hengelspullen.nl

In the picture: Strike Pro Flexx

Strike Pro is een producent van kunstaasproducten, die continue onderzoek doet naar middelen om kunstaas te verfijnen. Strike Pro is al vanaf 1973 actief in de hengelsportindustrie. Strike Pro heeft door innovaties en het inspelen op nieuwe ontwikkelingen een wereldwijde reputatie weten te verwerven. Distributeur voor Nederland is Pike Master Lures. De Flexx is sinds juni 2006 bij de meeste hengelsportzaken verkrijgbaar. De nieuwe groen-geel gekleurde Flexx van Strike Pro hebben wij 'aan de haak gevoeld'.

Video beelden (Flash 8 video formaat)

Video: Leon van Pike Master Lures verteld over de nieuwe Flexx van Strike Pro

De nieuwe Flexx in de Strike pro serie is een nieuw flexibel kunstaas. Het systeem van een fietsketting is in dit kunstaas verwerkt. Daardoor behaalt dit kunstaas een dynamische (flexibele) actie in het water. De Flexx is uitgevoerd met een schoep. Door het gewicht van 31 gram en 12cm lang is de Flex goed te werpen.

Verschillende kleurcombinaties zijn beschikbaar.

Strike Pro
Strike Pro oprichter en directeur Michael Tsai, hield van vissen en verbleef graag in de natuur. In 1973 begon Michael Tsai te werken met vis- en outdoor organisaties in Taiwan, om zodoende de hengelsport te introduceren en populair te maken. In die periode wijde Michael Tsai zich helemaal aan het ontwerpen van allerlei soorten kunstaas en liet ze door professionele vissers uittestten. Met de gelimiteerde technologie en onderzoeksmogelijkheden van die tijd was het een tijdrovende en arbeidsintensieve manier om de producten te produceren. In 1984 besloot Michael Tsai naar het buitenland te gaan en daar bezocht hij de handelsmarkt. Michael Tsai begreep dat hij geen kwaliteit kon leveren als je jezelf niet openstelt en uitdagingen uit de weg gaat. Op hetzelfde moment begon hij met het inhuren van professionele en vooraanstaande vissers om kunstaas te ontwikkelen voor de specifieke vissoorten. Op dit moment zijn er 485 verschillende soorten kunstaasmodellen geproduceerd met daarbij 4000 verschillende kleuren.

Het ketting-principe.

De Flexx kan het best gevist worden met een dun titanium onderlijntje. Het kunstaasje blijft daardoor zoveel mogelijk actie behouden.

Met schoep

Flexibel

Conclusie en... meer informatie

De Flexx kan zowel voor de zoet- als de zoutwater visserij worden ingezet. De Flexx in deze review is zinkend en daardoor met name geschikt voor de diepere wateren en bijvoorbeeld het slepen achter de boot.

Meer informatie over Strike Pro en de andere producten van Pike Master Lures is te vinden op hun website of bij de hengelsportzaken op hengelspullen.nl.

Pike Master Lures

Lees ook deze reviews:

Intro en actiefilmpje Musky Mania Lamprey (soft Bunt)

(23-11-2011)

review angling

(UPDATED)Gezocht tester voor Swamp Donkee!

(16-11-2011)

review angling

Nieuw van Pike Master Lures: Buster Jerk Frog

(31-5-2011)

review angling

Poison Frog series van Strike Pro

(13-4-2011)

review angling

Vissen met de Prologic Savagear Rattleshad 18cm

(3-11-2010)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

2004 - 2011 Hengelspullen Adverteren Contact / Colofon Disclaimer Privacy