hengelspullen.nl

Korum draagtas en foedraal door Frans

Tijdens mijn kribhop tochten had ik al vlug in de gaten dat goed draag/vervoermateriaal zeer belangrijk zijn. Mijn eerste keren had ik alleen een emmer, met daarin een paar korven, een klok kaas en een mesje erin. Mijn hengel en schepnet in de andere hand beklom ik in die tijd de kribben van de Waal.

Maar zoals zo vaak met vissen, je neemt al snel meer mee, en nog meer, en dit kan ik wel eens proberen…..En zo werd al snel de emmer te klein en mijn handen te vol. Ik bezocht daarom bewust eind November 2007 de hengelsportbeurs in Utrecht om te kijken of ik een geschikte draagtas en foedraal kon bemachtigen. Na diverse stands bezocht te hebben stapte ik bij de stand van Preston Innovations binnen. Daar werd ik meteen hartelijk toegesproken door Arjan Klop. “Jij bent die beroemde barbeelvisser die voor witvistotaal schrijft”! “Nee hoor, niet beroemd, wel die schrijver”. Na wat over en weer gekeuvel over witvissen, vertelde ik hem wat ik zocht. Kom maar eens mee, ik denk dat ik weet wat je zoekt. En zo werd ik voorgesteld aan de Engelse barbeelvisser John Walsh. Hij is een fervent barbeelvisser in Engeland met recordbarbelen op zijn naam. Arjan vertelde hem in het kort wat ik zocht en John begon meteen te lachen. Hij wist precies wat ik bedoelde. Als barbeelvisser had hij hetzelfde probleem gehad in het begin. Na wat denk en tekenwerk had hij speciaal voor Korum een foedraal, tas en stoel ontworpen en ontwikkeld. En niet zomaar..!! alles is op elkaar afgestemd. Zo kan de stoel via twee beugels makkelijk aan de rugzak geklikt worden, zodat je beide eenvoudig kan vervoeren op je rug tijdens het kribhoppen.
Kribhoppen zelf kennen ze niet in Engeland, maar ook daar moet je ook flink wandelen naar bepaalde stekken. Ik moest ontzettend goed luisteren ( mijn plat Engels is ook weer niet zo goed ), maar de getoonde artikelen spraken eigenlijk voor zich. Hij vertelde me waar hij tegenaan was gelopen, waarom sommige vakken op die plaats zaten en ook hoe hij aan sommige afmetingen was gekomen. Het was een bizar moment voor mij. Het leek wel of hij in mijn hoofd kon kijken, en het geprojecteerde beeld meteen kon realiseren. Precies wat ik zocht, liet hij me daar zien. Compact, makkelijk hanteerbaar, en geheel gericht op barbeelvissen ( kribhoppen). Heel leuk om te ervaren, dat mensen met een bepaalde hobby dezelfde gedachte blijken te hebben. Van Korum Engeland had hij ook de vrijheid gekregen om zijn ideeën te ontwikkelen. Elk hoekje, elk vakje was bewust geplaatst en sommige vakken kunnen zelfs voorzien worden van makkelijke opbergdozen. De opbergdozen zijn aangepast aan de beschikbare ruimte in de vakken. Ik kon ter plekke compleet aangekleed worden, en zo doorlopen naar een fotoshoot..Helaas voor mij was op dat moment de foedraal nog niet leverbaar. Deze was net ontwikkeld en was een nieuw item voor 2008. Geen nood zodra de spullen leverbaar zouden zijn, zou ik ingelicht worden. En zo loop ik dus vanaf begin 2008 helemaal goed bepakt en gezakt rond met de spullen van Korum. Het lijkt wel maatwerk!!

De foedraal

De foedraal heeft een speciale afmeting. Deze is geschikt om hengels te vervoeren met een lengte van 1.86 meter. Ik heb niet één foedraal kunnen ontdekken met deze afmeting. De speciale barbeelhengels die ik gebruik hebben een lengte van 1.86…zo is er gelet op precisie!!
Zowel de Shimano barbel classic als de Korum Dutch master hebben die lengte. Ook mijn heavy feeder die ik vaak gebruik heeft een lengte van 1.86 meter. Er passen precies twee hengels in de foedraal. Speciale flappen met klittenband zorgen ervoor dat je de hengels kunt afschermen van elkaar ( geen beschadigingen) . Ook is de foedraal voorzien van extra ruimte op de hoogte van de molens. Zo kun je de molens makkelijk meenemen. Gewoon aan de hengel laten zitten. De twee hengels zijn opgetuigd mee te nemen als je dat wilt ( niet mijn voorkeur!). Opgetuigd loop je altijd het risico dat je (nylon) lijn knikt. Vandaar mijn keuze van niet opgetuigde hengels meenemen. De foedraal heeft verder naast de twee hoofdvakken, nog aan elke kant één zijvak zitten. Eén voor je schepnetsteel en meetplank, en de andere voor je eventuele driepoot steun. Aan de voorzijde van de Korum foedraal zit aan de onderzijde een vakje van en cm of 10. Daarin kun je je paraplu insteken. Halverwege de foedraal kun je de rest van de paraplu vastzetten met twee klittenbanden. Zo heb je dus alles bij de hand voor een fijne dag barbelen ( kribhoppen). Het geheel ingepakt is vrij compact, en makkelijk te dragen over je schouder middels een brede schouderband. Alles precies op maat gemaakt. Je kunt zeggen wat je wilt, maar over dit product is echt goed nagedacht! Een ontwerp niet alleen door een visser, maar ook vóór de visser!

stevige draagriem

het grote voordeel van Korum, er wordt goed geluisterd naar de visser

flappen met klitteband om de hengels stevig op te bergen

diepe zak voor bescherming van de molens

parapluvak

veel en makkelijke vakken

De korum intelligent tackle managment tas

Een hele mond vol voor een uiterst effectieve tas voor het barbeelvissen. Een kleine maand heb ik de Korum Ruckbag mee gehad, maar deze tas beviel me niet goed. Let wel, dit is persoonlijk. Het idee achter de tas/ annex rugzak is perfect, alleen ik vind de tas te groot. Voor de grote van de tas nam ik te weinig spullen mee. Het meest ideale aan deze tas is dat de gehele bovenzijde open te ritsen is, zodat je meteen een goed overzicht hebt van je meegenomen materiaal. Nog een groot pluspunt van de ruckbag is dat er aan de bovenkant twee haken gemonteerd zijn waaraan je je stoel kunt bevestigen. Op die manier heb je 2 in 1 en alles op je rug. Toch zocht ik iets anders en na een kleine rondgang door de winkel zag ik mijn huidige tas. De Deluxe Tackle and Bait bag. De tas is opgebouwd uit vijf vakken. Er is één groot basisvak, met aan beide zijde een flinke zijvak. Aan de gehele voorzijde een ruim en breed vak. En als vijfde nog een geheel vak aan de onderzijde van de tas. Dit ondervak is gemaakt van steviger materiaal. Het kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden, zelfs om aangemaakt voer in te vervoeren. Ik bewaarde er in eerste instantie mijn foamrollen met onderlijnen in. Na een tijdje heb ik mijn tas helemaal opnieuw ingedeeld, en werd mijn onderste vak gevuld met mijn onthakingsmat. ( uiteraard ook van Korum) Het grote basisvak is voorzien van een extra plastic binnenlaag, die verwijderbaar is. Met klittenband zit deze vast aan de zijkant. De binnenzijde van de tas is bekleed met een folie, zodat de tas ook kan fungeren als koeltas. En ik moet zeggen het blijft lang koel in de tas, mits je deze dicht houdt natuurlijk.
Met de tas worden ook standaard meegeleverd twee Multi opbergdozen voor klein materiaal, alsmede 2 kleine dozen met ieder 4 afsluitbare vakjes. Twee magnetische opbergdoosjes voor haken, en vier afsluitbare potten voor allerlei gebruik. Aan de zijvakken zitten binnenin rekbanden gemonteerd, waarachter of de dozen of de potten geklemd kunnen worden. Alles zit daarmee mooi vast en slingert niet los. De zijvakken zijn ruim van opzet, er kan naast de meegeleverde artikelen nog voldoende in. Aan de gehele voorzijde is ook nog een voorvak. Aan de buitenzijde voorzien van een gaasvormig net, aan drie zijde stevig vast gestikt. Aan de binnenzijde van het voorvak zijn ook 4 gaaszakken gemaakt, voor allerlei prularia. Ikzelf bewaar er mijn zakjes met haken in en mijn rolletjes lijn, voor mijn onderlijnen. In het voorvak passen de tackle manager en de rig manager van Korum ook als je die wilt gebruiken.
De deluxe tackle en bait tas is voorzien van een stevige brede antislip schouderband, en twee sterke draagriemen voor als je de tas gewoon wilt dragen in je hand. Op handhoogte kun je beide riemen samenvoegen met een aparte band, zodat de riem niet in je hand snijd tijdens het dragen. Alle vakken van de tas zijn afgewerkt met een stevig sterke metalen rits. De tas kan een flinke regenbui weerstaan.
Kortom een ideale tas voor de (kribhoppende) barbeelvisser.

compact en handig

zijvak met opbergdoosjes meegeleverd

tevens koelkast

ruime zijflappen

handig meegeleverde potjes

zijvakken met opbergnetjes

Conclusie en... meer informatie

kribhoppen wordt zo leuk

makkelijk draagbaar

Voor verkoopadressen bij u in de buurt kijk op www.primodistribution.nl

Lees ook deze reviews:

Nordik Tackle Octbox 2011 nu bij RIX Hengelsport

(30-6-2011)

review angling

(persbericht) Nieuwe shelters van Fox

(7-4-2009)

review angling

(persbericht) Nieuw in 2009 van Matchcraft Fishingtackle

(5-4-2009)

review angling

De Ultimate Saltwater koeltas door Bouke

(11-4-2009)

review angling

Korum draagtas en foedraal door Frans

(26-11-2008)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy