hengelspullen.nl

Jerkbaiten met Pike Master Lures.

Met samen meer dan 64 jaar ervaring is Pike Master Lures, bestaande uit Evert en Leon, een begrip in de Nederlandse Roofviswereld. Pike Master Lures is officieel distributeur van Strike Pro, Sizmic, Finn-Tastic Titanium onderlijnen, BFT (Big Fish Tackle) en brengt daarnaast een eigen jerbait hengelserie uit, onder de naam 'Buster Jerk'. Over het jerkbaiten, de materialen en de methoden, gaan we het deze keer hebben.

Pike Master Lures bestaat uit Evert en Leon. Beiden vissen elk meer dan 30 jaar en hebben aan diverse wedstrijden meegedaan. Tijdens de European Pike Challenge in Zweden, waar beide heren een derde plek behaalden, kwamen zij in aanraking met Strike Pro. Het balletje is sindsdien gaan rollen. Pike Master Lures reeds na 1 jaar een bekend gezicht op de nederlandse markt. Niet zo gek ook natuurlijk. De totale markt in Nederland bestaat uit circa 3% roofvissers, waarvan het overgrote deel momenteel met kunstaas vist.

Leon van Pike Master lures probeert de snoek te verleiden met een Buster Jerk. Als hengel gebruikt Leon de Buster Jerk II 40 gram

Evert in actie: Kunsaas: Top Bandit, hengel: Buster Jerk 80 gram, onderlijn: Titanium

Jerkbait vissen
Jerkbaiten, grof vertaald in het nederlands: 'trek-azen', is een vrij nieuwe methode die naast elementen uit de traditionele kunstaasvisserij, elementen bevat die je bijvoorbeeld in de vliegvisserij ziet. Op de eerste plaats is bij het jerkbaitvissen een actieve houding noodzakelijk. Je brengt zelf de actie in het kunstaas door een slaande beweging te maken met je hengel. Doe je dit niet, dan zal het kunstaas vrij statisch door het water bewegen.

Pike Master Lures is onder andere verdeler van Sizmic softbaits

Evert van Pike Master Lures laat de Top Bandit zien. Dit kunstaas is, met name in de lente en zomer, een perfect kunstaas om grote snoek te vangen

Pike Master Buster Jerk hengels
Beide hengels zijn 1.95 cm lang, hebben een Fuji reelhouder en zijn voorzien van sic geleideogen. Als materiaal is IM-8 carbon gebruikt voor de blank, het handvat is gemaakt van Klasse A kurk. De Buster Jerk I heeft een gemiddeld werpgewicht van 80 gram, model II 45 gram. Naast carbon is in de blank van de Buster Jurk II kevlar verwerkt.

Pike Master Lures heeft twee onder eigen naam vervaardigde Jerkbait hengels in het assortiment, de Buster Jerk I en II

De Strike Pro Flexx is sinds juni 2006 verkrijgbaar.

Jerkbaiten met PML

Conclusie en... meer informatie

Meer informatie over de producten van Pike Master Lures is te vinden op hun website of bij de hengelsportzaken op hengelspullen.nl.

Pike Master Lures

Lees ook deze reviews:

Nieuwe DVD voor de snoekvissers: To lure a Killer!

(3-1-2011)

review angling

hengelspullen video (HD): goede snoekbehandeling

(15-11-2010)

review angling

Lijn opspoelen op je molen - te simpel?

(12-10-2010)

review angling

Hoe diepzittend kunsaas uit een dichte snoekenbek krijgen

(22-9-2010)

review angling

Pikeproof onderlijntjes maken voor snoekbaars

(4-5-2011)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

2004 - 2011 Hengelspullen Adverteren Contact / Colofon Disclaimer Privacy