hengelspullen.nl

Review streamers Fly Supply

Tapas, eetlust opwekkende hapjes afkomstig uit de Spaanse en Baskische keuken. Lekkernijtjes als olijven, ‘calamares’, in verstaanbaar Hollands inktvisringen en ‘albondigas’, voor ons, kaaskoppen, pittige gehaktballetjes. Stelt u zich een zwoele zomeravond voor op een gezellig plein, geurige waaiers van in olijfolie en rozemarijn gebakken vis en vlees, Spaanse gitaren op de achtergrond en een verkwikkende kelk witbier op tafel. La Dolce Vita, wat kan het leven fijn zijn... (tekst reviewer Willem, Foto's reviewers Willem & Ron)

De kennismaking
Tapas, dat was het eerste waar ik aan dacht, bij het zien van de streamertjes van www.flysupply.nl. Om in te bijten, wat een verrukkelijk uitziende snacks. De man achter Fly Supply is Daniël de Jong, een fervent vliegvisser en -binder. Zijn creaties ontstijgen het predikaat 'huisvlijt'. Aan mij de eer en het genoegen om negen van deze aasjes in de praktijk te testen en een verslag te schrijven. Natuurlijk heb je er altijd eentje tussen zitten, die je het meest aanspreekt, op het oog en gevoelsmatig. Voor mij was dat de pup black. Een zwart konijnbontje met een kegelvormig koppie waarop twee grote ogen. Ik had direct iets van 'ik vreet mijn rechterschoen ongebakken op als dit stuk snoep geen vis oplevert'. Nadeel was dat Ron van hengelspullen.nl de streamers opstuurde in de gesloten tijd, waardoor een zware wissel werd getrokken op mijn burgerlijke gehoorzaamheid. Ik moest geduld hebben, maar toen eindelijk eind mei het licht op groen werd gezet, was er geen houden meer aan. Op naar het water, met de zwabberlat (Loop Tackle/AFTMA 4-5, een Shakespeare Merlin reel en een WF-lijn). Naast de pup black, had Ron drie Fly Supply Special asp-o-bait's, drie wooly bugger's, een Wasp Fly en een small white zonker op het vilt geprikt. Op alle streamers is door mij gevangen, niet alleen met de vliegenlat, maar, 'o gruwel' hoor ik de puriteinen spuwen, ook op mijn ultra-lichte spinstok van Mitchell (Avocet/1-5 gram), op plaatsen waar door weelderig opgaande vegetatie werpen met de vliegenlat niet of onvoldoende mogelijk was.

Op website www.flysupply.nl staat bij elk aasje een beschrijving waar het in principe voor bedoeld is. De streamers die hierboven vermeld staan zijn vangend voor forel, roofblei en baars volgens de begeleidende test, die, zo leert de ervaring, dringend aanvulling behoeft. Ik heb spectaculaire, maar ook bloedstollende momenten meegemaakt, in mijn pogingen in contact te komen met broeder baars. Natuurlijk, dat is me meerdere keren gelukt, maar ook zuster snoek kon de verleiding van de voorbij wapperende konijnenbontjes niet weerstaan. Op de pup black en de Wasp Fly heb ik leuke snoeken (70- en 80-plussers) gehaakt en geland, maar daar kwam hevig drilwerk en peentjes zweten aan te pas. De small white zonker viel in de smaak bij een passerende winde en ook een stevige baars kon er niet afblijven. Dit waren gelijk de drie aasjes waarbij ik iets had van 'geen twijfel mogelijk, top!' Tegenover de wooly bugger's stond ik iets sceptischer. Niets mis mee, qua uiterlijk, maar waren ze niet wat te dik gebonden, zou dit niet ten koste gaan van het inhaken, zo vroeg ik me af. Nog steeds heb ik enige reserve, hoewel ik in de confrontatie geen lossers en missers ben tegengekomen en die gestreepte jongens zijn er gek op hoor, zeker proberen op plaatsen waar iedereen met twisters in de weer is. Als laatste is door mij de Fly Supply Special asp-o-bait getest. Het type 'sparkle pink' is zo de naam al verraadt fel roze van kleur. De doop was in helder water en met in het achterhoofd de tekst 'in Nederlands water raden we hem niet echt aan', durfde ik niet echt hoog in te zetten. Toch was het al snel bal. Baars blijft een dankbare vis, als het maar wappert, dan happen ze wel. Dat geldt zeker voor die jochies van rond de vijftien centimetertjes, maar ik maakte mee dat een gepokte en gemazelde knaap van 38 centimeter mijn asp-o-bait wreed ontmaagde.

Maandag 4 juni: Vandaag zouden we lekker uit eten bij Calluna. Een vaste klant van Marjet zou een lekker maal voor ons koken, maar wordt plots weggeroepen vanwege een ongeval. En dat terwijl ie alles al in huis heeft gehaald. Nou ja, om eerlijk te zijn ben ik niet eens zo rouwig. Kan ik lekker vissen en ik ben van plan nog plaatjes te schieten van de streamertjes asp-o-bait en wooly bugger met vis. Met de Mitchell (spin 1-5 gram) meld ik me aan het water en aan de draad het ik de wooly bugger orange. Het is een graadje of 21 en de wind zit noord en is zwak. Binnen een paar keer gooien is het raak. De eerste keer weet de gestreepte jongen nog te ontkomen, maar de tweede aanbeet is hangen! Zo, even een fotootje en dan het aasje waar ik het minst vertrouwen in heb aan de draad. De asp-o-bait. Voor Nederland raden we hem niet aan vermeldt de site flysupply.nl. Nou, dat valt ontzettende mee. Een half uur lang wordt het vissen onderbroken. Eef Weteringe komt aangereden met de auto, ‘Henduk de Bosoele’ komt aangescheurd op de racefiets en even later komt ook Bennie Kosters nog even buurten met Spike. Maar na een tijdje kap ik het gesprek dat over voetbal en duiven gaat af, ik wil vissen. Bij de uitlaat van de zuivering gooi ik een paar keer ‘umsonst’, maar dan krijg ik toch een aanbeet. Baars! Geweldig! Ik weet de oude stekelridder naar de kant te dirigeren en land ‘m met de bekgreep. Eef is nog in de buurt en dat is mooi handig voor ’t plaatjes schieten. Alweer een prima avond.

etui

Handig opbergetui.

etui 3

Bunny Red/White, Hoe : Rustig binnen strippen. Waar : Polder, meren en zoutwater. Wat : Snoek en andere roofvis.

voorkant

Een leuk snoekje voor Ron op de Bunny Red/White

Fly Supply Special asp-o-bait: Sparkle Pink, Wat: Roofblei, Baars (grote forel), Waar : Rivieren en meren
Hoe : Korte rukjes aan de lijn en redelijk snel instrippen., Totale Lengte: 10 cm

Een mooie baars voor Willem op de Fly Supply Special asp-o-bait: Sparkle Pink

Epoxy Diver Black 15cm, Hoe : Rustig binnen strippen. Waar : Polder, meren en zoutwater. Wat : Snoek en andere roofvis.

Swimming Dog, Hoe : Medium/snel binnenstrippen, Waar : Polder en meren, Wat : Snoek en andere roofvis, Totale Lengte: 15 cm

Wasp Fly, Wat : Roofblei, Baars en forel, Waar : Rivieren en meren, Hoe : Matig tot snel instrippen, Totale lengte: 10 cm

Wooly bugger Olive 4 cm, Totale lengte: 4 cm, Soort vis: Forel, Baars en Roofblei, Snoek, Snoekbaars Plaats: Forellenputten, binnenlandse rivieren, buitenlandse rivieren en meren.

baars!

Pup Black, Wat :Roofblei, Snoek en andere roofvis Waar : Rivieren en Meren. Wanneer : Het gehele jaar door. Totale lengte: 7 cm

Snoek en baars door Willem aan de haak geslagen.

Small Mouse, Hoe : rustig binnen strippen, Waar : Polder en meren, Wat : Snoek en andere roofvis

Small White Zonker Streamer, Wat : Roofblei en Baars Waar : Overal waar roofblei te vinden is, Rivieren en Meren. Wanneer : Het gehele jaar door Totale lengte: 7cm

Fly Supply Special asp-o-bait: Bordeax Rood, Wat: Roofblei, Baars (grote forel), Waar : Rivieren en meren
Hoe : Korte rukjes aan de lijn en redelijk snel instrippen. Totale Lengte: 10 cm

Conclusie en... meer informatie

Voor wat de small white zonker en de wolly bugger (euro 1,20) moet kosten heb je op een willekeurig terras nog niet eens een glas bier. Het zijn aantrekkelijk geprijsde en goed vangende aasjes en voor meerdere vis inzetbaar dan op de website www.flysupply.nl staat aangegeven. Prima hapjes. Kanttekeningen vallen in het niet, maar naarstig op zoek naar heb ik toch wat gevonden, al is dat persoonlijke beleving. Wie met de white zonker aan de slag wil moet enig opbrengen voordat het bontje zich volgezogen heeft met water en visgereed is. De wooly bugger's 'bonken' aan mijn vliegenlat, het is tik, tik, tik, bij het werpen, het gooit wat schokkerig, wellicht doordat ze enigszins verzwaard zijn. De Wasp Fly en Fly Supply Special doen het prima aan de vlieghengel en deze jongens weten onze rovers prima te verleiden, op zoek naar een nadeel, moet ik dieper graven en kan eigenlijk als enig punt vinden dat de opgeplakte na een aanranding snel loslaten. Voor het vangen zal het geen reet uitmaken, maar het oog wil ook wat nietwaar? Voor 2 euro heb je iets moois in de vingers. Absolute topper is voor mij de pup black. Zelfs een aanval van terroristische allure van een uit de kluiten gewassen snoek heeft mijn troetelaasje overleefd. Sneller dan de small white zonker is de pup black visklaar en wie in zijn gezichtsveld dit speeltje sensueel als een buikdanseres ziet kronkelen, waaieren en wapperen met haar lijf, beseft dat ongeacht roofblei, baars en snoek, maar zeker ook winde en snoekbaars voor de bijl gaat.

Deze review is mogelijk gemaakt door:

Fly Supply

Lees ook deze reviews:

Intro en actiefilmpje Musky Mania Lamprey (soft Bunt)

(23-11-2011)

review angling

(UPDATED)Gezocht tester voor Swamp Donkee!

(16-11-2011)

review angling

Nieuw van Pike Master Lures: Buster Jerk Frog

(31-5-2011)

review angling

Poison Frog series van Strike Pro

(13-4-2011)

review angling

Vissen met de Prologic Savagear Rattleshad 18cm

(3-11-2010)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy