hengelspullen.nl

COMBI-review: pak-heat warmers! Door onze reviewers.

In deze review bekijken we een product een keer op een andere manier. In plaats van de bevindingen van 1 hengelspullen-expert, hebben alle hengelspullen reviewers hun bevindingen op papier gezet. Het betreft een product waar iedere doorgewinterde visser blij mee zal zijn: de pak-heat voet- en lichaamverwarmers. In hoeverre dit product aan de eisen van onze reviewers voldoet, zal uit deze duurproef blijken.

PAK-HEAT door Willem
Mijn opa – dat hij ruste in vrede – was een man van gezegdes, van hem herinner ik me nog ‘Als de hemel naar beneden komt, hebben we allemaal de bonenstokken kapot!’, en verwijzend naar hoe te handelen in crisissituaties, ‘We houden immer het hoofd koel en de voeten warm!’  Projecteren we dat naar de hengelsport dan is die laatste spreuk zeker van toepassing. Het hoofd koel houden is van essentieel belang om die metersnoek zodanig te drillen dat je hem even later trots in de armen kunt houden. Daarnaast is het hebben van warme voeten eveneens een hoofdzaak, want al kruipend van onderuit krijgt de kou vat op al je botten en is het visplezier snel over.

PAK-HEAT door Ger
In december kunnen we gure dagen verwachten met veel regen en wind. Als hierbij de temperatuur ook nog eens daalt, dan komen de bekende problemen, koude handen en voeten. Al van vroeger is bekend dat als je voeten warm zijn, dan krijgt de kou jou niet te pakken. Zijn ze eenmaal koud, dan kun je het vergeten, je hele lichaam wordt koud en rillerig.
Wat mij goed is bijgebleven toen ik als kleine jongen met mijn vader ging vissen, waren niet zozeer de vele vis die hij ving, maar de kou die ik heb geleden. Stil zittend op mijn korfje en rillend van de kou. Totdat ik een doosje van hem kreeg met brandende koolstiften, speciaal voor het verwarmen van je handen. Voor een halve dag had je destijds heel wat stiften nodig, het doosje lag dan ook al snel thuis ergens in de kast. De oplossing voor de kou is PAK-HEAT voor in je schoenen en PAK-HEAT voor op alle delen van je lichaam.

PAK-HEAT door Frans
Al een tijdje geleden hadden we afgesproken om de eerste weekend van oktober erop uit te gaan. Samen met een paar vrienden een weekendje vissen aan de waal. De caravan was al weken van te voren besproken. De weersvooruitzichten waren schitterend. Overdag veel zon en weinig wind, en een graadje of 18. Wat kon er nog mis gaan? Die vrijdagavond kwamen we tegen de schemer aan. Vlug werd er al wat voorgevoerd, zoals afgesproken. Barbeel was ons doel. De warmtepakken waren thuisgelaten, een extra trui zou zijn werk ook wel doen.
’s Morgens liep om 7 uur de wekker af. We wilden van de hele dag genieten, en zo lang mogelijk vissen. Ik deed de deur open en tot mijn verbazing zag ik dat een dikke mist zich meester had gemaakt van de wereld. Alles was vochtig en de mist vormde druppels zodat het leek alsof het regende als je onder de bomen door liep. Dit was een tegenvaller van jewelste.
De zon was nog maar net komende, dus het zou zeker tot een uur of 11 duren voordat de mist opgetrokken zou zijn. Ook al waaide het niet, de nevel voelde toch koud en klam aan.
Nadat de thermoskannen gevuld waren met koffie, werden de spullen gepakt en naar de stek gebracht. Ondanks dat we redelijk bepakt waren en we een paar honderd meter moesten lopen, was het toch koud. Terwijl we de hengels aan het optuigen waren, herinnerde ik mij ineens de PAK-HEATs. Daarnaast herinnerde ik mij wat me geleerd was in een revalidatie cursus. Hierin werd gesteld dat als je borst warm is, je hele lichaam warm zou zijn. Gelukkig had ik de PAK-HEAT bij mij. En nu was het zo ver!
Op het pakje met de 2 voetwarmers staat een duidelijke beschrijving hoe je moet omgaan met de 2 warmers. Het plastic zakje is stevig afgeseald. Er staat ook duidelijk op dat je het pas mag openen als je het gaat gebruiken. Het werd me ook meteen duidelijk waarom dat was. Zodra ik het pakje opende. voelde ik de twee kussentjes die er in zaten warm worden. Het voelde meteen aangenaam. Elk kussentje was voorzien van een dun lijmlaagje, wat op die manier onder of op de sok geplakt kan worden. Ik besloot ze aan de onderkant van mijn voeten te plakken, en ik voelde de warmte meteen opkomen. De warmte bleef lekker hangen in de laarzen. Het andere pakje werd ook meteen al wat warmer toen ik het opende. Het was een zakje van ongeveer 15 bij 10 cm. Ik kneedde het zakje, zoals op de verpakking stond, en meteen werd het warmer. Ik plakte het zakje op borsthoogte op mijn t-shirt en deed mijn trui weer snel naar beneden. Mijn borst werd meteen warmer. Ik was benieuwd of ook die tip van de cursus klopte.
Door de mist waren al onze spullen al snel beslagen met een dun laagje water. Alles voelde klam en koud aan. Behalve mijn voeten!! Het leek wel of ik op kooltjes liep. Het voelde heel prettig. Mijn maatje begon na een klein half uurtje al te stampvoeten. Op die manier probeerde hij zijn koude voeten te ontzien. Om te kijken of je koude voeten toch nog warm kon krijgen met die heaters, bood ik de kussentjes aan mijn maatje aan. Dankbaar pakte hij ze aan en plakte ze snel onder zijn sokken. Na een paar minuten klaarde zijn gezicht al flink op, het hielp bij hem ook!! Na een uurtje ruilden we weer, zodat mijn alweer flink afgekoelde voeten, konden opwarmen.
De verpakking geeft aan dat de kussentjes ongeveer 5 uur zijn werk doen. Nou, ik kan je verzekeren dat ze dat ook zeker doen!! Rond een uur of 11 werd de mist dunner en kwam de zon goed door. Meteen liep de temperatuur snel op tot een graad of 18. Om half 12 deed ik de warmers uit mijn laarzen. De zon deed zijn werk en omdat het windstil was liep de gevoelstemperatuur al snel op tot een graad of 22-24. Het zakje op mijn borst had ik al meteen toen de zon doorkwam van mijn t-shirtje getrokken. Het klopt inderdaad dat als je borst beschermd is tegen kou, dat dan je hele lichaam beschermd is. Wielrenners die net een berg beklommen hebben, doen ook niet anders. Om zich te beschermen tegen de afkoeling van de daling, doen ze kranten onder hun shirtjes.
Als ik om twee uur de zakjes nog eens in mijn handen neem, zijn ze inderdaad afgekoeld. Snel schud ik ze nog een keer flink door elkaar, maar ze blijven koud.
De volgende dag is het weer precies hetzelfde als onze 1e dag. Ook nu is het weer zeer mistig en ook nu lost die pas rond een uur of half 11 op. Ik kan je verzekeren dat ik de PAK-HEAT ontzettend gemist heb. Zodra ze in de winkel komen, weet ik zeker wie de eerste twee klanten zullen zijn!! We zullen er voldoende inslaan zodat we zeker de hele winter lekker warm onze hobby kunnen voortzetten. De pakjes wegen nagenoeg niets en beslaan nauwelijks ruimte.

PAK-HEAT door Tim
PAK-HEAT geeft na opening 24 uur lang weldadige warmte (40-65˚C) (gemiddeld 38˚C) bij pijn en kou en is prima te gebruiken voor het warm houden van het lichaam bij buitensport en buitenwerk.
GEBRUIKSAANWIJZING: PAK-HEAT verpakking openen. Haal de 2 warmers eruit. Haal het schutpapier van beide warmers af en plak hierna de warmers op de buitenkant van de kousen onder de beide voeten bij de tenen. Trek hierna de schoenen aan. Na gebruik PAK-HEAT via het normale huisvuil afvoeren.

PAK-HEAT door Bouke
Er zijn een tweetal zaken welke een dagje vissen kunnen maken of breken: regen en kou. Voor beide weersinvloeden kent de hengelsport al een tijd diverse attributen zoals paraplu’s, regenpakken, dikke winterpakken en bijvoorbeeld gevoerde laarzen, om deze ongemakken tot een minimum te beperken. Maar wat wanneer het plotseling begint te regenen of koud wordt: de zaken die je dan nodig hebt, liggen nog thuis. Vooral kou wordt dan letterlijk afzien.
PAK-HEAT heeft hier op ingespeeld door met “verwarmingselementjes” te komen welke niet alleen gemakkelijk te activeren zijn, maar ook dusdanig weinig ruimte in beslag nemen, dat deze of je ze nu nodig heb of niet, gewoon met de standaard visuitrusting mee naar het water kunnen worden genomen. Indien niet gebruikt, kun je ze gewoon in je viskist laten liggen (ze blijven lang goed). Door de zakjes uit de verpakking te halen en de inhoud goed door elkaar te kneden, komt er een chemisch proces opgang, waarbij de zakjes voor langere tijd behaaglijke warmte afgeven. Geen geknoei met brandstof, geen last meer van lucifers of aanstekers die uitgeblazen worden, gewoon even kneden. Met een gemiddelde temperatuur van zo’n 38º (te vergelijken met het warmwater van een douche) is de kou snel vergeten.

pak-heat voor op alle delen van je lichaam: de inhoud bevat 1 warmer

pak-heat voor onder je voeten: de inhoud bevat 2 warmers

eenvoudig onder je sok te plakken

flink kneden of schudden

koude handen even heerlijk opwarmen

Conclusie en... meer informatie

Conclusie Willem
Pak-Heat is een handig hulpmiddel, reeds in het vroege najaar, wanneer je de eerste grondvorst hebt onderschat en je de ‘lichte’  laarsjes hebt aangetrokken, in plaats van de thermoboots. De uitdrukking ‘warme voeten’ moeten in deze context breder worden gezien. Ook bij koude handen, een vochtig en versteend achterwerk of in mijn geval een bij kil weer stramme en onwillige heup is de Pak-Heat een handig attribuut.    
Conclusie Ger:
Pak-heat voetenwarmer werken erg goed. Je voelt de warmte heerlijk stralen en ze blijven goed zitten. De pak-heat bodywarmer werkt ook prima, zeker als je last hebt van koude handen. Zelf heb ik ondervonden dat bij het binnenstrippen van de vliegenlijn, je handen nat en koud worden. De bodywarmer is dan prima te gebruiken voor het opwarmen van je koude handen. Na het opwarmen van mijn handen, stop ik de bodywarmer weer in mijn achterzak.
Conclusie Frans:
De beschrijving op de PAK-HEAT is heel informatief. Lees deze eerst goed door alvorens je het gebruikt. Laat de heaters ook zeker verpakt zitten, na opening komt het spul wat in de zakjes zit meteen tot werking doordat het in contact komt met zuurstof. Er ontstaat een soort van chemische reactie. De voetwarmers geven ongeveer 5 uur warmte. Het pakje van KIRIBAI blijft 24 uur warmte afgeven. Deze is niet alleen te gebruiken bij kou maar ook bij pijnklachten. Spierpijn, menstruatiepijn en gewrichtspijnen. Het effect hiervan kan ik niet beschrijven, stomweg omdat ik hiermee geen ervaring heb. Maar ik weet zeker dat als ik er straks wat gekocht heb, er zeker een paar in ons verbanddoosje komen te zitten. Je weet maar nooit! En ik ken in ieder geval de warmte bij kou, dus bij spierpijn zal het ook zeker verlichten.
Conclusie van Tim
Om eerlijk te zijn; de Pak-heats in de schoenen vond ik wel lekker warm (ik heb ze in de schoenen bij de hiel geplakt i.p.v. bij de tenen), maar de Pak-heat voor op het lichaam (heb ik rond de enkel gebruikt) werd niet in die mate warm dat het effect had. Conclusie: een goed product voor mensen die het vaak koud hebben en een simpele/goedkope oplossing zoeken.
Conclusie Bouke
Prima pruduct! De enige opmerkingen welke ik heb inzake deze elementen, is dat tijdens de test van de voetwarmers (welke overigens ook goed in wanten passen), ze de voorgeschreven 5 uur warmte niet haalden. Na ongeveer 2,5 en de andere na ca 3,5 uur stopte de warmtelevering spontaan. Het opnieuw activeren (kneden) haalde niets uit; ze waren op! Nu kan het zijn dat deze elementen al gedeeltelijk geactiveerd waren door allerlei frankeer-, sorteer- en overige postapparatuur (ze waren mij met de post toegestuurd). Het grote element gaf geen problemen. Na een hele dag lekker vissen (ca 10 uur) was hij nog steeds warm. Ook thuis bleef hij nog geruime tijd warm, in totaal zo’n 12 uur! Klasse, ronduit goed. Één ding is zeker, ik heb de pak-heats standaard in mijn viskist.

Direct bestellen? Klik op de volgende link:

http://www.huikeshovenmedical.nl/search.php?search=pakheat

Lees ook deze reviews:

Review Rapala Prowear Titanium HT gloves door Ron

(26-2-2009)

review angling

Thinsulate thermolaars door Frans

(20-1-2009)

review angling

COMBI-review: pak-heat warmers! Door onze reviewers.

(8-12-2007)

review angling

Ik zet mijn lamp op ~ door Frans Vogels

(19-10-2007)

review angling

Review Tavata vliegvisvest v.c.l. (vest-classic-light) door Ger Smets

(11-7-2007)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy