hengelspullen.nl

-Advertorial- Berkley Series One Skeletor Spin

Door Tim Beeren, Goedkopervissen.nl
Via distributeur Pure Fishing kreeg ik de mogelijkheid een Berkley Series One Skeletor Spin hengel te testen en hier was ik maar wat blij mee. Deze hengel stond hoog op mijn wensenlijst. Alleen al de uitstraling van deze hengel is schitterend! De Berkley Series One Skeletor Spin serie bestaat uit negen verschillende types waaronder ook een dropshot en een verticaal hengel. Ik heb de tweedelige 2.40 meter hengel getest met een werpgewicht van 4-24 gram.

one skeletor spin van Berkley

Berkley Series One Skeletor Spin

one skeletor spin van Berkley

de blank

De ‘Soft Touch’ reelhouder ziet er moderner uit dan ooit en bovendien is deze klasse uitgevoerd. Eenmaal de molen, door middel van speciaal schroefdraad, vastgedraaid in de reelhouder vindt er geen enkele speling plaats. Daarnaast beschikt de hengel over een aparte ‘hollogrip’ en zijn er tussen de reelhouder stijlvolle koperen ringen gemonteerd. Ook de stootdop is koperkleurig afgewerkt. De blank is gefabriceerd uit hoogwaardig IM7 Carbon afgewerkt met maar liefst tien ‘Hard Chrome Concept’ geleideogen. Het foam op het handvat heeft iets weg van een stuk Emmentaler maar is hoogstwaarschijnlijk de aanleiding van de naam Skeletor. De hengel lijkt ook op een skelet, er zit geen onnodige poespas op, door innovatieve processen zijn materialen en gewicht gereduceerd tot een minimum. Hierdoor is de hengel uiterst gevoelig, een belangrijk aspect bij het kunstaasvissen.
Het fraaiste aspect aan deze hengel is dat de reelhouder aan de bovenkant, op de hengel, open is waardoor je de blank ziet lopen. Dat open gedeelte zit er niet voor niks, tijdens het vissen kan de duim erop gelegd worden waardoor alle bewegingen van het kunstaas, aanbeten en elk bodemdetail gevoeld kan worden. Simpelweg briljant!
Alleen al door deze eigenschappen is de hengel zijn geld (zo’n € 120,-) meer dan waard! Maar eigenschappen zijn leuk en aardig, de praktijk wijst uit of de hengel daadwerkelijk voorloopt op andere hengels.

one skeletor spin van Berkley

Het fraaiste aspect aan deze hengel is dat de reelhouder aan de bovenkant, op de hengel, open is waardoor je de blank ziet lopen.

Ik heb de hengel op twee manieren getest. Vanaf de kant en vanuit de boot met shadjes op de baars en snoekbaars en vanuit de boot met plugjes en lepels op zeebaars, makreel en fint. Het binnentikken van een shad over de bodem is subliem te voelen met deze hengel. Door je duim bovenop de reelhouder te leggen is alles wat de shad onderwater doet te volgen en zo ook de bodem of een aanbeet. In combinatie met een dunne gevlochten lijn (zelf gevist met 0.10 mm) en een licht molentje is deze hengel onovertroffen gevoelig. In een woord: super!

baars

Prachtige baars van 46 cm

snoekbaars

Een verslavende kick zoals de aanbeet van een snoekbaars te voelen is op de hengel

Ook het vissen op zee vanuit de boot met plugjes en lepels was spectaculair. Kunstaas dat slepend wordt gevist is perfect te voelen, zeker wanneer de duim op de reelhouder wordt gelegd. De aanbeet van een zeebaars, makreel of fint is verslavend en zeker op deze hengel. Vervolgens kromt de hengel zich in een prachtige parabolische curve en voel je jezelf de koning te rijk.

one skeletor spin van Berkley

Ook uitermate geschikt om slepend vanuit de boot mee te vissen

one skeletor spin van Berkley

Een droomhengel…

Conclusie en... meer informatie

Zoals ik al eerder heb vermeld zijn deze hengels verkrijgbaar in negens verschillende types waaronder ook een prima snoekhengel van 2.70 meter met een werpgewicht van 15-40 gram. Deze hengel zal ik binnenkort ook aanschaffen, alhoewel ik misschien eerst de verticaalhengel (Vertic genoemd) van deze serie aanschaf.

De Berkley Series One Skeletor Spin hengels zijn bij GoedkoperVissen.nl te bestellen.

De Berkley Series One Skeletor Spin hengels zijn geen goedkope hengels maar relatief gezien zeker wel. Deze hengels zijn simpelweg hun geld meer dan waard, eenmaal zo’n stok aangeschaft en je bent verkocht.

Tim Beeren, Goedkopervissen.nl

pure fishing

Goedkoper Vissen

Lees ook deze reviews:

Snoekerijen nummer 119, veel SNB nieuws en mooie artikelen

(14-9-2014)

review angling

(persbericht) Kunstaas gegevens in Vangsten App

(17-11-2011)

review angling

WIN een Daiwa Bayard 150L reel!

(6-11-2011)

review angling

Lureparts pakt uit tijdens de Hengelsport- en Visbotenbeurs

(25-10-2011)

review angling

Nieuw groot meervalassortiment bij Rix Hengelsport Lutten.

(14-10-2011)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy