hengelspullen.nl

ATT’s (Advanced Technology Tackle) beetmelders

Door Pieter - Bij het aanschaffen van een beetmelder zie je als snel door de bomen het bos niet meer. Ik kan nu, na 15 jaar karpervissen zeggen dat ik een beetmelder heb gevonden die bij mij past! Echt zuinig ben ik niet op mijn spullen. Alles staat in het teken van vangen en het is voor mij geen modeshow aan het water. Het materiaal moet tegen een stootje en een flinke laag onvervalste Franse stuwmeer modder kunnen. Als een plotselinge waterstijging je beetmelders onder water zet of ze waaien om tijdens een storm, donderen uit de boot of wat dan ook, dan is het fijn als ze 100% water dicht zijn. Je merkt het al ze moeten voor mij hufter-proof zijn. Ik heb de ATT’s aan een aantal bizarre testen onderworpen. Lees hier het resultaat.

ATT's beetmelders

Daar kwam mijn pakketje uit Engeland! Tom Right (directeur van ATT) had ik in Frankrijk aan het water ontmoet en hij had me een setje toegestuurd. Hij had het met me te doen toen ik hem vertelde dat een van mijn gloed nieuwe, veel te dure beetmelders in het water gevallen was en meteen kapot ging. Later die sessie brak ik mijn been…… Ja bij Pieter kan alles kapot! Bij het pakketje zat een briefje met daarop:
“I bet You can’t break these!” Ik dacht: “dat zullen we nog wel eens zien dan”. Niet dat ik nu zo graag dingen sloop maar toch kreeg ik het gevoel van de onbreekbare geo-driehoek die we in de brugklas voor wiskunde aan moesten schaffen. Natuurlijk brak ik dat volgens de verpakking onbreekbare ding meteen de 1e les al.

Test 1

Veel beetmelders zouden water dicht moeten zijn, maar in prakrijk blijken er maar heel weinig echt water dicht te zijn. Met waterdicht bedoel ik dat zo’n ding toch makkelijk een week onder water moet kunnen staan. Ik heb de beetmelders in een bierglas vol met water laten staan.
Voor het resultaat zie het filmpje:

Test 2

Als het echt kapot moet dan rij je er met de auto overheen! Nu zul je wel denken: “welke mafkees gaat er nu met een auto over een beetmelder heen rijden?” Gelukkig vond ik op internet een filmpje en hoefde ik deze test niet zelf te doen:

Test 3

Test 3 was een test aan het water. Een vismaat had een rolstoel geregeld zodat ik ondanks mijn gebroken been kon gaan vissen. Als water kozen we een forellenvijver omdat dit ook voor de rolstoeler geschikt was. We viste daar eigenlijk op uitgezette Afrikaanse meervallen. Ik viste met pellets en binnen een half uur schreeuwde de ATT receiver het uit. Heerlijk geluidje trouwens. Tot mijn verbazing zag ik dat het een graskarper van maarliefst 96 cm was! Net geen PR maar toch een zeer welkome vangst.

De 1e vangst ondanks het gebroken been!

Formaat:
De beetmelders zijn zes cm hoog, drie cm breed en twee cm dik. Je kan een complete set ATT’s gewoon in de zak van je spijkerbroek proppen! Simpelweg de kleinst verkrijgbare beetmelders. Ondanks het kleine formaat zijn stormoortjes of ijzeren rekjes achter de beetmelder totaal overbodig. De hengel komt er zelfs met een harde run niet uit. De oortjes zijn extra hoog en net als de gehele beetmelder voorzien van een rubberen laag waardoor de hengel niet beschadigd en er niet snel uit schiet. De oortjes kun je zelfs nog voorzien van betalights.

De beetmelder en de beschermhoes ”klein maar fijn”

Batterijen:
Op het gebied van batterijen zijn mijn eisen simpel. Ze moeten goedkoop en overal te verkrijgen zijn en lang mee gaan. Dus geen dure blokbatterijen of de meest wazige formaten die niemand heeft. In de beetmelders zelf zitten er bij aanschaf al batterijen in. Je hoeft dus niet meteen te gaan sleutelen. In de ontvanger gaat één AA batterij die nog geen euro per stuk kost en voor zover ik weet de meest verkrijgbare batterij is. Ik heb nog geen ervaring met de duur van de batterijen omdat ik ze simpelweg nog niet heb hoeven te vervangen maar als ik de verhalen moet geloven kunnen ze zonder probleem langer dan een jaar mee gaan. Als de batterijen op dreigen te raken geeft de ontvanger(receiver) een waarschuwing.

Knopjes en instellingen:
Op de beetmelder zelf zijn totaal geen knopjes aanwezig. Dat is mooi want wat er niet aan zit, kan ook niet kapot! Geen ingangen voor extra snufjes e.d. zorgt er voor dat hij 100% water dicht blijft. Als je de beschermhoes van de beetmelder af haalt is hij aan. Schuif je hem na het vissen weer over de beetmelder heen dan is hij meteen uit. Zo laat je hem dus ook niet per ongeluk aan staan en trek je de batterij niet leeg. De beetmelder zelf geeft geen toon bij een aanbeet, dit gaat enkel via de ontvanger die een bereik heeft van minimaal 150 meter. Hiermee is het de eerste geruisloze beetmelder. Bij een aanbeet gaat er wel één ledje in beetmelder branden zodat je ook in het donker ziet aan welke stok die big hangt. Het volume en de toon zijn in te stellen op de ontvanger. Voor de stiekeme vissers is er ook nog een trilfunctie. Eigenlijk overbodig want karpervissers zijn nooit stiekem, toch :-)?

Alles is op deze receiver in te stellen

Gevoeligheid kun je alleen veranderen door een ander wieltje te gebruiken met meer of minder magneetjes. Doorgaans is het wieltje met twee magneten prima voor de meeste situaties. Voor de super gevoelige visser zijn er ook nog vier en zes-magneet wieltjes verkrijgbaar.

Wieltjes zijn in veel verschillende fancy kleurtjes verkrijgbaar.

Je kan de kleur van de ledjes van de beetmelders laten matchen met de kleur van het wieltje (voor de modieuze visser!)

Garantie:
ATT geeft twee jaar volledige garantie op de beetmelders.

Reserve onderdelen zijn apart te verkrijgen

Oude beetmelder draadloos maken?
Wil je een oude beetmelder van een ander merk draadloos maken. Schaf dan een ATT transmitter aan en plug deze in bijvoorbeeld je delkim en je kan hem gewoon ontvangen op je ATT ontvanger!

Maak in een handomdraai haast elke beetmelder draadloos met een transmitter!

Prijzen:
Voor wat deze beetmelders kunnen en hoe degelijk ze zijn is de prijs erg vriendelijk. In Engeland ligt de prijs op ongeveer 73 pond wat omgerekend 86 euro is.

Toekomst:
ATT daar gaan we zeker meer van horen. ATT is erg vooruitstrevend en gebruikt de nieuwste technologie op zo’n manier dat het gebruikersgemak geoptimaliseerd wordt. Er zijn zelfs al anti inbraak alarmpjes van ATT te koop zodat je ontvanger een signaal geeft als ze je autoruit in tikken.

Conclusie en... meer informatie

Ik ben zeer tevreden met mijn ATT’s en heb er de volste vertrouwen in. Functioneel en niet kapot te krijgen zonder al te veel poespas. Ook tijdens het wereldkampioenschap (WCC) op Lac de Madine zal ik ze in gaan zetten.

Kijk ook zeker eens op de site: http://www.attackle.com

Lees ook deze reviews:

Berkley NanoFil Uni-filament vislijn

(19-4-2011)

review angling

Pallatrax, het nieuwe kaas?

(9-3-2011)

review angling

Ik zie, ik zie wat de vis niet ziet. En het is…..?

(5-10-2010)

review angling

ATT’s (Advanced Technology Tackle) beetmelders

(24-7-2010)

review angling

De MAGIC MATCH ready tied rigs door Bouke

(14-9-2009)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy