hengelspullen.nl

F4E WINNER tele 400 attack door Bouke

Kleine telescopische hengeltjes met een lengte van zo’n 3,4 of 5 meter zijn vrijwel overal te koop. Variërend van goedkoop (enkele euro’s) tot die waar voor diep in de buidel moet worden getast. Nou ja diep, maar wanneer voor dergelijke hengeltjes bedragen van € 40,=, € 50,= en meer wordt gevraagd, dan vind ik dat duur. Ik ben niet wat je noemt een merken freak. Maar bij hengeltjes uit een dergelijk prijssegment denk ik veelal gelijk aan klinkende merknamen als Garbolino, Maver of bijvoorbeeld Shimano.

Een hengel van F4E is (eerlijk gezegd) het laatste wat je verwacht. Dit ondanks het feit dat ik als testvisser voor het hengelsportblad “De Beet” in België met één van de paradepaardjes van F4E heb gevist en dus beter dien te weten. Dat onder deze merknaam pracht hengels op de markt worden gebracht, staat bij mij dan ook als een paal boven water. Na een langere periode met de Winner Tele 400 Attack te hebben gevist, maak ik voor u de balans op.

F4E

Een inmiddels al weer flink aantal jaren geleden, zijn een 29 tal hengelsportzaken rond de tafel gaan zitten om vanuit dit samenwerkingsverband met een compleet eigen productlijn op de markt te komen. Door het bundelen van kennis en ervaring, is F4E in samenwerking met Ultimate hier goed in geslaagd. Iedere serieuze witvis-, karper- en/of roofvisser heeft wel eens met Fishing For Ever materiaal in zijn handen gestaan. Door de bij F4E veelal gunstige prijs- kwaleitverhouding, heeft zelfs menig visser zich wel eens laten verleiden tot het kopen van dit materiaal. Het mag de laatste tijd dan misschien wat rustiger rond deze productlijn zijn geworden, maar het feit dat ik tijdens mijn bezoek aan De Hengelsport Reus in Drempt tegen een rek met van deze mooie hengeltjes aan liep zegt voldoende.

Winner

De Winner is een telescopische hengel, welke in diverse lengtes te koop aangeboden wordt. Vanwege zijn geringe diameter (ten opzichte van de lengte van zijn handdeel), viel mijn oog direct op dit 4 meter latje.

Deze carbon hengel heeft van zichzelf een relatief dikke holle top, welke zonder al te veel verlies van lengte, eenvoudig van elastiek of van een carbon spriet kan worden voorzien. Daar ik deze hengel in ga zetten bij de boot- en havenvisserij, heb ik in eerste instantie de voorkeur gegeven aan een vaste connector.

Deze hengel bezit goede viseigenschappen. Naast het feit dat hij snaar strak, uiterst licht en een mooie actie heeft, hou je goed contact met gehaakte vis. Tijdens het vissen met deze hengel heb ik dan ook geen enkele vis verspeeld. Op enig moment toen de voorn goed los was, heb ik deze hengel voorzien van een 12/00 tuig. Pracht bakken van voorn (van een ons of drie per stuk), wist ik zonder schepnet snel te landen. Ook hier hield de hengel zich voorbeeldig.

Kenmerken

Opgegeven lengte : 4.00 mtr
Werkelijke lengte : 3.84 mtr met conector
4.00 mtr met spriet
Aantal delen : 4
Diameter handdeel : ca. 17 mm
Lengte handdeel : 1.38 mtr
Gewicht : ca. 110 gram
Boven zijde handdeel : Rubberen dop
Onderzijde handdeel : Metalen schroefdop met rubberen stootvlak
Balans : Goed
Adviesprijs : € 39,=
Algemeen: De combinatie van lengte ten opzichte van zijn gewicht, balans en diameter maakt het tot een hengeltje waar verassend snel en goed mee gevist kan worden. Het feit, dat je tijdens een vissessie constant met deze hengel in je handen zit wordt je niet gewaar.

een winde van 54 cm

een brasem van 56 cm

Conclusie en... meer informatie

Een kwalitatief goede hengel, welke de concurrentie met duurdere merken zeker niet uit de weg hoeft te gaan. Het is een hengel welke door mij de laatste tijd regelmatig is ingezet en er soms flink van langs heeft gehad (o.a een winde van 54 cm en een brasem van 56 cm mee geland). Ondanks de wat dikkere lijn en het hoge tempo waarmee door mij soms prachtige maatse vis uit het water wordt getakeld, heeft deze hengel zich voorbeeldig gehouden. Het is een lat die in mijn ogen absoluut niet onder doet voor mijn overige korte latjes (Shimano en Garbolino) en zeker een plaatsje in mijn foedraal verdiend. Gezien zijn goede viseigenschappen, ben ik van plan dit hengeltje niet tot het volgende periode havenvisserij in de foedraal te laten zitten. Komend seizoen wordt hij door mij ook ingezet bij het vissen uit een boot. Het is in mijn ogen een absolute aanrader.

Met dank aan De Hengelsport Reus Drempt.

Uw Productreviewer Witvis
Bouke Sinnige

Lees ook deze reviews:

D.A.M. Sumo Competition Barbel Duo-tip 3,30m

(19-6-2012)

review angling

Ultralight drop shot vissen met de Daiwa One&Half

(21-3-2011)

review angling

REVIEW Shimano Beastmaster BX barbel

(24-1-2010)

review angling

Karperhengel: 30plus 2,75 lbs Radar door Pieter

(10-10-2009)

review angling

Karperhengel: 30plus 2,5 lbs radar door Pieter

(5-10-2009)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy