hengelspullen.nl

Pallatrax Wisker stick door Frans

Surfend op het net kwam ik op een Engelse site terecht, waar diverse mooie foto’s op stonden, met daarop afgebeeld enorme barbelen. Als aas kennen ze in Engeland geen kaas, zoals hier, maar vissen daar meer met pellets en made. De laatste jaren is de pellets steeds meer in opkomst gekomen op dat continent. Engelsen zijn op één of andere manier op visgebied overal en altijd de voorlopers geweest als het nieuwe ontwikkelingen betreft.

Op die site kwam naast de pellet ook een stick naar voren als gebruikt aas. Opvallend was dat 8 van de top 10 vissen gevangen waren aan deze whisker stick van Pallatrax. Nu wil dat niet meteen zeggen dat de Whisker stick hier ook meteen recordvissen oplevert. Wat Engelse barbelen lekker vinden lusten de Hollandse barbelen misschien niet. In Engeland eten ze ’s morgens gebakken eieren met gebakken bacon en worstjes, terwijl Nederlanders massaal aan de cornflakes zitten. Na wat speurwerk vond ik al snel de Nederlandse verdeler van Pallatrax producten en een paar dagen later had ik het aas ook in mijn bezit, en kon ik het ook inzetten op de Waal. Gesterkt door mijn ervaringen en de foto’s op de Engelse site, wist ik dat ik de stick na de eerste barbeelloze dag niet meteen mocht afschrijven!! De tweede dag dat ik de stick gebruikte kreeg ik er wel beet aan. Na eerst een mooie winde te hebben gevangen aan de whisker stick, was de tweede aanbeet een barbeel. Een mooie 62 cm barbeel had nieuwsgierig gehapt in mijn nieuwe aassoort. Alhoewel gehapt…ik had de barbeel gehaakt aan de zijkant tussen lip en oog….In de weken daarna zette ik de whisker stick steeds meteen in naast de kaas. Ik vis altijd met twee hengels. Op die manier kun je sneller ontdekken wat de barbeel die dag lekker vind. Op dit moment kan de whisker stick de kaas nog niet verdringen als topaas, maar wie weet wat er in de toekomst gaat gebeuren. Ik vis nu persoonlijk iets meer dan 1,5 jaar met de whisker stick en ik ben zeer tevreden met zijn vangstmogelijkheden. Onnodig natuurlijk te zeggen dat ik sindsdien de stick altijd bij me heb als 1 van de standaard aassoorten. De stick is makkelijk houdbaar, verliest niet makkelijk zijn geurwaarde, droogt niet uit en is in alle jaargetijde inzetbaar. De rode whisker stick is gemaakt in een stickvorm van 13 cm lang en een diameter van 14 mm . De stick is makkelijk breekbaar in elke gewenste lengte. De stick geeft een lange geurspreiding in het water en lost niet op. Ook is de stick makkelijk te verkruimelen, zodat je er wat door je voer kunt doen of via een pva netje aan je haak kunt hangen. Zelfs na een hele poos in het water te hebben gelegen is de stick nog steeds in zijn originele vorm, en ook dan is er nog voldoende geur te bespeuren.

Pallatrax

goede aas vervangers

Om de Whisker stick soms iets extra’s te geven kun je deze dopen in de Elixicer Glug. Dit is een stroopachtige rode substantie met dezelfde geur als de stick. Deze dikke stroop blijft heel lang onder water op de stick zitten en zorgt voor een extra geurspoor. Ook kan deze Glug dienen als plakmiddel. Door de sterk klevende werking kun je bv made aan de Glug laten plakken als extra lokmiddel. Zo creëer je dus een extra aantrekkelijke hap voor de barbeel. De whisker stick doop je in de Glug en deze combinatie druk je nog eens in je madebak. Ook is de Elixicer Glug gewoon op de haak aan te brengen. Maak met je haak een 8 beweging door de stroop en op deze manier krijg je een stroperige massa aan de haak. De haak met de Glug kun je daarna weer voorzien van made of eventueel pellets. Je vormt op deze manier een aantrekkelijk aas voor de barbeel, en door de klevende werking van de Glug blijft het lang genoeg op de haak voor een felle aanbeet van een barbeel. Ook de Glug heeft zijn extra waarde voor barbelen al bewezen bij mij.
De Elixicer Glug is speciaal gemaakt voor het barbelen. Naast de Elixicer zijn er ook nog Poms Pommes, Jungle, Black Pepper, Crave en Bloodworm te verkrijgen. Als laatste Glug is er de Neutrale. De naam zegt het al, neutraal. Te gebruiken als geurloze substantie, maar tevens kun je er elk gewenste geur aan toevoegen. Zo creëer je je eigen geheime lokker!

alternatief aas voor de barbeel

Elixicer Glug

brede vinnen

Conclusie en... meer informatie

De prijs voor een pot Glug is 9,95 euro. De Whisker stick kost per zak van 400 gram 8,64 euro en per kilo zak 17,50 euro. De stick wordt geleverd in een hersluitbare zak. Bewaar deze gesloten en op een donkere plaats, en je hebt een seizoen lang veel plezier van dit barbeelaas bij uitstek!

Frans Vogels - www.barbelen.nl

Lees ook deze reviews:

Berkley NanoFil Uni-filament vislijn

(19-4-2011)

review angling

Pallatrax, het nieuwe kaas?

(9-3-2011)

review angling

Ik zie, ik zie wat de vis niet ziet. En het is…..?

(5-10-2010)

review angling

ATT’s (Advanced Technology Tackle) beetmelders

(24-7-2010)

review angling

De MAGIC MATCH ready tied rigs door Bouke

(14-9-2009)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy