hengelspullen.nl

5/6/7 november, Hengelsport- en Visbotenbeurs Utrecht

Van 5 t/m 7 november 2010 wordt de negende editie van de Hengelsport- en Visbotenbeurs in de Veemarkthallen in Utrecht gehouden. De populaire beurs trok het afgelopen jaar 13.500 bezoekers en is daarmee de grootste en de gezelligste hengelsportbeurs van Europa!

De Hengelsport- en Visbotenbeurs wordt ook dit jaar weer een spektakel. De beurs telt dit jaar meer dan honderd standhouders die bij elkaar alles vertegenwoordigen wat de moderne sportvisser nodig heeft bij zijn passie. Veel aandacht gaat uit naar de nieuwste (2011) producten. Daarnaast is er een gevarieerd programma met lezingen, demonstraties, voorlichting en informatie op het gebied van witvissen, vliegvissen, karpervissen, snoeken, kunstaas en nog veel meer. De tien deelnemende winkeliers doen hun best om het publiek met nieuwe producten en spectaculaire aanbiedingen op hun wenken te bedienen.

Gratis hengels

Dat sportvissen er tegenwoordig voor het hele gezin is, is een feit. Een extra stimulans om de kinderen mee te nemen is dat er elke beursdag voor de eerste 200 kinderen onder de 16 jaar een gratis hengel te krijgen is. Bovendien maakt elke bezoeker kans op een origineel schilderij van kunstschilder Remko van den Berg. Van den Berg is een bekende naam in de hengelsportkunst. Speciaal voor de Hengelsport- en Visbotenbeurs 2010 zal hij twee prachtige kunstwerken maken.

Roversplaza

Op het Roversplaza staan gespecialiseerde stands verzameld die technieken en materialen presenteren op het gebied van roofvissen. Op snoekbaars, baars of snoek vissen is populair bij de sportvisser. Maar hoe sla je zo’n vis aan de haak? Welke hengel pak je? In welk soort viswater moet je zijn? Wat voor aas kun je het beste gebruiken? Je leert het op de Hengelsport- en Visbotenbeurs Utrecht.  Op de beurs zijn er ontzettend veel soorten aas te vinden en te bewonderen in vele maten en kleuren, zoals bijvoorbeeld softbaits, spinners, pluggen en jerkbaits. Op de beurs staat het gigantisch waterbassin van Ben’s Fishing Tackle, waarin diverse spectaculaire en leerzame demonstraties worden gegeven.

Karper

Er zijn inmiddels zoveel winkeliers en standhouders die zich met het karpervissen bezighouden, dat je bijna kunt zeggen dat deze bij elkaar een ‘karperbeurs binnen de beurs’ vormen. Karpervissen blijft populair en een specialisme waar veel materiaal bij komt kijken. Maar ook kunde. Er zijn diverse lezingen over het karpervissen en veel demonstraties om de kennis bij te spijkeren. Over voerboten bijvoorbeeld, of het zelf knopen van onderlijnen (rigs) of het maken van boilies. Daarmee is ‘Utrecht’ ook een echte doe-beurs, met actieve leersessies over vliegbinden, voerkorven maken, een castingbaan voor de vliegvishengel of dobbers uitloden; er valt genoeg te leren.

Boten

Een boot is de droom van elke visser, hij staat voor ‘absolute vrijheid’ en brengt de grote vissen en mooiste stekken dichterbij. Op de beurs staan boten vanaf € 500,- tot wel € 40.000,-. En zowel voor de zeevisserij als de zoetwatervisserij. Natuurlijk moet er op die boot een motor, elektromotor of fishfinder komen. Keuze genoeg op de beurs! Ook het maken van een buitenlandse visreis is een droom. Diverse reisbureaus hebben een prachtig aanbod voor reisjes naar Scandinavië, Ierland, of zelfs naar Mexico of Gambia om zalm, haaien, marlijn of sterke bonefish te vangen.

Korting

Wie na een paar uur rondlopen de gezellige terrassen opzoekt, zal merken dat er na zoveel indrukken ook veel te bepraten valt. U kunt dan even bijkomen bij een lekker hapje en drankje om de innerlijke mens aan te sterken. Zowel in de hal als het restaurant is daar voldoende ruimte voor.

Wilt u Korting op de entreeprijs? Print de kortingsbon uit op de website www.hengelsportbeurzen.nl en ontvang € 2,00 in mindering op de entreeprijs. Tip: met de aanschaf van een E-ticket op dezelfde site hoef je niet in de lange rij voor de kassa te staan en je profiteert bovendien van korting, een gratis kop koffie of thee en je maakt kans op leuke prijzen!

demonstraties shads maken op Rovers plaza

kunstvliegen blinden

Alles voor de roofvisser op Rovers plaza

visreizen

Conclusie en... meer informatie

Dé Hengelsport- en Visbotenbeurs? Een dagje uit voor zowel de sportvisser als het hele gezin! Parkeren is gratis en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis entree.

Openingstijden:

Vrijdag t/m zondag, dagelijks geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Locatie

Veemarkthallen, Sartreweg 1-3 te Utrecht

Organisatie:
DRT Events, Zonland 75, 9734 BM Groningen
info@drtevents.nlen www.drtevents.nl

Meer informatie over deze beurs is te vinden op de website: www.hengelsportbeurzen.nl


Lees ook deze reviews:

Snoekerijen nummer 119, veel SNB nieuws en mooie artikelen

(14-9-2014)

review angling

(persbericht) Kunstaas gegevens in Vangsten App

(17-11-2011)

review angling

WIN een Daiwa Bayard 150L reel!

(6-11-2011)

review angling

Lureparts pakt uit tijdens de Hengelsport- en Visbotenbeurs

(25-10-2011)

review angling

Nieuw groot meervalassortiment bij Rix Hengelsport Lutten.

(14-10-2011)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy