hengelspullen.nl

Review Cormoran Black Star Vertical CM

Het verticaal- en diagonaalvissen is in Nederland één van de meest toegepaste technieken om de snoekbaars, maar ook de snoek, aan de haak te slaan. Met een goede techniek en de juiste hengelspullen zijn de resultaten vaak zelfs beter als met levend aas (verboden). Of je vis vangt, hangt voor een groot deel af van het materiaal dat je inzet om de vis te belagen. In deze review nemen we een tweedelige IM10 verticaalhengel van Cormoran onder de loep.

actie

De hengel is bij het verticaalvissen van groot belang. Naast het kunnen geven van de nodige actie aan het kunstaas, moet de hengel ook de lichtste aanbeet registreren. Daarnaast moet de hengel in staat zijn de haak te kunnen zetten in de harde snoekbaarsbek, zelfs bij dieptes van 15 meter. Ook van belang is het gewicht van de hengel. Je wilt immers geen lamme hand overhouden aan een dagje actief vissen met de verticaalstok.

De Black Star CM tweedelig.

Mooi afgewerkte reelhouder.

Bouw van de hengel

De bouw van een verticaalhengel is over het algemeen vrij strak en beschikt over een vleugje topactie. Is de hengel te zacht dan zul je de gevoelige aanbeten niet kunnen waarnemen. Is de hengel te hard, dan zal dat tot losschieters kunnen leiden tijdens de dril. De stotende beweging van de snoekbaars kan in dat geval niet goed worden opgevangen door de hengel.

Een goede snoekbaarshengel kan worden gemaakt door van een hoogwaardige carbonsoort gebruik te maken bij de fabricage van een hengel. Zelfs bij ruw weer zul je dan de gevoelige aanbeten van de snoekbaars kunnen waarnemen. Bij de Cormoran is dat het geval. De hengel is gemaakt ui IMC-10 carbon, een dure, lichte en stijve carbonsoort die de hengel superstrak maakt. Dat zie je terug in de actie van de hengel. Vol parabolisch, echter zonder traag te reageren of slap aan te voelen.

Aluminium stootdop.

Slechts 130 gram.

IM10 carbon en handige top

De Black Star van Cormoran beschikt over SIC geleideogen. Deze geven een eventuele aanbeet perfect door. Het topje van de hengel is fluor oranje gekleurd. Heel erg handig als je in de schemer of in het donker aan het vissen bent, wat bij het verticalen zeer succesvol kan wezen.

De gekleurde top is met name in de schemering en in het donker erg handig.

SIC geleideogen.

reelhouder en handvat

Het handvat van de Black Star ligt lekker in de hand, goede kwaliteitskurk en netjes afgewerkt met de juiste dikte. De reelhouder is voorzien van kurk; vooral in de koude jaargetijden zullen wij dit gaan waarderen. Bij het verticaalvissen heb je immers voortdurend je hengel in je hand en kurk voelt dan net iets lekkerder aan als hard plastic.

Krom tot in het handvat.

Een mooie stevige foudraal.
Handig haakoogje

Lichtgewicht reelhouder

Goed afgewerkt


BLACK STAR CM Vertical technische details

    Art-Nr. Lengte
[m]
Gewicht
[g]
Deling
[cm]
delen
[aantal]
Gewicht
[g]
  21-02181 1,80 10-20 180 1 120
  21-02184 1,80 14-28 93 2 120
  21-02182 1,80 14-28 180 1 125
  21-02191 1,95 10-20 101 2 130
  21-02192 1,95 14-28 101 2 130

Oversteek verbinding

Kwaliteitskurk

Deze snoekbaars trok de Blackstar CM krom tot in het handvat.

Conclusie en... meer informatie


Ook een aanbeet van een kleine snoekbaars is goed te voelen.

Wij zijn erg te spreken over deze IM10 carbonstok van Cormoran. De hengel wordt standaard geleverd met een handige zachte foudraal die tegen een stootje kan. Dat er een top-carbonsoort is gebruikt merk je bij het vissen. De hengel doet precies wat je wilt. De Black Star ligt lekker in de hand en de gekleurde top is erg handig. De hengel beschikt over een mooie parabolische actie en buigt lekker door bij het vangen van een snoekbaars. Is er ook wat negatiefs te melden over deze hengel? Eigenlijk niet. Het enige wat wij kunnen bedenken is dat deze hengel niet standaard in het assortiment zit van de hengelsportzaak. En dat is vreemd voor zo'n kwaliteitsproduct met 3 jaar garantie!

Constructie: 9.5
Actie: 9.5
prijs: 9
Design: 9.5
Toepassingen: 9.5

Hengelspullen.nl Score: 9.4Deze review is mogelijk gemaakt door:

 • Meer over de deze Cormoran vind je hier (Duits)

 • Lees ook deze reviews:

  D.A.M. Sumo Competition Barbel Duo-tip 3,30m

  (19-6-2012)

  review angling

  Ultralight drop shot vissen met de Daiwa One&Half

  (21-3-2011)

  review angling

  REVIEW Shimano Beastmaster BX barbel

  (24-1-2010)

  review angling

  Karperhengel: 30plus 2,75 lbs Radar door Pieter

  (10-10-2009)

  review angling

  Karperhengel: 30plus 2,5 lbs radar door Pieter

  (5-10-2009)

  review angling

  >> meer reviews!


   De kieuwgreep door Hans Koopman


   Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


  Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


  Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

  © 2004 - 2011 Hengelspullen • Adverteren • Contact / Colofon • Disclaimer • Privacy