hengelspullen.nl

Leer beter vijvervissen met karpercrack Eddy Norder

Het vissen op vijvers is immens populair, en daardoor is de concurrentie vaak groot. Hoe sluwer men te werk gaat, hoe beter de resultaten zullen zijn. Voor de volgende editie van de Pure Fishing Topvisser Tour verzorgt JRC/Gulp-consultant Eddy Norder een zeer leerzame workshop aan de oever van zijn favoriete water.

Minder is meer

Het motto van deze workshop luidt deze keer ‘Minder is meer’. Eddy: “Vooral op kleine wateren is het desastreus om te intensief te voeren. Ik wil laten zien dat je met een kleinschalige maar actieve voercampagne veel betere resultaten kunt boeken dan vissers die kilo’s voer op de stek dumpen.” Ook het materiaal past hij aan het viswater aan: “Met een parabolische, niet al te zware hengel beleef je veel meer plezier aan je vangst. Ik vis zelf bijvoorbeeld met de 2 1/2 lb JRC Classic, een heerlijk doorbuigende hengel met kurken handvat die elke vis goed tot zijn recht laat komen."

Veilig karperen

Zoals een modern karpervisser betaamt, besteedt Eddy ook ruim aandacht aan de nazorg van zijn vangst. Wat dat betreft heeft hij twee noviteiten die ervoor zorgen dat de vis geen nadelige gevolgen aan het avontuur overhoudt. “We zullen onder meer het ASIS-systeem onder de loep nemen, een innovatief veilig inline lood dat van de hoofdlijn losraakt als dat nodig is. Daarnaast neem ik de High Care XL Mat van JRC mee, een unieke onthaakmat waarmee je de vangst zelfs op de meest barre ondergrond nog een luxueus verblijf geeft."

Karpersterfte

De workshop vindt plaats aan het viswater van HSV De Zwervers in Slochteren, waarvan Eddy bestuurslid is. Hoewel het een erg fraai water is in een schilderachtige bosrijke omgeving, spelen ook hier problemen waarvoor kordaat optreden gewenst is. Zo vond hier twee jaar geleden een grote karpersterfte plaats. Als verantwoordelijke voor het visstandbeheer heeft Eddy een plan opgesteld om het water, en de karperstand in het bijzonder, er weer bovenop te krijgen. Eddy:“Dat is gelukt, en ik ben trots dat we de winnaars van de Pure Fishing Topvisser Tour hier welkom mogen heten.”

Succes valt of staat bij beheer

“We gaan in de eerste plaats kijken hoe je een klein, afgesloten water het beste aanpakt. Welke technieken het beste werken en met welk materiaal je je kansen optimaliseert. Maar ik zie deze dag graag wat breder”, zo blikt hij vooruit. “Een goede visstand is alles behalve vanzelfsprekend. Ik wil laten zien hoe je als sportvisser invloed kunt uitoefenen op het bestand van je viswater. Want uiteindelijk valt of staat het succes hiervan bij goed beheer, dit is echt mensenwerk. Natuurlijk is het een grote klap als je in één keer bijna je hele bestand moet begraven. Maar als je dan ziet dat we binnen twee jaar weer een zeer aantrekkelijke populatie hebben weten te realiseren door een weloverwogen uitzet, dan gaat je sportvishart wel sneller kloppen. Ik ga ervan uit dat we dit tijdens de workshop ook in de praktijk gaan zien, er zwemmen hier inmiddels weer prachtige vissen namelijk!”

Over Eddy Norder

Eddy is 27 jaar oud en een geboren en getogen Hoogezand-Sappemeerder. Hij is getrouwd en heeft twee dochters, Jill van 9 en Chloë van 7. Als jochie van 11 jaar, begon Eddy al selectief op karper te vissen. Zijn karpervisserij bestaat onder meer uit het targetten van de openbare wateren in de provincie Groningen en de kop van Drenthe waar hij voornamelijk korte nachtsessies houdt om de thuissituatie en de visserij goed in balans te houden. Daarnaast heeft hij zijn hart verpand aan het hierboven beschreven verenigingswater. Daarnaast is Eddy sinds kort voorzitter van de Karperstudiegroep regio Groningen-Drenthe en zit hij zoals gezegd in het bestuur van HSV De Zwervers te Slochteren. Sinds bijna 2 jaar is hij nu als consultant verbonden aan Pure Fishing, en dan in het bijzonder aan JRC en Gulp! Carp. Een functie die hij met trots vervult: “Het is mij een groot voorrecht om te kunnen putten uit het fantastische gamma aan producten van dit concern. Hiervoor schrijf ik onder andere artikelen en producttests, en sta ik met veel plezier op beurzen. De praktijk blijft natuurlijk het allerleukste, dus deze workshop is een geweldig mooie uitdaging om mijn visie op het karpervissen aan de winnaars en bezoekers van Topvisser.nl over te brengen!”

Conclusie en... meer informatie

Inschrijven doe je simpelweg door een mailtje te sturen naar sjland@nl.purefishing.com. Vermeld duidelijk je naam, woonplaats, leeftijd en telefoonnummer en stuur even een leuke visfoto van jezelf mee. Inschrijven kan tot 7 juni. Deze visdag is volledig verzorgd, je hoeft dus geen eigen spullen mee te nemen. Let op: alleen nieuwe inschrijvers maken kans op deze workshop! Dus ook als je je voor eerdere PFTT-workshops hebt ingeschreven, dien je je nu nogmaals aan te melden. Klik op het logo voor meer info over Berkley:

Berkley website
Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy