehr
De eerste de beste trip met mijn kajak raakte ik een schaar en een klein kniptangetje kwijt. De eerste liet ik op de rand van mijn kajak vallen en i.p.v. in de kajak terug te stuiteren, stuiterde deze het zeewater tegemoet en staal drijft niet, dus die schaar was ik kwijt. Vervolgens verdween ook mijn kleine knippertje door een ontwateringgat van mijn kajak. Op internet kwam ik een paar weken later een advertentie tegen van hulpmiddelen zoals tangen, wegers, onthakers en messen die zouden blijven drijven: de X-Tools. Lees meer..

Review Preston PR34 haakjes door Bouke Sinnige

Review Preston PR34 haakjes door Bouke Sinnige
Er is een gezegde “Zoveel mensen zoveel wensen”, dat dit ook opgaat voor hengelsporters blijkt uit het enorme aanbod van hengelsportartikelen. Ieder visser heeft zo zijn eigen mening en ideeën, aangaande de keuze van zijn materiaal. Maar wat is nou goed……. Lees meer..

Gamakatsu Competition hakenboekjes door Bouke Sinnige

Gamakatsu Competition hakenboekjes door Bouke Sinnige
Een goede hengel en viskist staan voor comfort aan de waterkant. Het gebruik van een juiste dobber, vislijn en een juiste haak staat voor succes. Alleen bij een juiste aaspresentatie, een exacte beetregistratie en het tijdig en correct zetten van de haak, is vis verzekerd. Omdat het ook dan nog wel eens fout gaat, is een juiste keuze van haak in combinatie met onderlijn belangrijk. Lees meer..

Review Cormoran Bungee Steel Leader door Willem Lampe

Review Cormoran Bungee Steel Leader door Willem Lampe
Wat ik was? Ietwat sceptisch. Ik ben geen metaalbewerker, maar het kwam me vreemd voor. Rekbaar metaal. Iets nieuws van Cormoran, liet Ron van hengelspullen.nl kort weten. Kun je even testen en laten weten wat je er van vindt. In de enveloppe zat een onderlijn bijgesloten, met een zware hold tite snap. Lees meer..

Review E.S.P. no 10 De big-T raptor door Frans Vogels

Review E.S.P. no 10 De big-T raptor door Frans Vogels
Haken zijn er in alle maten en vormen, ieder merk pretendeert de beste te zijn. Vergeleken met een jaar of 20 geleden is er op haakgebied nogal wat veranderd. Voor elke vissoort is er tegenwoordig een aangepaste versie. Lees meer..

Cormoran komt met wartels voor specialisten

Cormoran komt met wartels voor specialisten
Het aanbod aan wartels is heden ten dagen enorm. Door nieuwe vismethoden en steeds verder gaande perfectie in hengelspullen is het noodzakelijk ook naar een klein onderdeel als een wartel te kijken. Verschillende vismethoden vragen om verschillend materiaal. Een jerkbaitvisser zal aan een wartel hele andere eisen stellen dan een witvisser. Cormoran is een fabrikant die dat inziet en daarom in 2007 met 7 nieuwe types wartels komt. Lees meer..

Unieke gevlochten lijn van Gamakatsu voor 2007

Unieke gevlochten lijn van Gamakatsu voor 2007
Als er iets aan ontwikkeling onderhevig is in de hengelsport dan zijn het wel vislijnen. Zo heeft Berkley recent een nieuwe lijn op de markt gezet die (bijna) onzichtbaar zou zijn onder water. Belangrijk voor ons is dat de lijn toegespitst is op de manier van vissen. Voor het verticalen zijn andere eigenschappen gewenst dan voor het vissen op large mouth bass in America. De nieuwe G-Power Ultra Braid lijn van Gamakatsu heeft als kenmerk minder (suizend) geluid te produceren bij het werpen en binnenvissen van de lijn. Lees meer..

NIEUW!! Gamakatsu Special Jigheads & Special Erie Jigheads

NIEUW!! Gamakatsu Special Jigheads & Special Erie Jigheads
Gamakatsu Special Jigheads & Special Erie Jigheads zijn sinds kort verkrijgbaar in 4 sprankelende kleuren: geel, oranje, roze en 'glow'. Duurzaam gecoat en natuurlijk vlijmscherp zoals we van Gamakatsu gewend zijn. Er zijn diverse lengtes en gewichten verkrijgbaar. Hierdoor kun je onder alle omstandigheden over de juiste middelen beschikken om de roofvis te belagen. De presentatie hangt namelijk voor een groot gedeelte af van de keuze van het juiste gewicht van de jigkop. Lees meer..

Review: Berkley Vanish Transition

Review: Berkley Vanish Transition
Fluorocarbon is al lang geen product meer dat alleen wordt gebruikt door vliegvisser voor het maken van leaders. Doordat fluorocarbon onder water onzichtbaar is, is het heden ten dage een veel gebruikt product in alle vormen van visserij. Berkley heeft wat dat betreft een tweetal opmerkelijke producten op de markt: De Berkley Vanish (to vanish = verdwijnen) en de Berkley Vanish Transition (transition = overgang) Fluorocarbon lijnen. De ontwikkeling van de gepatenteerde Berkley Vanish Transition heeft maar liefst 3 jaar in beslag genomen. Lees meer..

In the picture: Shimano Speedmaster Special Spinning

In the picture: Shimano Speedmaster Special Spinning
Shimano heeft sinds het begin van dit jaar een speciale nylon lijn op de markt gebracht. Deze nieuwe lijn is speciaal ontwikkeld voor de spinvisserij. Sinds de opkomst van de gevlochten lijn blijkt toch nog een grote groep van de sportvissers in bepaalde situaties behoefte te hebben aan een sterke nylon lijn. Aangezien bij de spinvisserij veel wordt geworpen en binnengehaald, is duurzaamheid van groot belang. Lees meer..

Reviews: bootspullen en electronica

Rebelcell 12V50 Angling li-ion accu in de praktijk

Rebelcell 12V50 Angling li-ion accu in de praktijk
Mijn zoontje Julian had al lang de wens om eens naar Legoland in Denemarken te gaan. Ook Julian is helemaal weg van vissen, met name op roofvis vanuit de boot. Als wij gaan vissen, dan heeft hij in onze boot de boeg voor hemzelf. Nou ja voor hemzelf.. er staat een grote VMF VDC31M 105 Ah accu in zijn ‘speelveld’. Ook mijn vrouw ergert zich wel eens aan die accu, ze kan daardoor, als wij op een mooie zomerse dag een stukje gaan varen, niet op de boeg liggen zonnen. Lees meer..

Op bezoek bij Pega Trailers in Barneveld

Op bezoek bij Pega Trailers in Barneveld
Trailers zijn tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei kleuren en maten. Welke trailer je moet hebben, is afhankelijk van je boot en je persoonlijke voorkeur. Als je ooit al eens een trailer hebt gehad, helpt dat bij de keuze van een nieuwe trailer. Lees meer..

In the spotlight - Rapid Marine UMS 410

In the spotlight - Rapid Marine UMS 410
Houd Hengelspullen.nl de komende weken in de gaten. Opmerkelijke bezienswaardigheden op de Hengelsportbeurs in Utrecht zullen de revu passeren. We beginnen met Rapid Marine van TTH Watersport uit Wieringerwerf.

Boten, je hebt ze in allerlei afmetingen, types en prijsklassen. Maar om een boot te vinden die perfect bij je wensen past, is een lastige opgave. Zelf ben ik jaren in het bezit geweest van een Alumacraft V12. Een prima boot. Ik kon er alles mee en met een 9.9pk motor erachter liep hij zelfs met 2 man aan boord perfect. Lees meer..

Predator tour: Yamaha sponsort de F40

Predator tour: Yamaha sponsort de F40
Sponsor Yamaha zal voor editie Predatortour 2011 de stille en krachtige Yamaha F40 sponsoren voor achter de Marcraft 496. Lees meer..

Duurtest Minn Kota Maxxum 55

Duurtest Minn Kota Maxxum 55
De afgelopen maanden hebben wij de Minn Kota Maxxum 55 aan een duurtest onderworpen. De verwachtingen van ons waren hoog gespannen. De Maxxum 55 wordt door veel vissers gezien als de ideale electromotor. De Minn Kota kun je aansluiten op een 12V accu en is direct te gebruiken. Om de electromotor snel te kunnen aannsluiten, zijn de positieve en negatieve kabel gekleurd. Lees meer..

Nu te koop! De opvolger van de Lowrance LMS-334C iGPS: LMS-522c iGPS

Nu te koop! De opvolger van de Lowrance LMS-334C iGPS: LMS-522c iGPS
Het is nog niet zo lang geleden dat wij de Lowrance LMS-334c IGPS aan een duurtest hebben onderworpen. In deze test kwam naar voren dat de 334C iGPS een mooi instument is voor de visser die op open water vist of van de gemakken van de hedendaagse technologie gebruik wil maken. Om deze groep vissers nog beter van dienst te zijn, is de 334c iGPS opgevolgd door de 'FUTURE-PROOF' LMS-522c iGPS. Lees meer..

Review Lowrance LMS-334C iGPS

Review Lowrance LMS-334C iGPS
Vis je wel eens op groot water dan is een visvinder in combinatie met een GPS eigenlijk bijna een must. Wat betreft visvinders is Lowrance onder sportvissers het meest geliefd. De kwaliteit van deze apparatuur staat binnen de sportvisserij al jaren wereldwijd aan de top. Momenteel beschikken Lowrance en Eagle over een marktaandeel binnen de sportvisserij van 68%. Voor ons reden om één van de paradepaardjes die bij fishfinder.nl te koop zijn, aan de tand te voelen. Lees meer..

Review: VMF VDC31M 105 Ah accu

Review: VMF VDC31M 105 Ah accu
In deze review behandelen en kijken wij naar de mogelijkheden van een VMF accu en maken daarbij gebruik van een bijpassende acculader van Mastervolt. In deze review zal naar voren komen dat bezuinigen op deze 2 essentiële onderdelen van een visboot en met de op de markt beschikbare technologie, niet aan te raden is. VMF accu's zijn beschikbaar in diverse capaciteiten. Afhankelijk van je toepassing, kun je de juiste capaciteit kiezen. Lees meer..

persberichten

Snoekerijen nummer 119, veel SNB nieuws en mooie artikelen

Snoekerijen nummer 119, veel SNB nieuws en mooie artikelen
Vanaf 20 september zal het nieuwste nummer van het verenigingsblad “Snoekerijen” van de Snoekstudiegroep weer bij haar leden in de bus vallen. Nummer 119 met deze keer weer veel nieuws van en over de SNB en prachtige vis technische artikelen. Lees meer..

(persbericht) Kunstaas gegevens in Vangsten App

(persbericht) Kunstaas gegevens in Vangsten App
Met de gratis Vangsten-app registreer je niet alleen je eigen visfoto's, je volgt ook de vangsten van je vismaten en andere vissers in heel Nederland. Gewoon met je mobiel en super gemakkelijk! Lees meer..

WIN een Daiwa Bayard 150L reel!

WIN een Daiwa Bayard 150L reel!
Vind onze Facebook pagina leuk en win een:
DAIWA BAYARD 150L TWV 180 EURO!
Onder de eerste 100 Facebook vrienden* wordt een Daiwa Bayard t.w.v. 180 euro verloot! De winnaar wordt bekend gemaakt op onze Facebook pagina.

Lees meer..

Lureparts pakt uit tijdens de Hengelsport- en Visbotenbeurs

Lureparts pakt uit tijdens de Hengelsport- en Visbotenbeurs
(persbericht) Op de Hengelsport- en Visbotenbeurs zullen bij Lureparts weer diverse nieuwe producten in de spotlights staan. Wat dacht u van nieuwe Spinnerbaits (met door Simon T. gespoten koppen), nieuwe Diamond Bladen in verschillende maten en kleuren, hele fijne Hybride Jerkbaits (de buddies van Erick van der Kraats), XL Bössels en nog veel meer. Lees meer..

Nieuw groot meervalassortiment bij Rix Hengelsport Lutten.

Nieuw groot meervalassortiment bij Rix Hengelsport Lutten.
Rix Hengelsport Lutten heeft haar assortiment de laatste weken verder uitgebreid met een groot meervalpakket. Het streven is om een zo breed mogelijk pakket aan te bieden, zodat de meervalvisser alles in één keer kan vinden in de winkel en in de onlineshop. Lees meer..

Rix Hengelsport Lutten online met Vispellets.nl

Rix Hengelsport Lutten online met Vispellets.nl
(persbericht) Pellets zijn heden ten dage niet meer weg te denken uit de hengelsport. Fabrikanten van vismeelpellets zijn tegenwoordig al zo ver dat sommige pellets een opbrengst hebben van 1.1 kilo biomassa t.o.v. van 1 kilo visvoer ( pellets ). Dat houd in dat men met het voeren van 1 kilo pellets 1.1 kilo visvlees kan produceren. Lees meer..

FOX Pro-Stand tijdens de Carpevent door Hengelsportmekka

FOX Pro-Stand tijdens de Carpevent door Hengelsportmekka
Hengelsportmekka staat tijdens de karperbeurs van het noorden, Carpeventt, met een unieke Fox-pro-stand! Voor alle producten geldt: Beursprijzen, dus snaarstrakke prijzen! Dit is uitgelezen kans voor u, als Fox liefhebber, om uw slag te slaan. Lees meer..

Hengelsport- en Visbotenbeurs Utrecht volgeboekt

Hengelsport- en Visbotenbeurs Utrecht volgeboekt
(persbericht) Met nog een kleine twee maanden te gaan is er geen stand meer te krijgen voor de tiende editie van de Hengelsport- en Visbotenbeurs die op 11, 12 en 13 november in de Utrechtse Veemarkthallen zal plaatsvinden. De animo onder de standhouders is groot en ook het publiek raakt langzamerhand in de stemming voor de gezelligste hengelsportbeurs van Nederland. Lees meer..

De Fox Stratos superdeals bij Hengelsportmekka en Hengelsportwereld.

De Fox Stratos superdeals bij Hengelsportmekka en Hengelsportwereld.
(persbericht) Hengelsportmekka en Hengelsportwereld hebben op dit moment een erg scherpe aanbieding die je niet aan je neus voorbij kan laten gaan. De Fox Stratos zijn molens van de allerhoogste kwaliteit en worden nu bij Hengelsportmekka en Hengelsportwereld verkocht tegen bodemprijzen. Slechts enkele modellen zijn beschikbaar, dus wees er snel bij!! Lees meer..

Pike Master Lures kom met een nieuw model Spigg.

Pike Master Lures kom met een nieuw model Spigg.
(persbericht) Dit model komt in een 20 cm uitvoering en is een ware snoek & meerval magneet. Deze Mag Spigg komt uit de telg van de Spigg familie en weegt 100 gram en is 20 cm lang. Tijdens het trollen haalt de Mag Spigg een diepte van 6 tot 8 meter. Tijdens het spinvissen loopt de plug 3 tot 5 meter. De Mag Spigg is voorzien van een zeer luide ratel. Een herrie maker van de bovenste plank. Pike Master Lures brengt deze plug op de Nederlandse & Belgische markt in 6 kleuren. Lees meer..

Carbotex komt met nieuwe vislijn

Carbotex komt met nieuwe vislijn
(persbericht) Fabrikant Carbotex komt met een unieke discipline-specifieke vislijn op de markt: de Carp en de Boilie vislijn. Als gevolg van pigmenten en speciale TITAN derivaten gebruikt in de productie heeft deze lijn een hoge zichtbaarheid in het donker, waardoor deze lijn uitermate geschikt is om s'nachts mee te vissen. De additieven gebruikt om de lijn te produceren zijn volgens Carbotex van top-kwaliteit. Het verfijnde productieproces zorgt ervoor dat de lijn soepel is en daarnaast buitengewone kracht. Lees meer..

Hit & Run X-Safe Loodclip - NU VERKRIJGBAAR!

Hit & Run X-Safe Loodclip - NU VERKRIJGBAAR!
(persbericht) Na een voorbereidingsfase van maar liefst 2 jaar ligt de Hit & Run X-Safe Loodclip sinds deze week in de winkel. Een geweldig resultaat waar we bij Research & Development enorm trots op zijn. Door het speciale ontwerp behoren ‘kopschudproblemen’ met deze loodclip voortaan tot het verleden. Na een aanbeet zal de wartel namelijk direct los komen van de loodclip, waardoor de karper het lood niet langer kan gebruiken om de haak uit te bek te schudden. Lees meer..

Nieuw rubber van Zebco: de Joker

Nieuw rubber van Zebco: de Joker
(persbericht) Groothandel Zebco brengt per direct een nieuw kunstaas op de markt voor de snoekbaars en baarsvissers onder ons. De naam Joker is gebasseerd op het pokerspel: je hebt met dit kunstaas altijd een troef achter de hand in je viskist. Na het uitwerpen is de beweging van het aas het beste met een "achteruit" te vergelijken. Door de unieke vorm en de gewichtsverdeling van de Joker, glijdt het aasje naar zijn oorspronkelijke positie en blijft dus langer in het gezichtsveld van de rovers. Hangende takken en ​​overhangende banken zijn door dit kunstaas daardoor goed te bevissen. Lees meer..

Visdeal gaat op korte termijn het aanbod meer variëren!

Visdeal gaat op korte termijn het aanbod meer variëren!
Visdeal stuurt dagelijks een e-mail naar 11.000 hengelsporters met een deal van de dag. We proberen er iedere dag voor te zorgen dat we een scherpe en interessante deal kunnen aanbieden aan onze leden. Nu is het algemeen bekend dat hengelsport uit 5 grote stromingen bestaat: Karpervissen, Roofvissen, Zeevissen, Witvissen en Vliegvissen. Lees meer..

Woensdag 20 juli 2011: Extra koopavond Raven & Vlemmix 25% directe korting

Woensdag 20 juli 2011: Extra koopavond Raven & Vlemmix 25% directe korting
(persbericht) Gigantische kortingen liggen voor het oprapen in de filialen van Raven & Vlemmix (ook op de outdoor afdeling in Lelystad)! Ze organiseren een speciale extra koopavond die het daglicht niet kan verdragen... Want als u naar een van de filialen komt op woensdag 20 juli tussen 19.00 en 22.00 uur, ontvangt u maar liefst een directe korting van 25% op het complete assortiment!* Block uw agenda, regel vervoer, stel uw vismaten op de hoogte en maak een (boodschappen)lijstje… zorg dat u er klaar voor bent! Lees meer..

Georganiseerde reis naar Zweden

Georganiseerde reis naar Zweden
(persbericht) Van 10 t/m 17 september zal PML Travel een georganiseerde visreis houden naar Dalsland Zweden. Deze reis zal in het teken staan van het verkennen van het wedstrijd water van de Predatortour 2012 op het Laxsjön meer. Lees meer..

Week van de Superdeals bij Sanders!

Week van de Superdeals bij Sanders!
Sanders Hengelsport heeft weer een geweldige zomer Superdeal van donderdag 12 juli 2011 tot en met donderdag 21 juli 2011. Kwaliteitsspul van Shimano, Fox en JRC is in de aanbieding. Doe je voordeel er mee. OP=OP! Lees meer..

Overbevissing visserij van de oceanen in beeld gebracht

Overbevissing visserij van de oceanen in beeld gebracht
(bron: http://knack.rnews.be) Over minder dan 100 jaar tijd heeft de mens de oceanen bijna leeggevist. Dat heeft The Guardian in kaart gebracht met een grafiekje van de Atlantische Oceaan. Lees meer..

Shimano team levert topprestatie

Shimano team levert topprestatie
Zaterdag 14 en 28 mei jl. werden de selectiewedstrijden voor het NK of te wel de federatieve kampioenschappen (federatie Randmeren) gevist op de Arkervaart nabij Nijkerk. De diverse trainingen hadden al aangetoond dat het een moeilijke visserij zou worden. De visserij zou waarschijnlijk bepaald worden door de brasem. Lees meer..

Leer beter vijvervissen met karpercrack Eddy Norder

Leer beter vijvervissen met karpercrack Eddy Norder
Het vissen op vijvers is immens populair, en daardoor is de concurrentie vaak groot. Hoe sluwer men te werk gaat, hoe beter de resultaten zullen zijn. Voor de volgende editie van de Pure Fishing Topvisser Tour verzorgt JRC/Gulp-consultant Eddy Norder een zeer leerzame workshop aan de oever van zijn favoriete water. Lees meer..

Hengelpullen.nl goes USA!

Hengelpullen.nl goes USA!
Door Ron - Van 14 tot en met 16 januari 2011 werd de Chicago Muskie Show georganiseerd en niemand minder dan wij van hengelspullen.nl waren naar deze beurs afgereisd! Deze beurs is de grootste muskie show van de USA. Tientallen kunstaasbouwers en fabrikanten kwamen samen om het nieuwe materiaal aan de -muskie hunters- te presenteren. Ook werden er demonstraties gegeven door bekende amerikaanse muskie vissers. Kijk en lees snel verder hoe hengelspullen de beurs ervaren heeft! Lees meer..

Jaarlijkse voorjaarskorting 2011 bij RIX Hengelsport

Jaarlijkse voorjaarskorting 2011 bij RIX Hengelsport
Op donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 februari houdt Rix hengelsport Lutten hun jaarlijkse voorjaarskorting. Afgelopen jaren deden we dit op slechts 1 zaterdag aan het begin van het seizoen. Door dat een aanzienlijk aantal mensen niet aanwezig kon zijn op een zaterdag, geven we nu de kans om 3 dagen lang gebruik te maken van de korting. Lees meer..

Strategy… één van de eyecatchers op CARP 2011!

Strategy… één van de eyecatchers op CARP 2011!
Spro is natuurlijk weer van de partij op Carp 2011 in Zwolle. De grote stand zal niemand ontgaan om maar te zwijgen van het spannende assortiment Strategy, Spro, Gamakatsu, en Dynamite Baits producten. Lees meer..

Voorlichtingsavond PredatorTour 2011 Volkerak

Voorlichtingsavond PredatorTour 2011 Volkerak
Vrijdag 4 feb a.s. zal organisator van de Predatortour Evert Oostdam een voorlichtingsavond geven betreffende de wedstrijd die dit jaar op het Volkerak gehouden wordt. De Predatortour vindt plaats van 2 tot 9 juli 2011. Lees meer..

Rentenaar kunstaasweekend 2011

Rentenaar kunstaasweekend 2011
Op zaterdag 22 & 23 januari organiseert Rentenaar hengelsport het Kunstaas weekend 2011. In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt het kunstaas weekend dit jaar in onze nieuwe winkel gehouden. Door de unieke ligging aan de Zaan kun je vanaf onze steigers direct het kunstaas aan de tand voelen. Ook zullen er diverse boten liggen om even een korte dropshot of verticaavisserij te ervaren. Op deze dag kunt u ook een demonstratie zien van een unieke Aluminium opvouwbaar drijfplateau. Diverse groothandels laten hun nieuwste producten zien o.a. Yaris sports, Fox, PML, Marcraft, Ultimate, Qbaits. Lees meer..

Rixwebshops online met www.macfishingshop.nl

Rixwebshops online met www.macfishingshop.nl
Vanaf 1 januari 2011 is Rixwebshops online gegaan met de site www.macfishingshop.nl Op deze site vindt u alle artikelen die firma Mac Fishing levert. Wie kent ze niet, de geweldige warmte en drijfpakken van het merk Sundridge, het kwaliteitskunstaas Yozuri en natuurlijk niet te vergeten de Hi and Dry Bellyboten van Macfishing. Onlangs is aan het assortiment toegevoegd, het Kledingmerk Geoff Anderson. Lees meer..

Hype rondom hengelsporthoofdstad van het jaar

Hype rondom hengelsporthoofdstad van het jaar
Visma zorgt met zoektocht naar beste visstek van Nederland voor opwinding in de hengelsport. Ruim 200 inzenders hebben tot op heden al gehoor gegeven aan de oproep van Visma om hun stad of dorp te nomineren voor de prestigieuze titel ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’. Gemeentebesturen, hengelsportverenigingen en hengelsporters voeren door middel van oproepen, speciale websites en hyvespagina’s massaal actie om stemmen te werven voor de eigen woonplaats. Inmiddels tekent zich onder de inzenders duidelijk een aantal koplopers af. Lees meer..

Gelukkig nieuwjaar!

Gelukkig nieuwjaar!
Hengelspullen wenst iedereen een heel erg gelukkig en gezond 2011 toe! Wij kijken erg uit naar het nieuwe jaar waarin er weer vele mooie visavonturen in het verschiet liggen. Moge het voor iedereen een mooi jaar worden om nooit te vergeten! Lees meer..

Zaterdag 18 december 25% korting bij Rix

Zaterdag 18 december 25% korting bij Rix
Sla je slag aankomende zterdag bij RIX Hengelsport in Lutten. Op zaterdag 18 december krijg je 25% korting op het gehele assortiment. Op ruim 500 m2 vindt je een zeer ruim assortiment op het gebied van karpervissen, roofvissen, witvissen en zeevissen. Lees meer..

Winkeliers, voeg nu een filmpje toe aan uw advertenties

Winkeliers, voeg nu een filmpje toe aan uw advertenties
Hengelspullen.nl liet in 2004 als één van de eerste hengelsportwebsites in Nederland filmjes online zien. Wat betreft filmpjes toevoegen aan een advertentie mogen wij dan ook niet achterblijven. De digitale diensten van Youtube zijn voor de meesten van ons niet onbekend. Ook onder het hengelsportwinkeliers wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van bewegend beeld. Door een simpele code van youtube toe te voegen, wordt het filmpje bij de advertentie vertoond. Lees meer..

Nieuw bij PML: Bandit Tail

Nieuw bij PML: Bandit Tail
De Bandit Tail is net als de Buster Jerk een jerkbait, echter deze is voorzien van rubber staart. Dit kunstaas kan op de gebruikelijke manier gejerkt worden waarbij de rubber staart voor extra actie zal zorgen. De Bandit Tail kan ook met een rustige spinbeweging teruggevist worden en zelfs dan “zwemt” deze met een grote aantrekkingskracht door het water. Lees meer..

5/6/7 november, Hengelsport- en Visbotenbeurs Utrecht

5/6/7 november, Hengelsport- en Visbotenbeurs Utrecht
Van 5 t/m 7 november 2010 wordt de negende editie van de Hengelsport- en Visbotenbeurs in de Veemarkthallen in Utrecht gehouden. De populaire beurs trok het afgelopen jaar 13.500 bezoekers en is daarmee de grootste en de gezelligste hengelsportbeurs van Europa! Lees meer..

Danny Moeskops nummer 1 bij wereldkampioenschap surfcasting.

Danny Moeskops nummer 1 bij wereldkampioenschap surfcasting.
Voor de 12e keer is Danny Moeskops de onbetwiste nummer 1 op het gebied van surfcasting. Ook heeft hij 3 records op zijn naam staan namelijk; 125 gram 277.87m, 150 gram 285m en 175 gram 276.58m. Bij surfcasting is het de bedoeling om zo ver mogelijk te gooien met materialen die te koop zijn in de hengelsport. Iedereen weet dat bij ver gooien het materiaal tot het uiterste wordt gebruikt. Het carbon in de hengels kraakt, de lijn staat onder hoge spanning, het lood verwrongen en de spoel giert. Oftewel alles moet in topstaat verkeren om een topprestatie te leveren. Lees meer..

(persbericht) Strategy Water Soluble Foam

(persbericht) Strategy Water Soluble Foam
Zeker in de zomer en aankomende herfstperiode zijn de bodems van vele van onze wateren voorzien van behoorlijk wat wier. Dit kan nogal wat problemen opleveren bij uw aaspresentatie, echter door nauwkeurige kennis van de bodemgesteldheid en het gebruik van Strategy Water Soluble Foam kunt u met vol vertrouwen tussen het wier vissen. Maar ook op zachte bodems, bij verre worpen, nabij obstakels en lelievelden komt zgn. rig foam optimaal tot z’n recht… Lees meer..

persbericht - nieuw! 9/0 Mustad Sizmic haken

persbericht - nieuw! 9/0 Mustad Sizmic haken
Het heeft even geduurd maar eindelijk zijn ze op de markt en uit voorraad leverbaar de 9/0 Mustad Sizmic haken. PML had al de haken 12/0 (Magnum Toad 8,5 inch), 6/0 (Toad 4 inch) en 5/0 (Toad Jr. 3 inch) in het assortiment. Echter een juiste haak, waarbij de haakpunt geheel in de sleuf ligt, voor de Senior Toad (6 inch) ontbrak nog in het assortiment. Na lang aandringen in Amerika heeft Sizmic via Mustad deze haken laten maken voor de Senior Toad in formaat 9/0 met wokkel. De populaire softbait van Sizmic, de Senior Toad kan nu optimaal “weedless” gevist worden met daarbij de juiste haak. Lees meer..

(persbericht) Kunstaas Goedkoper Vissen uitgebreid

(persbericht) Kunstaas Goedkoper Vissen uitgebreid
De nog steeds groeiende hengelsport webwinkel GoedkoperVissen.nl timmert hard aan de weg en heeft afgelopen maand het assortiment kunstaas flink uitgebreid. Er zijn met name exclusieve kunstaas merken toegevoegd aan het al ruime assortiment van GoedkoperVissen.nl zoals de JigWobblers uit Finland, Devon Spinners uit Rusland, Culprit Shads, @rt Baits platvisjes, Sidewinder Lures uit Engeland, Heddon Super Spooks, Sebile pluggen, Grandma Lures, de welbekende Rapala X-Rap pluggen en noem zo maar op. Lees meer..

VN waarschuwt: Nu ingrijpen of geen vis meer in zee

VN waarschuwt: Nu ingrijpen of geen vis meer in zee
Lees meer..

DYLAN OOMEN NAAR ABU-EVEZET

DYLAN OOMEN NAAR ABU-EVEZET
Dat iedereen bij ABU-EVEZET goed met de jeugd omgaat, is landelijk bekend. Vorig jaar deed het eerste jeugdteam van Nederland mee aan de Team van het Jaar wedstrijden in de B-divisie. Ze waren hier heel succesvol en wisten zelfs te promoveren en zo in de hoogste divisie te komen. Lees meer..

(persbericht) Forellenvissen Italian Style

(persbericht) Forellenvissen Italian Style
Sinds kort heeft Hengelsport Hennie Kruidenier uit Haaksbergen de exclusieve verkoop van TFT Trout Fishing Tackle producten voor Nederland. TFT staat garant voor hoogwaardige Italiaanse producten welke gebruikt worden tijdens grote forel toernooien in Italië en Duitsland. Om deze producten te demonstreren, die voor Nederlandse begrippen nog onbekend zijn, organiseert Hengelsport Hennie Kruidenier op 6 juni i.s.m. Forellenvijver Deep'n en TFT een forellenwedstrijd. Lees meer..

(persbericht) Vernieuwde website GoedkoperVissen.nl!

(persbericht) Vernieuwde website GoedkoperVissen.nl!
Afgelopen maand zijn wij druk bezig geweest met het ontwikkelen van een nieuwe, aantrekkelijke en vooral gebruiksvriendelijke webwinkel. Met deze nieuwe website hopen wij het winkelgemak en het winkelplezier bij GoedkoperVissen.nl voor u als klant te vergroten. Lees meer..

(persbericht) Nieuw: AnglerKaddy

(persbericht) Nieuw: AnglerKaddy
Tijdens de Visma heeft AnglerKaddy haar webwinkel gelanceerd en haar programma elektrisch aangedreven vistrolley programma gepresenteerd. AnglerKaddy is gestart met drie modellen elektrische vistrolleys in prijs variërend van € 379,- tot € 439,-. Dit zijn prijzen incl. bezorging in Nederland* en België* (*eilanden uitgezonderd) elektrische vistrolleys zijn met name geschikt voor de oudere sportvisser of de sportvisser met een handicap die moeite hebben hun zware visuitrusting naar de waterkant te brengen. Twee trolleys zijn voorzien van luchtbanden en geschikt voor praktisch elk terreintype. Het max. laadgewicht is 50 kg. Lees meer..

(persbericht) Sportvissers eisen einde aan nettenvisserij

(persbericht) Sportvissers eisen einde aan nettenvisserij
Lees meer..

'Shad-Power' - Het nieuwe boek van Henk Simonsz (met preview!)

'Shad-Power' - Het nieuwe boek van Henk Simonsz (met preview!)
Tien jaar na het uitkomen van zijn eerste boek Dynamisch Kunstaas, trekt Henk Simonsz de lijn door met Shad-Power. In die tien jaar is veel veranderd in de wereld van het roofvissen, zeker op het gebied van materialen. De auteur kan hier als productontwikkelaar en fanatiek jager op roofvis als geen ander over meepraten. Simonsz kiest in dit boek met als thema ‘de shad’ voor het meest veelzijdige kunstaas van het moment en gaat hiermee ‘de diepte in‘. Lees meer..

Elke visserijgek zijn eigen Vismastek

Elke visserijgek zijn eigen Vismastek
(persbericht) Grootste hengelsportbeurs van Europa presenteert interactief workshopprogramma De beste recepten voor boilies, een meet en greet met het WK team zeevissen, fotografieclinics, leren navigeren en een les in vis fileren; slechts een greep uit het nieuwe interactieve workshopprogramma dat Visma haar bezoekers deze editie voorschotelt. Met de toevoeging van vijf interactieve workshopstekken op de beursvloer krijgt het element ‘learning by doing’ gestalte op de grootste hengelsportbeurs van Europa. Lees meer..

Open Dag Hengelsport Hennie Kruidenier

Open Dag Hengelsport Hennie Kruidenier
Hengelsport Hennie kruidenier organiseerd 12 maart een Open Dag voor de Karpervisser en de Witvisser. Op deze dag zullen vele vertegenwoordigers aanwezig zijn om de nieuwste ontwikkelingen te tonen op hengelsportgebied. Deze open dag begint om 13.30 tot 21.00. Alleen op 12 maart ontvangt u ook nog 15% korting op het totale assortiment m.u.v. aanbiedingen en Aqua producten. Lees meer..

Nieuwe baitcasters bij PML

Nieuwe baitcasters bij PML
(persbericht) Pike Master Lures heeft nieuwe baitcasters op de markt gebracht. De XR Baitcaster is een linkshandige baitcaster die geschikt is voor het (zwaardere) jerkbait vissen. Lees meer..

Penn- Visservice soortentoernooi uniek !!

Penn- Visservice soortentoernooi uniek !!
Het Penn-Visservice vissoortentoernooi 2010 te Noorwegen gaat van 15 t/m 22 mei weer van start. Waarom uniek? Omdat het bij dit hengelsportevenement niet gaat om de meeste, de grootste of de zwaarste vis maar om wie de meeste vissoorten weet te vangen. Zo kan het dus zijn dat je met de vangst van een kleine lipvissoort net een vissoort meer scoort als nummer twee die bijvoorbeeld een imposante haai en mooie rog mocht noteren. Lees meer..

(persbericht) Nanoflex; grensverleggend?

(persbericht) Nanoflex; grensverleggend?
De term onbreekbaar krijgt eindelijk betekenis met de komst van de Nanoflex hengels. De Nanoflex hengels danken hun naam aan de speciale technologie die gebruikt wordt bij het maken van deze hengels. Deze ‘Nano’ technologie zorgt ervoor dat de hengels tot zelfs 200 keer hun maximale werpgewicht kunnen tillen! En zijn daarnaast ook nog eens utlra dun qua diameter, licht van gewicht en hebben een snelle actie. De hengels zijn voorzien van een volledig kurken handgreep, fuji reelhouder en SIC ogen, welke het gebruik van een gevlochten hoofdlijn prima toelaten. Lees meer..

Rentenaar openingsweekend 27/28 februari

Rentenaar openingsweekend 27/28 februari
Op zaterdag 27 februari en zondag 28 februari opent Rentenaar de deuren van de nieuwe weekend direct gelegen aan de Zaan. Tijdens dit weekend zullen er diverse groothandels aanwezig zijn om hun nieuwe producten te presenteren. Denk aan Qbaits, Pike Master Lures en Spro. Lees meer..

(persbericht) Strategy The Fuzz: dé hit van CARP2010!

(persbericht) Strategy The Fuzz: dé hit van CARP2010!
De CARP beurs te Zwolle is voor vele karpervissers uit Nederland, België en Duitsland hét startsein voor het nieuwe visseizoen. Eén ding is overduidelijk na de CARP2010: dit jaar gaat het Strategy The Fuzz systeem voor veel opschudding zorgen! Lees meer..

Pressrelease: 'Big Danny' Moeskops en Abu Garcia bundelen de krachten

Pressrelease: 'Big Danny' Moeskops en Abu Garcia bundelen de krachten
Danny Moeskops en Abu Garcia, een koningskoppel! Danny Moeskops is een fenomeen op het gebied van distance casting en Abu Garcia staat wereldwijd bekend om zijn kwalitatief hoogstaande reels. Reden genoeg voor een samenwerking. Lees meer..

Predatortour Forum

Predatortour Forum
U kunt u aanmelden bij het forum en zodoende berichten uitwisselen met de organisatie, sponsors, deelnemers en/of geïnteresseerde in dit toernooi. Tevens kunt u het forum gebruiken voor allerlei vragen en discussies op het gebied van roofvissen met de bijbehorende technieken en materialen. Aan de linkerzijde van de site, onder de groene balk "Forum", staat een snelkoppeling naar het forum. Lees meer..

Nieuw voor 2010: Strike Pro Buster Jerk -Signature series-

Nieuw voor 2010: Strike Pro Buster Jerk -Signature series-
(persbericht) Evert Oostdam (verdeler van Strike Pro BENELUX) geeft de spin-off van de eerste Signature series van het PML Pro Staff team. Medio april zullen er meerdere Signature series komen van de andere PML Pro Staffers. Deze Signature series zijn speciaal ontworpen; "door vissers, voor vissers". De kleuren zijn speciaal uitgezocht met het oogpunt dat ze passen bij een specifiek viswater en zodoende gericht kunnen worden ingezet. Lees meer..

(persbericht) Nieuw! D.A.M. Effzett Power Skater Hybrid kunstaas (met film)

(persbericht) Nieuw! D.A.M. Effzett Power Skater Hybrid kunstaas (met film)
De Effzett Power Skater Hybrid is een nieuw kunstaas dat binnenkort verkrijgbaar is bij je favoriete hengelsportzaak. Het unieke aan dit nieuwe kunstaas van D.A.M. is dat het de voordelen biedt van zowel een plug als een (grote) shad. Met een lengte van 15cm en een gewicht van 27 gram is dit het ideale kunstaasje om aan een spinhengel binnen te vissen. De actie van de Effzett Power Skater Hybrid is uitmuntend, waardoor het simpel binnen vissen al tot een aanbeet kan leiden. De Effzett Power Skater Hybrid loopt op 1 tot 2 meter diep en is daarmee het ideale kunstaas voor de ondiepe wateren. Lees meer..

(persbericht Pure Fishing) Noorwegen / IJslanddag 2010

(persbericht Pure Fishing) Noorwegen / IJslanddag 2010
In 2007 hebben we in Amersfoort al eens een Noorwegendag gehouden met groot succes, nu in 2010 doen we het, na vele verzoeken nog eens over. Een gezellige dag voor sportvissers die in 2010 naar Noorwegen of IJsland gaan of nog op zoek zijn naar een visreis. Deze dag zal een informatieve dag zijn waar ervaren sportvissers en visgidsen al uw vragen kunnen beantwoorden. Samen met Raffie en Linda kunt u de laatste tips en stekken nog eens bespreken, zullen er zeekaarten aanwezig zijn en zijn er visgidsen en sportvissers aanwezig die misschien ook al eens op uw accommodatie zijn geweest. Lees meer..

(persbericht) CARPTEC: ‘Een goede boilie voor een perfecte prijs’

(persbericht) CARPTEC: ‘Een goede boilie voor een perfecte prijs’
CarpTec boilies zijn ontwikkeld volgens de laatste technologieen en zijn voorzien van bewezen ‘catchy’ flavours zodat het aas in alle omstandigheden optimaal presteert; van koud tot warm water, en van rivieren tot (grote) meren. De CarpTec basismix kenmerkt zich door een harde structuur. De flavours lekken er echter perfect en gedoseerd uitl. Hierdoor is het aas attractief vanaf het moment dat het, het water raak. Deze boilie is zowel instant, tijdens korte sessies als na intensieve voercampagnes zeer effectief. Lees meer..

Het Visblad online december

Het Visblad online december
(reklame) De online versie van Het Visblad staat online. Ook deze maand lees je weer extra tips, video's en foto's als aanvulling op de papieren versie, waar je uiteraard al lang een abonnement op hebt. Lees meer..

(persbericht) Samenwerking tussen twee hengelsportgiganten

(persbericht) Samenwerking tussen twee hengelsportgiganten
Dynamite Baits is verheugd aan te kondigen dat ze Spro BV hebben aangewezen als hun exclusieve distributeur voor de Benelux en Spro Deutschland GmbH als hun exclusieve distributeur voor Duitsland. Lees meer..

Advertorial - Penn Atlantis werpmolen

Advertorial - Penn Atlantis werpmolen
Een volledig metalen molen met een innovatief "onderhouds luik". Eenvoudig te openen en na onderhoud eenvoudig weer te sluiten. Geschikt om onder de zwaarste omstandigheden op zoet- en zout water in te zetten. Diecast aluminium frame, achterplaat, cover en rotor. De Atlantis is voorzien van het beroemde HT-100 slipsysteem. Lees meer..

(persbericht) Snideleaders van JRC

(persbericht) Snideleaders van JRC
De nieuwe Snide leaders hebben een trekkracht van 30 lb en liggen dankzij de zware polymeer coating ook daadwerkelijk plat op de bodem. Door gebruik te maken van deze moderne slijtvaste leaders is het gebruik van anti tangle tube niet meer nodig. Lees meer..

Persbericht: Hengelsport- en Visbotenbeurs  van 6 t/m 8 november in de Veemarkthallen te Utrecht

Persbericht: Hengelsport- en Visbotenbeurs van 6 t/m 8 november in de Veemarkthallen te Utrecht
Van 6 t/m 8 november 2009 is het weer zover, dan wordt alweer de 8e editie van de Hengelsport- en Visbotenbeurs in de Veemarkthallen in Utrecht georganiseerd. Deze succesvolle beurs trok het afgelopen jaar maarliefst 13.500 bezoekers en is daarmee één van de grootste, maar zeker de gezelligste hengelsportbeurs van Europa! Lees meer..

Nieuw! The Pig Jerk van PML (persbericht)

Nieuw! The Pig Jerk van PML (persbericht)
The Pig Suspending is een ongelooflijk effectieve (houten) jerkbait. Dat komt omdat er gevist kan worden vanaf de oppervlakte tot wel 3 meter diep. Laat deze suspending jerkbait zakken tot de juiste diepte en dan beginnen met zeer korte, zachte maar stevige jerk bewegingen. Wacht 3-5 seconden tijdens de jerk bewegingen, zodat de jerkbait stil in het water komt te hangen. Nu volgt meestal de aanbeet. The Pig Suspending is zo effectief dat het verboden zou moeten worden!!! Lees meer..

(persbericht) SHIMANO RAPALA MASTERS 2009

(persbericht) SHIMANO RAPALA MASTERS 2009
Na de successen van vorige jaren, organiseren we in 2009 in samenwerking met Rapala en De Roofvis het lustrum van de Shimano Rapala Masters! Dit unieke en gezellige evenement zal plaats vinden van 28 oktober t/m 1 november. Dit jaar vindt de Shimano Rapala Masters wederom plaats in Duitsland. De locatie is de Müritz See ( www.mueritzfischer.de), het grootste zoetwater meer van Europa (11.700 ha!). Aangezien de Müritz See een enorme oppervlakte beslaat is een gedegen boot, die groter water aan kan, een must. Lees meer..

Nieuw! DullShads van SPRO (persbericht)

Nieuw! DullShads van SPRO (persbericht)
Nieuwe handgegoten shads van een super zacht materiaal waardoor, in combinatie met de schoepstaart een hyperlevendige actie ontstaat. Daarnaast maakt het zachte materiaal een zekere haaksetting mogelijk omdat een directe penetratie van de haak gewaarborgd wordt. Het schubbenpatroon op de flanken geeft extra ruis onderwater. Vanzelfsprekend zijn dit drijvende shads waardoor voor verschillende technieken perfect gevist kunnen worden. Deze nieuwe shads komen in 10 aantrekkelijke en 4 formaten (9, 11, 13 & 15cm) en met grote zorg uitgekozen vangende kleuren. Lees meer..

Storm op komst! (perbericht)

Storm op komst! (perbericht)
Het nieuwe kunstaas van Storm, de WildEye Seeker Shad bewijst zijn vangkracht. Deze softbait ziet er zo levensecht uit dat het goed te begrijpen is dat menig roofvis zich hierin vergist. Afgelopen week viste Niki Baars, productmanager bij Shimano vanaf de kant in de Lage vaart bij Dronten. Lees meer..

[PERSBERICHT] Super zeebaars vangsten op Rapala X-Rap Subwalk!

[PERSBERICHT] Super zeebaars vangsten op Rapala X-Rap Subwalk!
De laatste week komen er veel meldingen binnen van supervangsten van grote zeebaars. Het kunstaas dat hier voor verantwoordelijk is komt van Rapala en is de X-Rap Subwalk. Deze semi oppervlakte plug laat het bloed van menig zeebaars sneller kloppen en schijnt onweerstaanbaar te zijn voor de gestekelde zeerover. Vissen van boven de drie kilo en vangsten van meer dan 3 vissen op een getij zijn geen uitzondering… Het vissen met dit kunstaas is echt spectaculair te noemen, daar de vis het kunstaas aan het wateroppervlakte komt halen en daarbij het water echt doorklieft. Grote dreunen en lange runs laten ook uw hart sneller kloppen. Lees meer..

(persbericht) Derde generatie Buster Jerk

(persbericht) Derde generatie Buster Jerk
De derde generatie Buster Jerk is nu verkrijgbaar. Deze Buster Jerk is slechts 10 cm lang en draagt de naam: "Baby Buster". Lees meer..

(persbericht) Wibo Boone wint prestigieuze P&S-Beet Westland trofee!

(persbericht) Wibo Boone wint prestigieuze P&S-Beet Westland trofee!
Voor het strandvissen zijn er maar weinig wedstrijden met een hoge status. Naast de regionale selecties en het Nederlands Kampioenschap zijn dat er nog maar een handje vol. Een van die wedstrijden is de Beet Westland Trofee welke ook nog de naam draagt van de hoofdsponsor P&S Visreizen uit Haarlem. Het is alweer de 23e keer dat deze wedstrijd werd georganiseerd. Dit jaar was deze topwedstrijd voor Wibo Boone, lid van het Shimano Team Zuid. Lees meer..

(persbericht) Interactief hengelsport-evenement Pure Fishing

(persbericht) Interactief hengelsport-evenement Pure Fishing
Kom en doe mee! Hemelvaartsdag 2009 wordt er één om in de agenda te noteren! Er vindt een uniek evenement plaats voor de hele familie bij Visdorado de Kool in Heelweg. Geen beurs, geen open dag, maar een interactief spektakel voor jong en oud, mannen en vrouwen, beginners en gevorderden! Lees meer..

(persbericht) Spro B.V. sponsort nationale zeevisteams!

(persbericht) Spro B.V. sponsort nationale zeevisteams!
Hengelsportgroothandel SPRO wordt de komende drie jaar de officiële sponsor van de vier nationale zeevisteams – kust senioren, kust dames, kust junioren en het bootvisteam – en de door Sportvisserij Nederland georganiseerde nationale zeeviswedstrijden. Dit zijn Joop Bongers, directeur van Sportvisserij Nederland, en president Takayoshi Fujimoto van SPRO Europa begin mei in Vianen overeengekomen. Bij de ondertekening van het contract waren ook alle betrokken bondscoaches aanwezig. Lees meer..

(persbericht) Inschrijving gestart! SHIMANO MASTERS 2009

(persbericht) Inschrijving gestart! SHIMANO MASTERS 2009
Ook dit jaar wordt weer de Shimano Masters georganiseerd. In samenwerking met Beet en nieuwe sponsor Hengelsport De Snoekbaars uit Almere belooft het weer een geweldige 3-daagse te worden. Alle deelnemers ontvangen bij Hengelsport De Snoekbaars, éénmalig 15% korting bij aanschaf van Shimano producten. Lees meer..

Fox Arma Mesh nu verkrijgbaar bij je winkelier (persbericht)

Fox Arma Mesh nu verkrijgbaar bij je winkelier (persbericht)
Arma Mesh is een fijn gaas dat lijkt op PVA, maar niet in water oplost. Het voordeel hiervan is dat je nu aas kunt gebruiken zonder daarbij toevoegingen als hennep te gebruiken. Het stelt je ook in staat langere tijd met pellets te vissen zonder dat ze uit elkaar vallen. Het aas creëert een bijna onzichtbare kooi rond het aas dat voorkomt dat kleine visjes het opeten, terwijl geurstoffen toch vrij in het water kunnen oplossen. Lees meer..

(advertorial) Ondex spinners in 2 nieuwe kleuren + tandemspinner

(advertorial) Ondex spinners in 2 nieuwe kleuren + tandemspinner
Al sinds 1953 bestaat de Ondex spinner en was één van de eerste onverzwaarde spinners in Europa. Het is dan ook niet zo gek dat iedere visser wel bekend is met dit stukje metaal dat zich met name in ondiep stilstaand water goed laat vissen. ONDEX brengt dit jaar 2 nieuw kleuren uit en een tandemspinner. Lees meer..

(persbericht) Strike Hero, nu verkrijgbaar

(persbericht) Strike Hero, nu verkrijgbaar
Naast de X-Buster® is Pike Master Lures met nog een nieuwe Strike Pro plug op de markt gekomen. Dit is een 3-delige plug van Strike Pro genaamd: Strike Hero. Lees meer..

(advertorial) Nieuw! Fox International Micron N/NTX

(advertorial) Nieuw! Fox International Micron N/NTX
Fox noemt deze reeks beetverklikkers de toekomst van de beetverklikkers. 12 maanden zijn de engineers van Fox bezig geweest om deze geavanceerde beetmelders te produceren. De nieuwe Micron N serie is uitgebreid met een flink aantal nieuwe features. Lees meer..

De X-Buster®, nu verkrijgbaar (persbericht)

De X-Buster®, nu verkrijgbaar (persbericht)
De nieuwste jerkbait van Strike Pro is genaamd de X-Buster®. Deze 2-delige jerkbait is nu verkrijgbaar bij uw hengelsport winkelier. Kijk hier voor de eigenschappen en beschikbare kleuren van de nieuwste jerkbait uit de Strike Pro Range. Lees meer..

Extreme Fishing (zonder hengelspullen!) - preview -

Extreme Fishing (zonder hengelspullen!) - preview -
[persbericht] Zelfs onze verre voorouders gebruikten materiaal om vis te vangen. Matt Watson uit Nieuw Zeeland doet het zonder hengelspullen, zonder bescherming. Ook al is het show, het blijft een extreme en avontuurlijke manier om vanuit een helikopter het oceaanwater in te duiken om een blue marlin te vangen. In de aankomende herfst is de show "Extreme Fishermen" op Discovery Channel te zien. In Nieuw-Zeeland brengt visser Matt Watson diverse DVD's uit die nu ook via het web te bestellen zijn. Lees meer..

Nieuw gereedschap van Spro [persbericht]

Nieuw gereedschap van Spro [persbericht]
Spro introduceert deze week een hagelnieuwe serie tangen die de sportvisser aan en op het water goede diensten kunnen bewijzen. Door het gebruikte materiaal zijn de tangen corrosiebestendig en daardoor ook goed te gebruiken door de zeevissers. Lees meer..

(persbericht) Nieuwe leden voor het Shimano Team Tribal!

(persbericht) Nieuwe leden voor het Shimano Team Tribal!
Vanaf heden heeft het Shimano Tribal team 2 nieuwe leden: Koen Koops en Piet Vogel. Beide natuurlijk gerenommeerde namen in de karper scène en een zeer waardevolle uitbreiding van het Shimano Tribal team. Op Carp 2009 werden deze top karpervissers officieel geïntroduceerd door André Piters van Shimano. Lees meer..

Grote diefstal tijdens Carp 2009 beurs in Zwolle

Grote diefstal tijdens Carp 2009 beurs in Zwolle
De directie van Wout van Leeuwen Hengelsport looft een verzorgde reis uit naar Spanje, bij Roned, voor informatie of een gouden tip die leidt naar de daders van de diefstal in de nacht van 6 op 7 februari 2009 van hengels gestolen uit de stand van Wout van Leeuwen op de beurs Carp 2009 in de IJsselhallen te Zwolle. Lees meer..

[persbericht] Nieuw teamlid voor het Shimano witvisteam

[persbericht] Nieuw teamlid voor het Shimano witvisteam
Bij insiders was het al langer bekend, maar nu is het officieel, Arjan Kaspers is de nieuwste aanwinst van het Shimano witvisteam. De meeste wedstrijdvissers kennen Arjan al als een geduchte tegenstander, kom niet naast hem te zitten want dan wordt het lastig. Tijdens de teamsamenkomst voor het nieuwe seizoen werd Arjan dan ook officieel welkom geheten door Frans Nestor van Shimano. Lees meer..

Robbert Noteboom winnaar Predatortour fotowedstrijd op hengelspullen!

Robbert Noteboom winnaar Predatortour fotowedstrijd op hengelspullen!
Voor Robbert Noteboom begint het nieuwe jaar goed: Robbert Noteboom is als winnaar uit de bus gekomen van de Predatortour fotowedstrijd! Robbert wint hiermee een entreebewijs voor de Predatortour en een gratis verblijf op de wedstrijdlocatie. De totale waarde van de prijs is maar liefst 650 euro. Lees meer..

WIN deelnamekaart EN(!) gratis verblijf Predatortour 2009

WIN deelnamekaart EN(!) gratis verblijf Predatortour 2009
De Predatortour is een viswedstrijd gericht op roofvis die in diverse Europese landen zal worden gehouden. Per wedstrijd wordt bepaald op welke roofvissoorten er wordt gevist. In mei 2009 start de Predatour in Noorwegen met haar eerste wedstrijd. Er wordt dan gevist op roofvis. Voor deze wedstrijd kun je via hengelspullen.nl een officiele deelnamekaart winnen (t.w.v. 450 euro) EN een gratis verblijf t.w.v. 200 euro. Lees meer..

-Advertorial- Berkley Series One Skeletor Spin

-Advertorial- Berkley Series One Skeletor Spin
Door Tim Beeren, Goedkopervissen.nl - Via distributeur Pure Fishing kreeg ik de mogelijkheid een Berkley Series One Skeletor Spin hengel te testen en hier was ik maar wat blij mee. Deze hengel stond hoog op mijn wensenlijst. Alleen al de uitstraling van deze hengel is schitterend! De Berkley Series One Skeletor Spin serie bestaat uit negen verschillende types waaronder ook een dropshot en een verticaal hengel. Ik heb de tweedelige 2.40 meter hengel getest met een werpgewicht van 4-24 gram. Lees meer..

Persbericht Hengelsport- en Visbotenbeurs te Utrecht 2008

Persbericht Hengelsport- en Visbotenbeurs te Utrecht 2008
Vissen is populairder dan ooit. Op dit moment zijn er bijna 2 miljoen vissers in Nederland, waarvan 292.000 vrouwen. Het kan niet anders of de zevende Hengelsport- en Visbotenbeurs van 21 t/m 23 november in de Utrechtse Veemarkthallen wordt minstens zo spectaculair als de vorige editie. Fanatieke sportvissers uit het hele land trekken naar Utrecht om er de laatste nieuwtjes op hengelsportgebied te bekijken. Lees meer..

[persbericht] Sufix: Drawing the line on performance!

[persbericht] Sufix: Drawing the line on performance!
Met directe ingang is het topmerk Sufix toegevoegd aan Shimano’s assortiment. Shimano zal dit merk als exclusieve distributeur gaan verdelen in onder andere de Benelux. Sufix is een bekend en gerespecteerd merk bij menig visser. Met een breed aanbod aan monofiele en gevlochten lijnen, en het grote assortiment hooklinks en voorslagmateriaal, sluit het Sufix assortiment perfect aan op het bestaande assortiment van Shimano. Lees meer..

WINNAARS VRIJKAARTEN hengelsportbeurs Utrecht '08!

WINNAARS VRIJKAARTEN hengelsportbeurs Utrecht '08!
De prijsvraag is gesloten: de winnaars zijn bekend!
De volgende sportvissers ontvangen 2 vrijkaarten per post:
- Eduard Post, Veenendaal
- M.Gijsman, Emmen
- Henk Bos, Westerbork
- Frans Klomp, Nuenen
- W Jansen, Geldermalsen
PROFICIAT namens hengelspullen.nl en DRT Organisatiebureau. Lees meer..

ADVERTORIAL: Hengelwebshop.nl

ADVERTORIAL: Hengelwebshop.nl
[advertorial] Even een korte introductie. In januari 2008 ging hengelwebshop.nl in de lucht na een gedegen voorbereiding. Gaandeweg zijn er wat drempels te nemen en bergen te overwinnen, maar nu dik 9 maand later, kunnen we concluderen dat we de juiste stap hebben gemaakt. Vele klanten hebben ons weten te vinden en vinden ons nog steeds. En dat is super. Lees meer..

SPRO Zoetwaterteam sleept titel NK Zoetwatervissen voor Korpsen in de wacht!

SPRO Zoetwaterteam sleept titel NK Zoetwatervissen voor Korpsen in de wacht!
Onder bezielende leiding van coach John Mulder heeft het team in de hoedanigheid van Wim Fühler, Stefan Altena, John Mulder, John Vasse en Patrick Mulder een uitstekende prestatie geleverd door het NK Zoetwatervissen op hun naam te schrijven. Leo Koot en Bert Aufderhaar zijn als mede- teamleden nauw betrokken geweest bij de voorbereiding... een echte SPRO teamprestatie dus! Lees meer..

Dames SPRO Zoutwaterteam behalen derde plaats op het WK Kust in Frankrijk!

Dames SPRO Zoutwaterteam behalen derde plaats op het WK Kust in Frankrijk!
Het idyllische plaatsje Hossegor in het Zuid-Franse departement Landes vormde voor een drietal dagen het toneel voor het WK Kust. Hier streden zowel de Nederlandse mannen (met SPRO teamleden Jan Hennekam en Arjan Rijnberg) en de dames (met SPRO teamleden Linda van de Velde en Ilonka Rijnberg) om een plek in de internationale top! Lees meer..

3 x is scheepsrecht... het SPRO Zoutwaterteam wint (advertorial)

3 x is scheepsrecht... het SPRO Zoutwaterteam wint (advertorial)
Van dinsdag 27 tot en met vrijdag 29 mei vond het Wereldkampioenschap Korpsen Zoutwater plaats in het Zuid-Franse plaatsje Montalivet. Tijdens vier spannende wedstrijddagen slaagde het SPRO Zoutwaterteam onder leiding van Toon Marijnissen erin om de eerste plaats te behalen. Een ruime selectie aan zeevissen zoals trekkervissen, zeebaars, horsmakrelen, harders, dorades, gepen en zelfs enkele gladde haaien werden gevangen, waardoor er door de deelnemers zeer snel geschakeld moest worden tussen de diverse technieken. Lees meer..

Vissen in Noorwegen met Zeevisshop.com

Vissen in Noorwegen met Zeevisshop.com
[advertorial] - Steeds meer Nederlands en Belgische sportvissers kiezen ervoor om eens op visvakantie te gaan naar Noorwegen. En de meesten keren na die eerste keer nog vele malen terug! Niet verwonderlijk natuurlijk, want de vismogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt, en de kans op een bijzondere vangst is dan ook vele malen groter dan hier in ons eigen landje. Om goed voorrbereid op vakantie te gaan, biedt Zeevisshop.com het ideale materiaal voor deze visserij. Lees meer..

(Advertorial) Digitale Shimano catalogus 2008 (+ introfilmpje!)

(Advertorial) Digitale Shimano catalogus 2008 (+ introfilmpje!)
Als eerste merk binnen de hengelsportbranche presenteerde Shimano vorig jaar haar eerste digitale catalogus. De reacties waren buitengewoon positief, van zowel dealers als consumenten. Daarom heeft Shimano ook dit jaar besloten om naast de papieren catalogus opnieuw een digitale catalogus uit te brengen. Lees meer..

WINNAARS VRIJKAARTEN hengelsportbeurs Groningen '08!

WINNAARS VRIJKAARTEN hengelsportbeurs Groningen '08!
De prijsvraag is gesloten: de winnaars zijn bekend!

De volgende sportvissers ontvangen deze week nog 2 vrijkaarten:

- Anneke Tjaberings, Veendam
- Harry Tjaberings, Veendam
- Dennis Bijlsma, Nietap
- André van Dijk, Utrecht
- G.Bodde, assen

PROFICIAT namens hengelspullen.nl en DRT Organisatiebureau. Lees meer..

Hengelspullen steunt PredatorTour

Hengelspullen steunt PredatorTour
De Predatortour is een nieuwe europeese viswedstrijd die in 2009 van start zal gaan. Bij Evert en Leon van PML kwam het idee om zelf een groot europees toernooi te organiseren. De beide jongens kennen de meeste roofvissers wel, zij zijn immers de verdelers van o.a. de Strike Pro kunstaasjes (Pike Master Lures). De Predatortour zal worden gehouden in diverse Europese landen. In mei 2009 start het toernooi in Noorwegen. De hoofdprijs bestaat uit niets minder dan een Marcraft visboot. Niet mis dus! Lees meer..

ADVERTORIAL - Gloednieuwe online Strategy Carp Guide 2008

ADVERTORIAL - Gloednieuwe online Strategy Carp Guide 2008
In het weekend van 26 & 27 januari werd het gloednieuwe Strategy karperpakket voor het eerst gepresenteerd aan de Nederlandse karpervisser tijdens de Carp 2008. De reacties waren overweldigend op het assortiment en de Strategy Carp Guide 2008 vond dan ook gretig aftrek onder de bezoekers. Lees meer..

ADVERTORIAL - Website Pikemaster Lures vernieuwd

ADVERTORIAL - Website Pikemaster Lures vernieuwd
Ondanks dat de website nog niet helemaal af is hij nu al een stuk duidelijker en overzichterlijker geworden. Neem snel een kijkje en word lid van de "Club van 100" Lees meer..

Advertorial - Georganiseerde reis naar Noorwegen

Advertorial - Georganiseerde reis naar Noorwegen
Na een zeer geslaagde trip in oktober, heeft PML Travel wederom besloten om een georganiseerde visreis te plannen (Steinsfjorden, Noorwegen) in voorjaar 2008, in de week van 03-05 t/m 10-05-08. Lees meer..

Prijswinnaars vrijkaarten beurs Utrecht

Prijswinnaars vrijkaarten beurs Utrecht
Wij hebben vrijkaarten weten te bemachtigen voor de aankomende beurs in Utrecht van 23 t/m 25 november 2007. De winnaars zijn getrokken en ontvangen nog deze week de kaarten in de bus. Iedere winnaar ontvangt 2 vrijkaarten voor de aankomende hengelsport- en visbotenbeurs in Utrecht. De beurs zal dit jaar nog groter zijn als voorgaande jaren. Lees meer..

WIN VRIJKAARTEN hengelsportbeurs Utrecht!

WIN VRIJKAARTEN hengelsportbeurs Utrecht!
Lees meer..

Fish Hengelsportartikelen – Advertorial !

Fish Hengelsportartikelen – Advertorial !
Er is goed nieuws voor de vliegbinder! Het is nu mogelijk om goedkoop en gemakkelijk bindmaterialen te bestellen voor de streamerbouw bij Fish Hengelsportarikelen. Op www.fish-store.nl kan je niet alleen van alles voor het vliegvissen vinden, ook de (streamer) vliegbinder kan nu zijn hart ophalen. Wij hebben een range aan producten die we direct op voorraad hebben en dus supersnel leveren! Lees meer..

PML Travel voorlichtingsavond (advertorial)

PML Travel voorlichtingsavond (advertorial)
Op zaterdag 1 september zal PML Travel de voorlichtingavond houden voor de georganiseerde roofvistrip van 13 – 20 oktober naar Noorwegen, Steinsfjorden / Tyrifjorden. Lees meer..

Nieuwe producten van Strike Pro (advertorial)

Nieuwe producten van Strike Pro (advertorial)
Pike Master Lures presenteert op de Visma een aantal nieuwe producten voor het seizoen 2007. Naast de geprezen Buster Jerk serie (jerkbaits), is er vanaf heden ook een mooie lijn producten beschikbaar voor de het spinnend en slepend vissen op roofvis. De "The Walker" en de "Flexx Phantom" zijn 2 compleet nieuwe kunstaasjes. Van de geprezen "The Flexx" is nu ook een kleinere (10,5cm) versie verkrijgbaar in diverse kleuren. Lees meer..

Wouter Bos snapt sportvisser niet

Wouter Bos snapt sportvisser niet
In de Nieuwe Revu van deze week kwamen wij vandaag een opmerkelijke uitspraak tegen van Wouter Bos. Met de verkiezingen die op 22 november zullen plaatsvinden, mag deze uitspraak dan ook niet aan de sportvissers in Nederland voorbij gaan.. Lees meer..

persbericht: BVSV

persbericht: BVSV
De Belangenvereniging Snoekbaarsvissers (BVSV) organiseert op zaterdag 25 november 2006 alweer haar derde snoekbaarsmonitoringsdag op het Volkerak-Zoommeer. Een grote groep vrijwilligers zet zich hiervoor belangeloos in. Hierin is de BVSV uniek: nooit eerder lukte het een vereniging sportvissers uit alle windstreken van Nederland te interesseren voor een georganiseerde vismonitoring. Lees meer..

Vraag maar Raak

Een nieuw forum! Voor de eerste 25 serieuze leden hebben wij een leuke verrassing in petto!!

Een nieuw forum! Voor de eerste 25 serieuze leden hebben wij een leuke verrassing in petto!!
Hengelspullen.nl heeft nu ook een forum! We hopen dat er discussies op gang gaan komen en dat de vele duizenden sportvissers die hengelspullen.nl per dag bezoeken, ook een berichtje achterlaten in het forum. Wij beseffen dat er zonder leden geen discussie is en het geen leuk forum is. Daarom willen wij iedereen vragen om mee te helpen aan dit forum en het op die manier tot een groot succes te maken. Hengelspullen zal ALTIJD gratis blijven voor sportvissers en winkeliers. Hoe groter hengelspullen wordt, hoe meer aanbiedingen er op hengelspullen.nl zullen verschijnen. Lees meer..

Vraag maar Raak: 10 vragen voor witvistalent Loraine Vermeulen

Vraag maar Raak: 10 vragen voor witvistalent Loraine Vermeulen
Op de beurs in Utrecht kwamen we witvistalent Loraine Vermeulen tegen die op zoek was naar een lichte, strakke hengel van 13 meter waarmee ze nog meer prijzen in de wacht kon slepen. Loraine heeft drie keer de wisselbeker van het Konningsvissen gewonnen en is vierde geworden tijdens de topcompetitie op het Beukerskanaal. Loraine wil in de toekomst dolgraag haar boterham gaan verdienen met het wedstrijdvissen. Haar motivatie is groot, dus wij zullen niet vreemd staan te kijken als zij binnenkort in de top van Nederland meevist. Lees meer..

Vraag maar Raak: 20 vragen voor John van Viszolder.nl

Vraag maar Raak: 20 vragen voor John van Viszolder.nl
Naast de testen, persberichten, winkelbezoeken en verslagen is er vanaf vandaag een nieuwe 'Vraag maar Raak' rubriek op hengelspullen. In dit 'Vraag maar Raak' interview stellen wij 20 vragen aan één van de ruim honderd hengelsportwinkeliers op hengelspullen.nl. Maar ook bijvoorbeeld aankomend wedstrijdtalent geven wij in deze rubriek de kans om zichzelf aan sportvissend Nederland voor te stellen. We starten met John Kraan van Viszolder.nl. Viszolder.nl is al sinds het prille begin op onze site vertegenwoordigd en bijt met 20 vragen de spits af! Lees meer..

winkelbezoeken

Winkelbezoek Hotspot Fishing Rijpwetering

Winkelbezoek Hotspot Fishing Rijpwetering
Vorige week waren we op bezoek bij Tom. We hadden de camera bij ons, dus maar snel even wat plaatjes geschoten van de winkel. Lees meer..

TIP van Hengelspullen: Hengelsportmekka, 500m2 hengelsportplezier

TIP van Hengelspullen: Hengelsportmekka, 500m2 hengelsportplezier
Met 500m2 is Hengelsportmekka sinds 2005 één van de, zo niet dé, grootste hengelsportspeciaalzaak van het Noorden. Naast het enorme assortiment, zijn alle medewerkers zelf ervaren vissers met veel praktijkervaring alsmede technisch kennis. Deze kunnen u niet alleen adviseren over de te gebruiken materialen, maar ook over de beste soorten voer, vismethodes en andere tips. Hengelportmekka biedt u dé topmerken: SHIMANO, FOX, PURE FISHING, MAVER, ALBATROS, SAVAGEAR en nog veel meer! Lees meer..

Nieuwe webshop Eurotackle

Nieuwe webshop Eurotackle
Eurotackle heeft een nieuwe website/webshop. De nieuwe webshop is handiger in gebruik door en betere navigatie dan de oude webshop. In de webshop staan duizenden producten, waaronder toppers als Shimano en Daiwa. De winkel beschikt over een zoekfunctie waarmee je snel kunt zoeken wat je zoekt. Ook voor aanbiedingen en scherpe prijzen ben je aan het goede adres in de online winkel van Eurotackle. Lees meer..

Kerstopruiming en evenementen bij de Hengeldiscount Gigant

Kerstopruiming en evenementen bij de Hengeldiscount Gigant
Met ruim 1400 vierkante meter winkelpezier heeft de Hengeldiscount Gigant het grootste assortiment van Noord Nederland. Van 19 tm 31 december is er de speciale Kerstopruiming. De dagen rond kerst staan bol van de activiteiten. Zo is er zondag 19 december een demo visroken en start de rommelmarkt. Op deze rommelmarkt kunnen demo modellen, hengels met een kras of bijvoorbeeld zonder doos tegen mooie prijsjes worden gekocht. Lees meer..

Bedrijfsreview De Hengelsport Reus Drempt

Bedrijfsreview De Hengelsport Reus Drempt
Vandaag gaat de reis naar Drempt, een fantastisch mooi dorpje in de achterhoek, met als doel “De Hengelsport Reus”. Om minimaal last van het fileverkeer te hebben, heb ik tussen 10.00 en 10.30 uur met Paul Uffing (directeur/eigenaar) afgesproken. Eenmaal aangekomen neem ik direct een aantal foto’s van de entree en het enorm grote logo dat als een heuse eyecatcher aan de gevel is bevestigd. Ondanks het feit dat op maandagochtend de zaak officieel gesloten is, ging voor mij de deur open. Lees meer..

Bedrijfsreview Matchcraft Fishingtackle door Bouke

Bedrijfsreview Matchcraft Fishingtackle door Bouke
Onderweg naar Matchcraft speelden tal van zaken door mijn hoofd. Wat kan ik verwachten, wie is Bram Brandwijk, dit en tal van andere zaken schoten gedurende de rit door mijn gedachte. Groot Ammers binnen rijdend had ik het idee dat Matchcraft gevestigd was in een huis met daarachter een flinke schuur of loods. Het feit dat ik een woonwijk met grote rijtjeshuizen binnen reed, met daar achter gewone schuurtjes, was het laatste wat ik had verwacht. Eenmaal binnen, zat ik snel aan een kop koffie. Het werd een middag om nooit te vergeten. Matchcraft Fishingtackle, ….. waar een kleine ondernemer groot in kan zijn! Lees meer..

Bedrijfsreview GMS Hengelsport, Sint-Oedenrode

Bedrijfsreview GMS Hengelsport, Sint-Oedenrode
Dat het in het schone dorp St. Oedenrode bruist op hengelsportgebied, is iets wat ik niet had verwacht bij het binnen rijden van dit voormalig groenste dorp van Brabant. Via een routeplanner was het huis waar GMS Hengelsport is gevestigd snel gevonden. Het kon niet missen want kom je bij Piet Groot, dan ruik je op straat al zijn geurtjes. De onversneden vanille steekt er met kop en schouders boven uit. Na aangebeld te hebben hoorden we iemand roepen “kom maar verder…..loop maar achterom”, want dat kan in het Brabant van Piet. Lees meer..

Op bezoek bij Guusbaits en testvissen met de nieuwe Bream.

Op bezoek bij Guusbaits en testvissen met de nieuwe Bream.
Guus Cornelissen, bekend van Guusbaits.com, is voor de meeste roofvissers geen onbekende. Het was dan ook voor mij een mooie ervaring om de man achter de Bic, Piky en de Teaser te ontmoeten en een kijkje te nemen in zijn 'keuken'. Bij aankomst is mij direct duidelijk dat Guus een ervaren snoekvisser is. Foto's van vele metervissen pronken aan de muur. Lees meer..

Winkelbezoek Kuperus Hengelsport

Winkelbezoek Kuperus Hengelsport
Kuperus Hengelsport in Leek was één van de eerste winkels in 2004 die op hengelspullen.nl aanwezig was met leuke aanbiedingen en acties. Het werd daarom hoog tijd dat wij een bezoek gingen brengen aan deze grote hengelsportzaak in het noorden van Nederland. Kuperus hengelsport is genoemd naar de eigenaar: Rudolf Kuperus. 10 jaar geleden besloot Rudolf om een hengelsportzaak te beginnen. Om dit in Leek te doen was niet meer dan logisch: Rudolf zijn "roots" liggen in Leek. Daarnaast is er een hoop viswater in de omgeving van Leek. Sinds 2003 is Reinier van de partij. Momenteel loopt Reinier nog stage, maar deze fanatieke karpervisser zal vanaf juni fulltime in de hengelsportzaak werkzaam zijn. Lees meer..

Winkelbezoek: Hengelsport 2000

Winkelbezoek: Hengelsport 2000
In de amsterdamse buurt Watergraafsmeer bevindt zich Hengelsport 2000. Hengelsport 2000 is, zoals de naam reeds doet vermoeden, een hengelsportzaak opgericht in het jaar 2000. De winkel wordt gerunned door Bob Pijnaker. Een sportvisser in hart en nieren met een oog voor kwalitatief hoogwaardige hengelspullen voor een scherpe prijs. Zowel de roofvisser, karpervisser, witvisser als de zeevisser zal in de winkel van Bob aan zijn trekken komen. Lees meer..

Op bezoek bij Cor Spinhoven, C.J.W. Hengelbouw

Op bezoek bij Cor Spinhoven, C.J.W. Hengelbouw
Op een drukke vrijdagavond gingen wij op bezoek bij Cor Spinhoven aan de Willem de Zwijgerlaan in Amsterdam. We waren wat laat door werkzaamheden aan de A10. Uiteindelijk aangekomen bij Cor, stond de heerlijke (turkse) koffie klaar. Lees meer..

Winkelbezoek Ten Broek Hengelsport

Winkelbezoek Ten Broek Hengelsport
Op een mooie maar vroege zaterdagochtend stappen wij in de auto op weg naar Cees en Gerard van Ten Broek Hengelsport in Krommerie. Midden in de Zaanstreek tussen geweldig viswater bevindt zich deze zeer uitgebreide hengelsportzaak. Op onze reis naar de winkel konden wij onze aandacht maar moeilijk op de weg houden. Overal zie je mooi viswater. Vanaf de A9 is de winkel via de N203 in 10 minuten te bereiken. Lees meer..

Goedkoper Vissen

Op bezoek bij internet winkel Goedkoper Vissen
Volgens de Telegraaf (januari 2006) is de verkoop van producten en diensten via elektronische netwerken (e-commerce) de afgelopen jaren sterk gestegen. In 2004 haalden Nederlandse bedrijven 10 procent van de omzet uit online verkopen. In 2000 was dat nog slechts 4 procent. Reden voor ons om eens een kijkje te gaan nemen bij Goedkoper Vissen. Lees meer..

Van Eik

Hengelspullen op bezoek bij Van Eik Dobberbouw
Als er iemand verstand heeft van het maken van goede dobbers, dan moet dat wel Van Eik Dobbers in Lelystad zijn. Menig wedstrijdvisser zweert bij deze handgemaakte dobbers. Voor ons een reden om op 2 april een kijkje te gaan nemen. Ik werd vriendelijk verwelkomd door Loes van Eik, eigenaresse van Van Eik Dobberbouw. Loes geeft mij een rondleiding en vertelt over de ontwikkelingsfasen die Van Eik Dobberbouw heeft meegemaakt. Lees meer..

De Viszolder Veiling

Tupperware Party.. eeeuh hengelsport party
Een feest is over het algemeen succesvol als er een hoop mensen komen en de drank rijkelijk aanwezig is. Gelukkig waren beide elementen aanwezig tijdens de afgelopen hengelsport party van de V!szolder. Hengelspullen.nl houdt wel van een feestje dus op vrijdag 10 maart vertrokken wij naar Koudekerk aan den Rijn. Onder het genot van een hapje en drankje werden de hengels, molens, kunstaas en overige hengelspullen gedemonstreerd. Lees meer..

AT Hengelsport

Winkelbezoek AT Hengelsport
Iedere hengelsportzaak in nederland kan op een gegeven moment een bezoek van hengelspullen.nl verwachten. Deze keer nemen wij een kijkje bij AT-Hengelsport in Den Helder. AT- Hengelsport is makkelijk te vinden. Wanneer je met de auto Den Helder binnen komt rijden, is de winkel te vinden aan de linkerkant van de weg. Bij de winkel is genoeg parkeermogelijkheid en het parkeren is gratis. Lees meer..

Handy May Fly Video

Winkelbezoek Handy Fish
Wie droomt er niet van: een hele familie die besmet is met het visvirus. Bert Schouten van Handy Fish bevindt zich in deze uitzonderlijke situatie. Niet alleen vrouw Leila houdt van vissen, ook haar dochter doet niets liever dan het vangen van grote karpers. Tijdens mijn bezoek aan de winkel van Bert maak ik ook kennis met een aantal vrienden van Bert en Leila. Cor, Jeffrey, Paul en Ron zitten gezelig koffie te drinken op de bovenste verdieping van Handy Fish. Lees meer..

De Fuik

Winkelbezoek De Fuik
Op de website van Hengelsport Fuik staat geschreven: Ben je éénmaal binnen, kom je er maar moeilijk uit... En inderdaad... ik heb het aan den lijfe ondervonden. "Effe snel langs De Fuik", dacht ik. Mooi niet dus.. een aantal uur later verliet ik, in licht aangeschoten toestand en 3 vismaten rijker, het marktplein. Lees meer..

Siep

Hengelspullen op bezoek bij Siep Tensen
Hengelsport Siep Tensen in Naarden is een hengelsportzaak die bij menig sportvisser bekend en geliefd is. Siep is zelf een fervent sportvisser (zie foto) en heeft al menig snoek-dame weten te verleiden. In de winkel is dit ook terug te zien - heel veel kunstaas en een ruime collectie molens en reels - sieren de schappen. Tijdens ons bezoek werden we verwelkomd door niemand minder dan Siep zelf. Hij liet ons een aantal nieuwtjes voor het komende jaar zien. Lees meer..

evenement- en beursverslagen

Hengelsportbeurs Maurik - de foto's

Hengelsportbeurs Maurik - de foto's
Op bezoek in Maurik. Conclusie: Mooie beurs, leuke mensen, en leuk om iedereen weer na een aantal jaar te zien. Lees meer..

Hengelspullen.nl zoekt schrijvers

Hengelspullen.nl zoekt schrijvers
Wij zoeken sportvissers die over hun eigen of aangeboden hengelspullen, een review willen schrijven, beurzen willen bezoeken en verslagen kunnen maken van winkels, technieken en evenementen. Om in aanmerking te komen moet je een gedreven visser zijn. Lees meer..

Stop visstropers!!

Stop visstropers!!
Graag uw aandacht voor de volgende pagina die is opgezet als protest tegen de toenemende visstroperij. Visstroperij is een groot probleem en er moet veel harder tegen worden opgetreden. Word lid en laat uw stem gelden! Lees meer..

Fotoverslag beurs Utrecht ja of nee?

Fotoverslag beurs Utrecht ja of nee?
Beste hengelspullen vrienden! Bij meer dan 10 likes op dit bericht in Facebook maken wij van de aankomende beurs in Utrecht weer een fotoverslag met hopelijk nog meer mooie dames voor de camera! OOPS....... we bedoelen natuurlijk 'met nog meer mooie hengelspullen' ;) Bij minder dan 10 likes komt er geen beursverslag. Dus vind dit bericht allemaal leuk op Facebook, dan kunnen we weer los volgende week!! Meer info op onze Facebook pagina. Lees meer..

Gezocht tester!

Gezocht tester!
Welke roofvisser heeft zin om deze lepels voor onze Facebook pagina te testen? We zoeken iemand met wat ervaring en die ons het liefst al voor 1 december kan helpen. Bij interesse laat het weten. Lees meer..

Hengelspullen achter de kneiters aan met Hengelsport 2000

Hengelspullen achter de kneiters aan met Hengelsport 2000
Vandaag is Hengelspullen op pad geweest met Bob van Hengelsport 2000. We hadden in totaal 5 vissen waarvan 2 metervissen. Waar we deze vissen op hebben gevangen lees je op de facebook pagina van hengelspullen.nl: http://www.facebook.com/hengelspullen. Vind deze facebook pagina snel leuk om alle recente ontwikkelingen rondom ons te volgen! Lees meer..

Visma 2011 - de foto's!

Visma 2011 - de foto's!
Gisteren reisde ik af naar Rotterdam om de Visma te bezoeken. Al bij aankomst op het parkeerterrein viel mij het op dat het wel eens heel erg druk kon worden. Bij binnenkomst bleek dit ook zo te zijn. Na een korte babbel met de organisatie van de Visma, was het tijd om de stands te bezoeken van de diverse groothandelaren, winkeliers en producenten. Lees meer..

Verslag SNB jeugd instructiedag Breezand

Verslag SNB jeugd instructiedag Breezand
30 kinderen in 6 groepen deden op 31 september 2010 mee aan de snoek instructiedag van de SNB (Snoek Studiegroep). De dag begon met een dia projectie van niemand minder dan Jan Eggers, gevolg door een controle van de hengels, molens en lijnen op functionaliteit. Pure Fishing en Sportvisserij Nederland sponsorden deze dag met leuke hengelspullen. Lees meer..

Fotoverslag Hengelsportbeurs Utrecht 2010 (met video!)

Fotoverslag Hengelsportbeurs Utrecht 2010 (met video!)
Gisteren zijn wij afgereisd naar Utrecht om deze grote hengelsportbeurs op de foto vast te leggen en gezellig met allerlei producten en winkeliers te babbelen. Lees en kijk snel hoe wij de beurs hebben ervaren! Lees meer..

Completer dan ooit te voren de Hengelsport- en Visbotenbeurs 2010

Completer dan ooit te voren de Hengelsport- en Visbotenbeurs 2010
Velen kijken er naar uit: van 5 t/m 7 november 2010 staan de Utrechtse Veemarkthallen weer bol van de hengelsport tijdens de jaarlijkse Hengelsport en Visbotenbeurs. Deze beurs trok in 2009 maarliefst 13.500 bezoekers en is daarmee één van de grootste hengelsportbeurzen van Europa. Vissen is populair; het is avontuurlijk en vormt een gezonde buitenactiviteit. Het is de nummer 3 hobby in ons land en daarmee zijn er bijna 2 miljoen sport- en recreatievissers in Nederland! Lees meer..

Kentekensticker hengelspullen.nl gespot!

Kentekensticker hengelspullen.nl gespot!
Via de e-mail kregen wij van t Hainementje uit Limburg deze foto toegestuurd. Wij van hengelspullen.nl vinden het natuurlijk geweldig dat sportvissers onze sticker op de auto plakken. Wij hopen dat er nog meer vissers volgen zodat over een tijdje 1.5 miljoen mensen in Nederland met onze website op de kentekenplaat rondrijden. Lees meer..

Dolle boel op de Visma: Fotoreportage Visma 2010

Dolle boel op de Visma: Fotoreportage Visma 2010
Door Ron - Na een harde week werken stapte ik vandaag toch wel enigsinds vermoeid in de auto om de Visma in Rotterdam te bezoeken. Klokslag 10.00 uur was ik in Ahoy aanwezig met camera's, batterijen en (verkeerde) visitekaartjes, 'klaar' om de Visma 2010 aan den lijve te ondervinden. Na een gezellig gesprek met Jolanda van de Visma organisatie, was het tijd de 'arena' te bezoeken. Ik liep de poortjes nog niet door of de vermoeidheid had volledig plaats gemaakt voor vreugde en plezier. Ja, ook dit jaar was de Visma de moeite waard! Lees meer..

Uniek internetplatform gelanceerd voor sterke visverhalen

Uniek internetplatform gelanceerd voor sterke visverhalen
Eindelijk is er één centrale plek op internet waar heroïsche verhalen van hengelsporters worden samengebracht. Het nieuwe platform Sterkevisverhalen.nl is voortaan dé stek op internet om megavangsten te delen met andere sportvisliefhebbers en onderling ervaringen uit te wisselen. De site is een initiatief van Visma, de grootste hengelsportbeurs van Europa en wordt mede mogelijk gemaakt door het RTL-programma Vis TV. Lees meer..

goede voornemens 2010

goede voornemens 2010
Een nieuw jaar is vaak aanleiding om bepaalde dingen te verbeteren. Ongeveer 2 op de 5 mensen bedenkt een goed voornemen met Oud en Nieuw. Je kent het wel: minder roken, gezonder eten, meer tijd voor familie en vrienden. Leuk bedacht, maar ze blijken niet altijd makkelijk vol te houden. Je moet het namelijk écht willen. Lees meer..

Maak kans op gratis 5 x 2 vrijkaarten voor deelnemers aan ons forum!

Maak kans op gratis 5 x 2 vrijkaarten voor deelnemers aan ons forum!
Velen kijken er naar uit: van 6 tot en met 8 november 2009 staan de Utrechtse Veemarkthallen weer bol van de hengelsport tijdens de jaarlijkse Hengelsport- en Visbotenbeurs. Onder de leden van ons forum verloten wij 5x2 vrijkaarten voor de aankomende beurs in Utrecht. De 5 winnaars worden 2 november getrokken uit de forumleden die in het onderwerp http://forum.hengelspullen.nl/default.aspx?g=posts&t=179 aangeven naar de beurs te gaan. De winnaars worden bekend gemaakt in het forum. Lees meer..

Hogenboom Villapark Weddermeer door Bouke

Hogenboom Villapark Weddermeer door Bouke
Sinds mijn zoon werkt, ga ik ieder jaar met hem (ja,ja……de vrouwen blijven thuis!) op visvakantie. Dit jaar lag onze bestemming in het hoge noorden. Lekker een midweek niks anders dan vissen. Weg van de dagelijkse beslommeringen, lekker uitwaaien en je compleet focussen op de hengelsport. In een woord zalig! Het is voor de meesten van ons dan misschien een stukje rijden, maar dan heb je ook wat. In het uiterste noordoosten van de provincie Groningen ligt het villapark Weddermeer. Ver van alles, geen files, geen gejakker, gestress of gejaag, kortom een oase van rust met pracht viswater. Lees meer..

Verslag Predatortour Steinsfjorden/tyrifjorde Noorwegen

Verslag Predatortour Steinsfjorden/tyrifjorde Noorwegen
Door Robbert - Afgelopen December toen ik weer eens het internet afspeurde voor interessante websites of aanbiedingen kwam ik terecht op de site van hengelspullen.nl en vond daar een link naar een fotowedstrijd. Ik was op dat moment aan het werk op de pc van mijn ouders en toevallig had ik daar nog wat foto’s op staan van een mooie snoek die ik ’s winters een keer tijdens het trollen had gevangen op een Rapala original. Zelf vond ik het echt een pracht van een vis en het is tevens mijn eerste metersnoek. Lees meer..

Visma 2009, De foto's deel II - door Bouke

Visma 2009, De foto's deel II - door Bouke
Nu de spullen weer zijn ingepakt en het normale leven weer begint, is het tijd voor deel II van onze Visma reportage. In dit tweede deel tref je de foto's aan van onze witvisreviewer Bouke, die echter ook de roofvisser, karpervisser en zeevisser niet is vergeten bij het maken van foto's. Lees meer..

Visma 2009, De foto's deel I - door Ron

Visma 2009, De foto's deel I - door Ron
Het aanbod aan groothandelaren, winkeliers en leveranciers op de Visma 2009 is wederom groot. De Visma is nog tot en met aankomende zondag te bezoeken in de Ahoy in Rotterdam. Wij hebben een aantal foto's gemaakt waarvan het eerste deel vandaag online staat. Later in het weekend volgt deel II van ons beursbezoek. Lees meer..

Visma 2009

Visma 2009
Door Bouke - Met de Visma over een paar weken, de eerste lammetjes in de wei en hier en daar zelfs al een ooievaar, voorzichtig het nest van vorig jaar inspecterend, kunnen wij met zijn allen stellen dat wij aan de vooravond van een nieuw visseizoen staan. Niet alleen bij mij thuis in de vijver, maar ook aan de waterkant merk je dat de vis langzaamaan weer actief wordt. Lees meer..

Foto's hengelsport- & visbotenbeurs Utrecht 2008 door Ron

Foto's hengelsport- & visbotenbeurs Utrecht 2008 door Ron
3 dagen hebben wij rondgelopen met onze camera en kentekenstickers op deze gezellige beurs. En deze 3 dagen waren nog niet genoeg om alle stands op de Hengelsport- en Visbotenbeurs in Utrecht te bezoeken. Desalnietemin hebben we een mooie fotoreportage gemaakt en gelukkig toch met heel veel mensen gesproken. Het was een mooi weekend en wij kijken alweer uit naar het volgende evenement van DRT Organisatiebureau! Lees meer..

Visma 2008: een aanrader - door Ron

Visma 2008: een aanrader - door Ron
Als trouwe bezoeker denk je te weten wat je te wachten staat. Niets bleek minder waar. Bijna alle groothandelaren zijn aanwezig met hun nieuwigheidjes. Ook organisaties als Sportvisserij Nederland en het hengelsportblad Beet, pakken groot en vernieuwend uit. Naast de grote hoeveelheid visvakantie bureaus ontbreken natuurlijk niet de winkeliers met hun bezoekers trekkende aanbiedingen. En als dat nog niet genoeg is om je hart sneller te laten kloppen, dan zijn er nog de dames van de Vispanorama of de stand van het viagra gepowerde kruidenbitter. Lees meer..

Foto's hengelsportbeurs Groningen 2008!

Foto's hengelsportbeurs Groningen 2008!
Vandaag stonden de deuren in het Martiniplaza weer open voor de sportvissers in Noord Nederland: De Groningse Hengelsportbeurs ging van start. Ook vandaag was het weer een plezier om op deze beurs rond te lopen en foto's te maken van iedereen en alles. Zo hebben wij voor het eerst kennis kunnen maken met het vrouwelijk schoon dat ons land vertegenwoordigt op het aankomende WK. Nieuw op de nederlandse markt is het karpermerk MAD, wat een onderdeel uitmaakt van de D.A.M. collectie. Daarnaast waren de nodige winkeliers met aanbiedingen en nieuwtjes op de beurs aanwezig... Lees meer..

Beurs Utrecht: Noviteiten op witvisgebied, door Bouke

Beurs Utrecht: Noviteiten op witvisgebied, door Bouke
Klokslag tien uur was het zover, de deuren gingen open. De lat lag hoog, de beurs zou dit jaar immers opnieuw méér te bieden hebben! Het was alsof ik in een heuse showroom terecht kwam. Het pracht en praal straalde je tegemoet. Na op mijn gemak een eerste rondje over de beursvloer te hebben gemaakt, ging ik aan de slag. Nieuwtjes, noviteiten op witvisgebied, daar was ik immers voor gekomen. Lees meer..

Een paar foto's hengelsportbeurs Utrecht

Een paar foto's hengelsportbeurs Utrecht
Bouke, witvis reviewer van Hengelspullen, is vandaag bij de diverse stands op de beurs van Utrecht langs geweest en heeft een aantal leuke foto's gemaakt. Wil je echter alles zien, dan raden wij je aan om zelf even naar de beurs te gaan en een kijkje te nemen. De beurs is groter dan ieder jaar ervoor en naast de nodige hengelsportzaken, presenteren ook de groothandels de nieuwe spullen voor 2008. Lees meer..

Plak ook de hengelspullen.nl sticker op je auto!

Plak ook de hengelspullen.nl sticker op je auto!
Wegens enorm succes hebben wij weer een aantal duizend kentekenstickers van hengelspullen.nl laten bijmaken. De nieuwe versie is net iets duidelijker als de eerdere versies geworden. De hengelspullen.nl sticker is gemaakt van hoogwaardig stickermateriaal. Hierdoor blijft de sticker onder alle weersomstandigheden jarenlang in perfecte conditie. Lees meer..

De VisPanorama!

De VisPanorama!
Panorama, wie kent dit tijdschrift niet. Gekenmerkt door back-to-basic keiharde waarheden met een vleugje humor. Juist de redactie van dit tijdschrift heeft de gok gewaagd en besloten zijn handen nat te maken aan het hengelsportwereldje. Wij van hengelspullen zijn bevoorrecht de nieuwe VisPanorama te introduceren. Een introductie waar wij trots op zijn. Net als Panorama, die trots kan zijn op deze geweldige uitgave. De VisPanorama is een uitgave van Sanoma Men's Magazines die hengelsportland de keiharde waarheid laat zien. Dit is sportvissen, dit is de hengelsport, dit zijn de ultieme ervaringen, maar ook de gevaren die ons boven het hoofd hangen. Koop deze uitgave en geniet nu! Lees meer..

Nieuwe producten op Hengelsport Totaal 2007

Nieuwe producten op Hengelsport Totaal 2007
Hengelsport Totaal 2007 vond plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Wij waren aanwezig om te kijken wat voor nieuws er te zien was op het gebied van hengelspullen. Lees meer..

Deel 2 foto's hengelsportbeurs Utrecht 2006

Deel 2 foto's hengelsportbeurs Utrecht 2006
Afgelopen weekend vond de vijfde Hengelsport- en Visbotenbeurs plaats in de Utrechtse Veemarkthallen. Fanatieke sportvissers uit het hele land trokken naar Utrecht om er de laatste nieuwtjes op hengelsportgebied te bekijken. Natuurlijk was hengelspullen ook op de beurs aanwezig. Het tweede deel van de foto's die wij gemaakt hebben tref je hier aan.

Lees meer..

Deel 1 foto's hengelsportbeurs Utrecht 2006

Deel 1 foto's hengelsportbeurs Utrecht 2006
Afgelopen weekend vond de vijfde Hengelsport- en Visbotenbeurs plaats in de Utrechtse Veemarkthallen. Fanatieke sportvissers uit het hele land trokken naar Utrecht om er de laatste nieuwtjes op hengelsportgebied te bekijken. Natuurlijk was hengelspullen ook op de beurs aanwezig. Het eerste deel van de foto's die wij gemaakt hebben tref je hier aan. Lees meer..

Persbericht Hengelsport- en Visbotenbeurs Utrecht 2006

Persbericht Hengelsport- en Visbotenbeurs Utrecht 2006
Vissen is populairder dan ooit. Het kan niet anders of de vijfde Hengelsport- en Visbotenbeurs die van 24 t/m 26 november in de Utrechtse Veemarkthallen wordt gehouden overtreft alle voorgaande edities. Fanatieke sportvissers uit het hele land trekken naar Utrecht om er de laatste nieuwtjes op hengelsportgebied te bekijken. Groothandels, winkeliers, organisaties en bedrijven weten uit de enquête dat de beurs een hoog rapportcijfer scoort. Lees meer..

Foto's (Pilot) Vistrip Noorwegen PML Travel (updated!)

Foto's (Pilot) Vistrip Noorwegen PML Travel (updated!)
Op 29 september vertrokken wij voor 1 week met in totaal 12 man naar Noorwegen om aldaar op snoek te vissen. Het betrof een pilot vistrip georganiseerd door Evert en Leon van Pike Master Lures. Er werd gevist in Steinsfjorden / Tyrifjorden (net boven Oslo). Van dit meer komt de recordsnoek van Noorwegen, de verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Lees meer..

May Fly 2006

May Fly 2006
Op 6 mei werd de Handy May Fly gehouden in een geheel nieuwe formule. Het evenement met meer als 100 standhouders vond plaats in een overdekte hal. Sepp Fuchs was aanwezig en gaf een aantal werpinstructies. Met behulp van de headset gaf hij commentaar tijdens zijn vele trick-casts. Lees meer..

Interview Hardy en Greys - producten voor 2005

Interview Hardy en Greys - producten voor 2005
Tijdens de Hardy en Greys tackleshow werden de producten voor 2005 geïntroduceerd. Voor hengelspullen.nl reden genoeg om naar het plaatsje “Noorden” af te reizen. Na een beetje zoeken in het mooie dorpje met veel water kwamen we met hulp van een aardige mevrouw aan bij het Plashuis. Lees meer..

NK 2006

Foto's NK Vliegvissen 2006
Op 21 mei 2006 werd de finale van het Nederlands Kampioenschap Vliegvissen gevist. Het evenement met 35 deelnemers vond plaats aan de schitterende forelvijver Baggelhuizen in Assen. Hengelspullen.nl was bij deze nationale finale aanwezig. De groep met deelnemers werd in 2 groepen verdeeld die elk 4 x 40 minuten zichzelf moesten bewijzen...Lees meer..

Handy May Fly Video

Handy May Fly
Op 6 mei werd de Handy May Fly gehouden in een geheel nieuwe formule. Het evenement met meer als 100 standhouders vond plaats in een overdekte hal . Sepp Fuchs was aanwezig en gaf een aantal werpinstructies. Met behulp van de headset gaf hij commentaar tijdens zijn vele trick-casts. Op de beurs was natuurlijk ook hengelspullen.nl aanwezig. Voor iedere bezoeker aan de hengelspullen.nl stand was er gratis bier. Lees meer..

Techniek

Pikeproof onderlijntjes maken voor snoekbaars

Pikeproof onderlijntjes maken voor snoekbaars
Door Ron - De laatste tijd trek ik er steeds vaker op uit met mijn boot op zoek naar nieuw (snoek)baarswater. Het komt dan ook vaak voor dat ik in onbekend water zit te vertikalen. De kans is dan aanwezig dat een snoek mijn shadje pakt in plaats van een snoekbaars. In mijn thuiswater (de wateren rondom Haarlem) vis ik met fluorocarbon 0.30mm onderlijnmateriaal omdat het in 90% van de gevallen snoekbaars is wat ik haak. Op onbekend water maak ik tegenwoordig gebruik van Flexonit. Flexonit is een dun (0.27mm) stalen onderlijnmateriaal dat bestand is tegen een strakke dril van een snoek met scherpe tandjes. Lees meer..

Nieuwe DVD voor de snoekvissers: To lure a Killer!

Nieuwe DVD voor de snoekvissers: To lure a Killer!
To Lure a Killer! Pike fishing on the fly and lures is de meest recent uitgebrachte DVD van BEARLEFT.TV. In deze DVD schitteren de engels kampioen vliegvissen Hywel Morgan en de professional roofvisser Ant Glascoe jr. Het verhaal begint op de schilderachtige oever van de Esthwaite Water High in Lake District. Tijdens het vissen verraden beide experts visgeheimen, manieren om vis aan de haak te slaan, hengelkeuze en technieken. Beide experts proberen elkaar van hun eigen techniek te overtuigen. Lees meer..

hengelspullen video (HD): goede snoekbehandeling

hengelspullen video (HD): goede snoekbehandeling
Op een recent avontuur met meteropnemer Hans heb ik de camera ter hand genomen om Hans zijn voortreffelijke manier van omgaan met de vis op video vast te leggen. De film is in HD (High Definition) opgenomen, hierdoor is alles goed zichtbaar, zelfs op de grootste beeldschermen. In de video komen naast de kieuwgreep, het onthaken, meten, poseren en terug zetten van de vis aan de orde. Lees meer..

Lijn opspoelen op je molen - te simpel?

Lijn opspoelen op je molen - te simpel?
Het lijkt zo simpel, maar toch gaat het vaak verkeerd. Wanneer je lijn koopt, dan wordt deze in de meeste gevallen geleverd op een spoel. In de fabriek is de lijn op een bepaalde manier op de spoel gewikkeld. Het is dan ook de bedoeling dat de lijn zonder 'omslagen om zijn eigen as' (kinken) op de spoel van je molen komt. Lees meer..

Hoe diepzittend kunsaas uit een dichte snoekenbek krijgen

Hoe diepzittend kunsaas uit een dichte snoekenbek krijgen
De herfst komt er weer aan, wat zeg ik, de herfst is alweer begonnen! Voor veel roofvissers is het nu de tijd om de boot weer van stal te halen en de hengelspullen klaar te maken voor het vangen van zoetwaterkrokodillen. De dames (en kleine heren) kunnen in deze periode gretig zijn, vandaar dat een goed uitgevoerde kieuwgreep van levensbelang is voor onze geliefde groene monsters. In het archief kwam ik een aantal foto's tegen die perfect demonstreren hoe we de snoek het best van diepzittend kunstaas kunnen ontdoen. Lees meer..

Topelastiek en de montage ervan

Topelastiek en de montage ervan
Door Bouke - Vroeger bevestigde ik mijn tuig met behulp van een stukje fietsventiel aan de top van mijn hengel. Een dunne top in combinatie met, een weerbarstig stukje ventiel en het feit dat ook ik wel eens ongeduldig ben, leidde er toe dat ik in het verleden regelmatig het bovenste stukje van mijn top brak. De introductie van de connector was voor mij dan ook een welkome geschenk. Lees meer..

Leer van het verleden en koester het heden

Leer van het verleden en koester het heden
door Bouke: Tjonge jonge wat een kou en wat een vorst zo begin januari. Vanwege de aanhoudende vorst hebben mijn hengels inmiddels ruim twee weken de waterkant niet gezien. Het schrijven van reviews en het testen van nieuw materiaal ligt hierdoor letterlijk op zijn gat. Lekker bij de warme kachel, neem ik mijn stapel leeswerk door welke de afgelopen tijd wat dat betreft alleen maar leek te groeien. Al lezend wordt ik opnieuw geconfronteerd met de nieuwe regelgeving betreffende de palingvisserij. Lees meer..

Kleine elastiekjes door Bouke Sinnige

Kleine elastiekjes door Bouke Sinnige
Tegenwoordig worden veel kinderen ermee geconfronteerd. Een zogenaamd beugelbekkie. Als de dag van gisteren, ik weet het nog goed. Ook mijn dochter moest er aan geloven. Met in haar mond op iedere tand een slotje, meerdere spandraden en een zakje met kleine elastiekjes om dit alles goed onder spanning te houden werd ze keer op keer naar huis gestuurd. Lees meer..

Het zelf knopen van onderlijnen (Deel 2) door Bouke Sinnige

Het zelf knopen van onderlijnen (Deel 2) door Bouke Sinnige
Uit de response welke ik heb ontvangen naar aanleiding van deel 1, het knopen van een onderlijn met behulp van een haki-an, blijkt dat veel vissers deze review hebben weten te waarderen. Deel 2 behandeld het onderlijnen- apparaat van Pierotti. De wijze van knopen is vrijwel identiek aan die van een Haki-an, zij het dat je hier een andere volgorde hanteer. Lees meer..

Het zelf knopen van onderlijnen (Deel 1)

Het zelf knopen van onderlijnen (Deel 1)
Er zijn veel vissers die graag zelf onderlijnen willen knopen. Eenmaal thuis aan tafel met alle benodigde attributen voor zich, breekt bij sommige het angstzweet uit. Waar moet ik mee beginnen? Hoe ging het ook alweer? Ondanks het feit dat er al sinds geruime tijd allerlei hulpmiddelen te koop zijn, blijft menig visser hiermee tobben. Om deze groep tegemoet te komen wijd ik deze review geheel aan het zelf maken van onderlijnen. Niets is zo mooi als het zelf maken van een keuze aangaande de te gebruiken nylon en haak. Het knopen van onderlijnen is een handigheid die ik u graag eigen maak. In deel 1 van deze review wordt door mij haki-an behandeld, deel 2 welke op korte termijn volgt, het onderlijnen apparaat van Pierotti. Lees meer..

OCEAN KAJAK PROWLER BIG GAME

OCEAN KAJAK PROWLER BIG GAME
Vorig jaar stond ik diverse keren te kijken naar een school jagende vis op zee die maar niet dichterbij wilde komen. Vanaf dat moment ben ik eens gaan rond kijken naar de mogelijkheid om een kleine zeevisboot aan te schaffen, maar dat idee verdween al snel door het gebrek aan een plek om de boot te water te laten en te stallen en door de hoge kosten. “Toevallig” kreeg ik via een Engelse kennis een link toegestuurd over het vissen met de kajak en vanaf dat moment was het mij duidelijk dat een kajak voor mij een goed alternatief zou kunnen zijn. Lees meer..

Jerkbaiten met Pike Master Lures.

Jerkbaiten met Pike Master Lures.
Met samen meer dan 64 jaar ervaring is Pike Master Lures, bestaande uit Evert en Leon, een begrip in de Nederlandse Roofviswereld. Pike Master Lures is officieel distributeur van Strike Pro, Sizmic, Finn-Tastic Titanium onderlijnen, BFT (Big Fish Tackle) en brengt daarnaast een eigen jerbait hengelserie uit, onder de naam 'Buster Jerk'. Over het jerkbaiten, de materialen en de methoden, gaan we het deze keer hebben. Lees meer..

Vliegvisles

Vliegvisles!
Zaterdag 1 april 2006 was het dan eindelijk zover: vliegvisles. Vaak geroepen, weinig gedaan, dat is zeker op ons van toepassing als het om vliegvissen gaat. Tijd dus om de knoop door te hakken en de hengel in de hand te nemen. De vliegvisles vind plaats onder leiding van Richard Verbeek. Richard is gecertificeerd Flycasting Instructor van de FFF Europe. Ook hij is regelmatig, met name op de zaterdagen, bij Handy Fish in Heiloo te vinden, waar je bij hem terecht kunt voor alle advies op het gebied van vliegvissen. Lees meer..
 

Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2018 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy