hengelspullen.nl

Nieuw dropshotmateriaal van Cormoran door Ron

Sinds kort brengt Cormoran dropshotmateriaal op de markt. Aangezien je bij het dropshotten tegen de bodem vist en het dropshotloodje op de bodem ligt, is duurzaamheid en een lage prijs van belang. Het komt immers wel eens voor dat je vast komt te zitten aan een obstakel onder het wateroppervlak. Het is daarom van belang dat het allemaal niet te duur is en toch goed werkt. Cormoran staat bekend om haar kwalitatief hoogwaardige producten tegen een goede prijs. De verwachtingen zijn dus hooggespannen!

Dropshot loodjes, haken en complete rigs van Cormoran

Dropshotlood van Cormoran. Het gewicht staat op het loodje vermeld

Cormoran dropshot lood

Cormoran dropshot haken

Hoe het allemaal begon voor mij

De eerste keer dat ik met het dropshotten geconfronteerd werd, was op een snoekvakantie in Noorwegen. Ik zat met Alex van het tijdschrift Beet in een boot. Alex is voor veel sportvissers bekend om zijn passie voor het dropshotten. Voordat ik Alex leerde kennen, had ik eigenlijk nog nooit van dropshotten gehoord. Ik viste destijds met shadjes verticaal en diagonaal, en voor mijn gevoel was dat gewoon de enige juiste manier om snoekbaars aan de haak te slaan.

Deze visie veranderde tijdens deze trip. Gedurende de vakantie, gericht op het vangen van grote snoek, gingen Alex en ik vaak in de vroege ochtend 'alvast even' dropshotten. Ook Hans en Tim Koopman deden 's ochtends vaak mee. Het bleek al snel dat deze manier van vissen, veel vis in de boot opleverde. Zoveel, dat ik het verticalen wel uit mijn hoofd liet. En het trollen met grote shads plus werpen met jerkbaits, kon ook nog wel even wachten. Tijdens deze vakantie vingen we gigantisch veel mooie baars en dat allemaal dankzij de dropshot techniek waar Alex ons bekend mee had gemaakt.

Dropshotten in Nederland

Vanaf deze vakantie heb ik de dropshottechniek ook in Nederland toegepast. Het is makkelijker dan verticalen en ik heb het gevoel dat het ook meer vis oplevert. Ook Hans Koopman boekt tegenwoordig mooie resultaten met dropshotten op het NK Snoekbaarsvissen. Het maken van een dropshotrig is eenvoudig. Een dropshotrig bestaat uit een stuk fluorocarbon (ongeveer een meter), een dropshothaak, een (dropshot)loodje en een shadje naar keuze. De haak zit door middel van de dropshotknoop (zie: dropshotknoop door Willem Stolk) aan de lijn bevestigd. Er wordt gebruik gemaakt van fluorocarbon omdat dit type lijn slijtvast is en onzichtbaar onder water. De dikte ligt tussen de 0.20mm en 0.30mm, afhankelijk van het type water waar je gaat vissen. Het dropshotmateriaal waarmee Cormoran op de markt komt, is volledig toegespitst op de Nederlandse visserij. De haken zijn de juiste grootte en lekker scherp en het lood is bedrukt met het gewicht. Hierdoor weet je altijd welk gewicht je in handen hebt of aan je lijn hebt hangen. Cormoran komt met een ronde en een langwerpige cylinder varriant. Beiden zijn verkrijgbaar in 5, 7, 10,15 en 20 gram. Het voordeel van de langwerpige variant is dat je minder snel vast zit aan een rotsachtige bodem. Voor de sportvissers met weinig tijd of met twee linkerhanden zijn er speciale kant en klare rigs.

Handige gebruikshandleiding voor de beginnende dropshotvisser (kennis van de duitse taal is gewenst)

Per 3 verpakte kant en klare rigs

Lekker in het zonnetje even dropshotten bij een haveningang

De eerste baars meldt zich al snel

Dropshotten is voor mij dé manier om veel baars aan de haak te slaan

Ook snoekbaars, hier een baby exemplaar, is perfect op de dropshot te vangen

Conclusie en... meer informatie

Het nieuwe dropshotmateriaal van Cormoran is alles wat je nodig hebt om lekker te kunnen dropshotten. Een groot voordeel van het Cormoran lood is dat het gewicht op het lood vermeld staat. De haken zijn scherp en van de juiste diameter. Prima spul dus voor een redelijke prijs!

Meer info:

haken:
http://www.cormoran.de/co/de/produkte/spezialhaken/25,1,62,62,1,1__products-group.htm

lood rond:
http://www.cormoran.de/co/de/produkte/kunstköderzubehör/cora-z_drop_shot_blei_kugel/5,1,62,63,1,4__products-model.htm

lood cylinder:
http://www.cormoran.de/co/de/produkte/kunstköderzubehör/cora-z_drop_shot_blei_zylinder/5,1,62,63,1,4__products-model.htm


Spro

Lees ook deze reviews:

Berkley NanoFil Uni-filament vislijn

(19-4-2011)

review angling

Pallatrax, het nieuwe kaas?

(9-3-2011)

review angling

Ik zie, ik zie wat de vis niet ziet. En het is…..?

(5-10-2010)

review angling

ATT’s (Advanced Technology Tackle) beetmelders

(24-7-2010)

review angling

De MAGIC MATCH ready tied rigs door Bouke

(14-9-2009)

review angling

>> meer reviews!


 De kieuwgreep door Hans Koopman


 Jerkbaitvissen met Arjan Willemsen


Jou video hier? Stuur ons een e-mail: inof@hengelspullen.nl


Hengelspullen is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voortkomt uit geplaatste advertenties.

© 2004 - 2011 Hengelspullen • AdverterenContact / ColofonDisclaimerPrivacy