hengelspullen.nl

Nordik Tackle Octbox 2011 nu bij RIX Hengelsport

De Nordik Tackle Octbox 2011 is ontworpen om de hedendaagse hengelaar zo comfortabel mogelijk te laten vissen. Het verplaatsen van al uw materiaal vanaf uw vertrekpunt naar de visstek kan snel en praktisch gebeuren, ook wanneer u een grotere afstand moet overbruggen. Mede dit unieke concept van het transportsysteem worden zelfs ruige en ongelijke oevers moeiteloos begaanbaar. Zo draagt dit unieke transportsysteem bij aan een plezierige visdag.

Voor de visser die een voorkeur heeft voor de vaste stok beschikt de Octbox over een uniek en gepatenteerd frontframe. Deze is uitschuifbaar tot 75 cm vanaf de zitting en is specifiek ontwikkeld voor een groter gebruiksgemak van een lange hengel. Dit verhoogt met name de snelheid, stabiliteit en het comfort in moeilijke omstandigheden met bijvoorbeeld veel wind of regen!

De Nordik Tackle Octbox 2011 Hengelsportstation inhoud:

1. Groot platform met voetplateau

2. Miniframe

3. 5 laden module

4. diepe opberg module

5. Gepatenteerd uitschuifbaar frontframe met multifunctionele frontroller

6. Transportsysteem

Groot platform met voetplateau

Het grote platform is vervaardigd uit hoogwaardig extra licht aluminium waardoor onze Octbox niet alleen een van de sterkste hengelsportstations is, maar tevens een van de aller lichtste. De fixatie van de zes 25 mm poten zit vast gelast op het grote frame, waardoor het systeem nagenoeg kan niet wiebelen of verzakken. De knoppen drukken een geveerd blokje tegen de poot zodat deze ook niet zullen beschadigen of los raken. Mede door de stevige bevestiging kan het systeem tot ongeveer 170 kg lichaamsgewicht stabiel ondersteunen. Ondanks dat het systeem een groot gewicht kan ondersteunen weegt het grote plateau slechts 8 kg en is dus makkelijk met één hand te tillen! (Bekijk ook de bovenstaande detailfoto’s van de pootfixatie en het grote platform).

De nieuwste innovatie van onze Octbox is specifiek toegespitst op het gebruik van de vaste hengel. Het gepatenteerde uitschuifbare frontframe kan t/m 40 cm voor de voorste poten van het voetplateau uitgeschoven worden. Op het frontframe kan op diverse plaatsen de multifunctionele frontroller worden bevestigd. Dit zorgt voor een uiterst stabiele ondersteuning van de vaste hengel op bijna elk gewenste plaats op het frame. Ook is de frontroller gelagerd en rolt erg soepel, zelfs als er een grote cup met voer bevestigd is aan het eind van uw hengel. Doordat de frontroller variabel voor u uit te schuiven is, kan het evenwicht voor het naar voren rollen van de hengel op ieder gewenst punt ingesteld worden.

Het frontframe is aan de binnenzijde open gelaten. Hierdoor ontstaat er een grote ruimte die praktisch benut kan worden middels het plaatsen van uw leefnet.
Mocht u twee of drie leefnetten willen plaatsen, dan is het mogelijk deze aan de zijkant of aan de voorkant te plaatsen via de meegeleverde adapters die zich bevinden op aan het frontframe. Dit geeft u een groot voordeel in het compact houden van uw totale hengelsportstation en zorgt voor een sterke verbinding voor het leefnet. De plaatsing van het leefnet is tevens ideaal voor het vissen op snelheid, belangrijk kan zijn tijdens een wedstrijd.

De opzet van de frontroller is ontwikkeld op basis van eisen voor een grote mate van aanpassingsvermogen.. De foto’s geven duidelijk weer hoe de roller geplaatst kan worden naar wens. Ook is er een brede frontroller verkrijgbaar, deze is weergegeven op de foto maar is niet standaard meegeleverd in het volledige systeem.


Frontroller rechts, Frontroller links Frontroller in het midden Brede frontroller opstelling
Het opzetten van het frame is eenvoudig. Simpelweg het afnemen van de modules zorgt er voor dat het grote gewicht van het frame wordt verwijderd. Daarna ontstaat er ruimte en een licht frame dat simpel en snel opgezet en ingesteld kan worden. Vervolgens kunt u de modules weer terug plaatsen en de stabiliteit controleren. Dit zorgt voor een snelle, eenvoudige en vooral lichte plaatsing van de Nordik Tackle Octbox.

Mini Frame

De Nordik Tackle Octbox 2011 wordt geleverd met een miniframe dat in hoogte verstelbaar is op de vier 25 mm ronde poten die ook het grote frame ondersteunen. Dit geeft de visser de optie om het als zijtafel of als minisysteem te gebruiken. De afstand van de modules naar de poten bedraagt op het 2011 model 7 cm en geeft een comfortabele ruimte voor het plaatsen van accessoires.

Opberg Modules

Op het 2011 model van de volledige Octbox leveren we twee modules. De modules zijn elk verschillend. De eerste module heeft een diepe opbergruimte waarin materialen tot een hoogte van 10 cm kunnen worden opgeborgen. Tevens heeft deze module een inlegbak waardoor de opbergruimte maximaal benut kan worden. Tussen deze onderste module en het grote frame bevind zich ook nog een opbergruimte van ca. 4 cm voor bijvoorbeeld tuigenplankjes.

De grote module heeft twee diepe voorlades, twee ondiepe zijlades en een diepe zijlade. Alle lades zijn vervaardigd uit ultralicht aluminium en hebben sterk magneten voor het dicht houden.
Tussen de module en het mini frame en tussen de module en de zitting (met splitsingen), bevinding zich ook twee extra opberg vakken van ca. 4 cm. Ook deze zijn bedoeld voor accessoires. Door het benutten van deze ruimtes wordt de maximale opbergcapaciteit gebruikt.

Transportsysteem

De Nordik Tackle Octbox zal standaard worden geleverd met een transportsysteem dat snel en eenvoudig te plaatsen is op de Octbox. De transportkit bestaat uit twee onderdelen. Dit zijn twee handvatten die te plaatsen zijn in het miniframe of grote frame. Dit kan zowel in de hoogte als in de breedte. Een metalen wielas met twee wielen en twee adapters moeten geplaatst in de sleuven die aan het voetplateau gelast zijn.

Het kost slechts enkele seconden om de handvatten en de wielen te plaatsen. Het miniframe is in hoogte verstelbaar over de vier 2.5 cm poten, waardoor u iedere gewenste tilhoogte kunt instellen.

De afstand waarop de wielen geplaatst worden is variabel. Ook bestaat de mogelijkheid om de extra adapter te verbinden aan het frontframe waardoor er een voeremmer geplaatst kan worden. Hierdoor kunt u de emmer zelfs als contragewicht laten fungeren. Wij raden u aan om het voetplateau volledig uit te schuiven en het contragewicht naar wens in te stellen door het frontframe van of naar het voetplateau te verplaatsen.

Mede doordat er twee wielen breed uit elkaar geplaatst zijn, zal de box tijdens het transport nauwelijks kantelen. Zelf al zou dit gebeuren, is het evenwicht nog steeds goed te controleren.

Door alle stelmogelijkheden voor zowel hoogte, breedte als afstand is de Nordik Tackle Octbox variabel in al zijn facetten en daardoor uitermate geschikt voor iedere visser.

Conclusie en... meer informatie

Bezoek de volgende link voor meer informatie (nieuw venster):
http://www.rixhengelsport.nl/a-18360878/witvis/nordik-tackle-octbox-2011

Lees ook deze reviews:

Nordik Tackle Octbox 2011 nu bij RIX Hengelsport

(30-6-2011)

review angling

(persbericht) Nieuwe shelters van Fox

(7-4-2009)

review angling

(persbericht) Nieuw in 2009 van Matchcraft Fishingtackle

(5-4-2009)

review angling

De Ultimate Saltwater koeltas door Bouke

(11-4-2009)

review angling

Korum draagtas en foedraal door Frans

(26-11-2008)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy